Thursday, June 3, 2010

Rumah lamaku berhantu?

Share

Bila dah lama tak update mula rasa malas nak update.Jadi harus selalu update agar rajin update.Boleh begitu?

Dua minggu yang lepas aku dalam proses pemindahan rumah jadi banyak kerja yang perlu disiapkan dan dikemaskan.Tambahan pula perlu adanya kerjasama dari pihak Astro dan TM bagi memastikan hiburan aku tidak putus dirumah jadi memang lambat lagi-lagi TM sampai sekarang tak pasang line telefon lagi maka takde internet.Camne aku nak update blog?Boleh aku saman TM sebab kasi aku rugi duit Nuffnang orang tak klik?

Jadi rumah baru ini memang lagi besar dari rumah lama itu maka adik-adik aku semua dah kira-kira berapa kilo boleh kurang sebab jalan-jalan dari bilik ke dapur.Kucing aku pun dah kurus sekarang sebab rindu awek dia (kucing betina) dekat rumah lama.Nasib baik kucing aku dah dimandulkan kalau tak mesti dia sangap sanggup suruh aku bukak Animal Planet nak tengok kucing betina.

Tapi banyak lagi tak lengkap sebenarnya macam rumput tak tanam lagi,frame gambar tak gantung lagi,meja belajar tak pasang lagi dan tingkat 3 tak berhantu lagi.Eh sebut pasal hantu teringat cite mamat indon yang buat makmal komputer sebelah rumah aku cakap nampak budak-budak kecik main atas bumbung rumah lama tue.Berhantu rupanya tapi sepanjang aku duduk takde pun kena kacau.Maka aku bersangka buruk perangai aku kalah setan jadi buat apa usik kawan sendiri.

Dah la.Tulis panjang-panjang pun yang baca aku sendiri juga pastu gelak sorang-sorang.Dah macam syok sendiri pulak kata Habib.

12 comments:

I n n z June 3, 2010 at 10:13 PM  

rumah 3 tingkat ?
pergh ~
jgn lupe buat kenduri masuk rumah baru yew .
kalo ade lauk ayam msk merah, jgn lupe tapau tok aku.
hahahah !

apek June 3, 2010 at 11:23 PM  

nuffnang ko ade org klik ke lahanat?hahaha..bile nak ajak aku menyemak kat umah ko?hehe

Anonymous June 3, 2010 at 11:30 PM  

hahaha....bersangka buruk la konon...padahal tu la kenyataan nye...

-bile abes je baca post² kat blog ko ni..ak duk tersengih sorg²...cam bangang lak rase...haishh..(seb baek org sblh x perasan)

-eL NiNo™-

Anonymous June 4, 2010 at 12:36 AM  

aku bace ar blog engko..

misterCRP June 4, 2010 at 8:42 AM  

hye joe jb...

suria June 4, 2010 at 9:20 AM  

penat tak weh angkut2 barang nk pindah rumah?

tengku_fir21 June 4, 2010 at 10:36 AM  

sebelah rumah ada makmal komputer..???
buka makmal komputer kerr..??

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 4, 2010 at 11:45 AM  

Innz:Hahaha.Dah masuk pun.Kenduri apa lagi.Hurm,sedap gak ayam masak merah...lapo (tetiba)

Apek:Kau la patutnya klik.Kecewa aku dengan kau.Meh la datang tanam rumput.

Joe:Bukan kau mmg bangang ker?Hoho.Xla,kau caring.Hahaha.

Anon:Terima kasih kerana sudi membaca.

Cherap:Apsal perangai kau dah macam Montok dulu?

Suria:Tak penat langsung pasal bukan aku yang angkat.Aku cuma tengok jer.Hohoho.

Tengku:Eh aku takde bagitahu ker yang sebenarnya aku Iron Man?

nawal June 4, 2010 at 1:40 PM  

rumah kt kisas sape dok skg?

cracked bunny June 4, 2010 at 2:47 PM  

patutla lama hilang.rindu jugak aku nk mengutuk ko tapi tak dapat.grrr
pergh 3 tingkat razi.swimming pool takdak?
ko buat house warming/cooling panggil aku razi.nak tgk ade tak yg budak berlari2 kat atas tu.

Anonymous June 4, 2010 at 9:57 PM  

hye "cerap capolla"...

sedap kan nama br ak bg kat kau?

hahaha...caring ker??

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 5, 2010 at 12:06 AM  

Nawal:Hantu la.Hoho.Takde siapa duduk la.

Sha:Swimming pool padia.Semua bukan reti berenang.Budak berlari tue dekat rumah lama.Kau ni fidofilia ker minat budak-budak.Hoho

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP