Saturday, June 19, 2010

Info bukan kutip dari majalah

Share

Innz kata blog aku takde bagi info.Meh aku bagi info.




1. Tahukah anda darah haid boleh digunakan sebagai cat merah?


2. Tahukah anda bahawa syarikat pembuat tayar,Dunlop dan syarikat pembuat tilam,Dunlopillo bukan bisnes adik-beradik?


3. Tahukah anda bahawa Lady Gaga bukan dari golongan bangsawan?


4. Tahukah anda bahawa kereta paling laju di Malaysia ialah kereta Wira?


5. Tahukah anda bandar Klang pada suatu masa dahulu pernah digelar bandar gagak?

Ini burung gagak...bukan kumpulan gangster Suzuran!


6. Tahukah anda David James dan David Beckham bukan adik-beradik?


7. Tahukah anda bahawa Spain yang kalah itu hari dengan Switzerland berada pada ranking no.1 dunia sedangkan Switzerland pada ranking no.24?

Ini bendera Spain...bukan bendera Selangor


8. Tahukah anda bahawa Ferrari dan Lamboghini boleh dipotong oleh Kancil semasa melalui bonggol?


9. Tahukah anda katalog Avon sering disalahgunakan semasa di asrama?

Ini katalog Avon...haip! jangan tengok lama-lama...


10. Tahukah anda kereta sebenarnya ada 5 tayar?


11. Tahukah anda bahawa kereta VW Golf GTi tidak pandai bermain golf?


12. Tahukah anda penulis blog ini sebenarnya genius?


13. Tahukah anda penulis blog ini yakin anda tidak setuju kenyataan diatas.


14. Tahukah anda akan ada sesetengah pembaca yang pura-pura setuju kenyataan no.12 bagi menafikan kenyataan no.13


15. Tahukah anda sedang membazir masa?


16. Tahukah anda masih membaca walaupun tahu membazir masa?


17. Tahukah anda bahawa tatkala anda sedang membaca fakta-fakta ini,ada manusia sedang ditimpa kesusahan.Mungkin ada yang sedang kelaparan.Mungkin ada yang sedang menghadapi kematian.Mungkin ada yang sedang berjuang demi menegakkan agama.Mungkin ada yang sedang khusyuk qiamulail memohon diampunkan dosa-dosa.


Jadi anda tahukan apa nak buat?

18 comments:

fana June 19, 2010 at 3:21 AM  

Aku tak tahu.

wimie June 19, 2010 at 3:50 AM  

hahaha!byk nye general knowledge kau.apsal ngn katalog avon??

wimie June 19, 2010 at 3:50 AM  
This comment has been removed by the author.
Miss Shizu June 19, 2010 at 3:53 AM  

dan yang tengah lapar tu adalah aku..huu

Fatin Al-Rajeh June 19, 2010 at 3:58 AM  

insaf ~ TT_TT

imah in wonderland June 19, 2010 at 8:43 AM  

fakta no 1 tu buat aku rasa nak lempang hang banyak2 kali..haha

suria June 19, 2010 at 9:43 AM  

waaaahhh..best r entri ni, dah macam wikipedia dah weh..byk r ko py pengetahuan..
sumpah la, mmg ko sungguh genius!

tengku_fir21 June 19, 2010 at 9:57 AM  

saper bawa katalog avon pergi hostel...???

haha...beli produk avon dari cikgu2 kah..

yusuf mujahidin ™ June 19, 2010 at 10:45 AM  

salam razi
ape kabo?

hahaha..byk gk info ni..
klang byk gagak dulu upenye..br aku tau

kahkahkahkah


p/s

psl cat merah tu btol ke?

miss dilla June 19, 2010 at 10:55 AM  

terima kasihlah untuk ur
' info berguna ' tu.

hahaaa.

I n n z June 19, 2010 at 4:18 PM  

dan3 la nk letak info.
heart attack aku tengok name aku ade dlm entry aku.
haha !

apek June 19, 2010 at 5:47 PM  

hahaha..katalog avon..standard la bg razi..wakakakaka

faz_e June 19, 2010 at 10:19 PM  

erk.. A'ah, nape ngan ketelog Avon tu?

khairul June 20, 2010 at 1:45 AM  

razi dan avon...~~

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 20, 2010 at 3:30 AM  

Paan:Kau tak tahu apa?Kau budak sekolah ugama kan?Hahaha

Wimie:Katalog Avon kan ada iklan bra.Ish malu la nak bagitahu tapi aku tak terlibat la.Hahaha.

Shizu:Hahaha.Spe suh tak tido.

Fatin:Alhamdullilah.Marilah kita sama-sama menginsafi kesilapan lalu.

Imah:Hahaha.Tak elok lempang lelaki kacak.

Suria:Habis la kau kena makan sumpah nanti.Wakakaka.

Tengku:Itu aku tak tahu.Cuma aku byk jumpa katalog Avon dalam tandas tak tahu siapa punya.

Yusuf:Khabar baik.Hahaha.

Dilla:Sama-sama.Selalu la guna untuk masa hadapan.Hahaha

Innz:Uish bahaya nie.Meh sini bukak baju aku nak check.Wakaka.

Apek:Kau memang memahami aku.Dah macam pasangan gay pulak.Wakakaka.

Faz:Kau tanya Apek dekat atas nie,dia tahu apa guna katalog Avon.Hahaha.

Khai:Khai & La Senza.Wakakaka.

fndrocka June 20, 2010 at 1:49 PM  

simply genius

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

I n n z June 20, 2010 at 7:13 PM  

err. tak pe. ko tak de phd dlm kedoktoran. kang laen jadi eh. haha !

☺[ai][sUmi]☺Chan June 21, 2010 at 2:57 PM  

banyak ilmu nih!! :P

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP