Thursday, July 1, 2010

Risau seorang abang

Share

Kalau dengan member,aku boleh bagi nasihat dan tips percintaan dari A to Z dari cerita cara-cara nak mengorat sampai la ke pilihan hadiah masa besday.Tapi dengan adik beradik sendiri,aku jadi kaku.Jadi tak tahu nak cakap apa.Eh,nak tanya diorang bercinta dengan siapa pun aku tak pernah buat.

Bila baru-baru ini aku tengok 'relationship status' adik aku yang bertukar kepada 'single' aku jadi sedikit risau.

Tambah risau bila dapat tahu yang baru-baru ini juga adik aku itu pengsan dekat pasar sebab tekanan darah rendah.

Dua tiga hari ini juga aku perasan dia banyak berkurung dalam bilik jer.

Aku sedar aku jarang ada dekat rumah.Aku juga sedar aku selalu buli diorang suruh buat kerja rumah.Tapi sebenarnya sebagai abang,aku ambil berat tentang mereka.

Mungkin tak sesiapa tahu kecuali kekasih hati sebab dia la yang aku paksa suruh tanya apa-apa berita terkini pasal adik-adik aku.

Aku hanya mahukan yang terbaik untuk mereka.Kalau boleh aku nak mereka semua berjaya dalam pelajaran,hidup senang dan berjaya dunia dan akhirat.Tak lupa setiap kali lepas solat aku pasti mendoakan kesejahteraan mereka.

Aku sayangkan diorang.












22 comments:

suria July 2, 2010 at 1:38 AM  

tetibe aku rase aneh pulak..
errr..salah blog ke aku?

yusuf mujahidin ™ July 2, 2010 at 1:57 AM  

ko giler2 tp abg mn yg tk syg adik kn?

nk jd adik ko leh? hakhak~

fndrocka July 2, 2010 at 2:27 AM  

betul lah kata najlaa rihanna raffali tempoh hari..adik kau memang cun. single pulak tu.

tapi aku tak tahu apesal nada kau lain macam je dalam entri ni..kepala kau masuk air ke?

qishie July 2, 2010 at 3:29 AM  

weh,adik ko ok tak?

I n n z July 2, 2010 at 7:13 AM  

tak sgka la razi syg adik . xP

ใ‚ถ-sylver-shooter July 2, 2010 at 7:39 AM  

aku nak tumpang kasih sayang derng boleh tak?

kalu tk boleh, aku plak nak sayang derg bolehkan bang??


p/s: argentina in the line, boo germany..

ieQa sWetLuv July 2, 2010 at 8:11 AM  

erkk garu kepala bila baca sini.. rasenye kalo adiknya baca entry ni mesty dia nanges guling2 kan coz terharu hoho

Miss Shizu July 2, 2010 at 8:27 AM  

aku cam pelik jek bace ko nyer en3 kali nh...salah blog ke hape aku nh....hahaha

☺[ai][sUmi]☺Chan July 2, 2010 at 11:29 AM  

comey adik2 dia.. kalo rasa xleh nk nasihat adik depan2 ape kata send msj trough fb jer..?? bestnye kalo ade abang..

farahh July 2, 2010 at 11:41 AM  

weh, sbb pe adik adik hang lagi comey. hang takdek muka comey walau sikit pon?? musykil ni..


eh, entri hang makin hari makin lain macam jekk. pelik gak aku. haha

Tulip July 2, 2010 at 1:53 PM  

ooo..patut lah abg aku selalu marah aku...mesti sebab kes dia syang nie..tapi malu nak tunjuk...=D

Anonymous July 2, 2010 at 10:39 PM  

wakakakkakaka.along,ni aku..alalalala sweetnya..mcm tak percaya..aku ok je..yang aku dok berkurung tu sebab aku webcam..well u know,waktu US dgn malaysia tak sama.haha.apapun thanks!!! nana pesan,kalau sayang kitaorang belanja makan dgn shopping...kata sayang..hahaha.

Anonymous July 2, 2010 at 10:42 PM  

eh lupa,kitaorg pun sayang ko walaupun ko suka buli..ko suka pau..ko suka ejek kitaorg gemuk..ko taknak basuh pinggan(ni nana kata),and ko rosakkan blender mama.haha.

Gadis H July 3, 2010 at 11:54 AM  

suria : aku pn rs aneh gk...
lm xlwt blog ni... tetibe bc entri cmni... biaq betoi...???

Ervina Razali July 3, 2010 at 12:45 PM  

so sweet!

cracked bunny July 3, 2010 at 8:03 PM  

ni lakonan semata2 ke realiti ni? atau aku yg bermimpi di siang hari?

Anonymous July 4, 2010 at 1:51 PM  

tetiba cik reha rasa sedih..huhuhu

cikot July 5, 2010 at 10:09 AM  

tiba2 aku rasa macam boleh jadi abang untuk diorang ..

tengku_fir21 July 5, 2010 at 10:32 AM  

saya pun single..
saya masih lage muda..
hahaha..
kita kan baik apa kata aku on dgn adik ko..

Najlaa Raihana July 5, 2010 at 7:50 PM  

aku tau aku tau..style kau jaga adik2 ni umpama orang yang tengah main layang-layang...kau pegang pada tali, kau lepas tali pelan-pelan naik, kau cuma perhati dari jauh je mana layang-layang tu nak pergi...but once layang-layang naik terlampau tinggi..kau tarik semula pelan-pelan....

mksudnye, kau cuba nak control but u dont wanna make it too obvious..

fndrocka - tu ah betol ape ckap aku kann...=)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 6, 2010 at 12:21 AM  

Suria:Bengong mu nie.Ghoyak macam tempoyak.Keh Keh

Yusuf:Nak jadi 'adik' aku?Hahaha

Fndrocka:Aku tengah sedih la.Adoyai.Hahaha

Qishie:Ok kot.

Innz:Adik-beradik Innz.Mana ada tak sayang.

Sylver:Tak boleh.Muktamad.Hahaha

Argentina?Hahaha.Kempunan nak tengok Maradona bogel.

Ieqa:Hahaha.Pegi shampoo rambut tue dulu.

Miss Shizu:Adoi.Hahaha.Lagi sorang.

Sumi:Meh la jadi adik angkat i.Keh Keh.

Farah:Kalau aku comel kang orang kata bapok.Hahaha.Mana ada lain.Sama jer la.Ikut emosi menaip la.Hahaha

Tulip:Hahaha.Betul tue.Marah tanda risau.

Anon:Damn! Kantoi plak.

Hanim:Hahaha.Kau sokong Suria tue apasal.Hadoi.

Ervina:Partner in crime.Hahaha.

Sha:Ini realiti kehidupan.Mungkin kau selalu tido disiang hari tapi waktu aku reply nie dah malam.Keh Keh

Cik Reha:kalau sedih bagi la baju Polo ker selai dua.Hahaha.

Cikot:Hahaha.Jangan yakin sangat.

Tengku:On apanya?BF dia ada lagi la.Hahaha.Meh couple dgn aku nak?Hahaha

Najlaa:Bila baca 'main layang-layang' jer otak aku jadi kaler biru.Hahaha.

~miE_kEr~ July 6, 2010 at 3:37 PM  

org laki biase la..mmg mcm tu..silent tak semestinye tak mengambil tahu sesuatu..malah sbnrnye lg byk bepikir..

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP