Tuesday, July 13, 2010

Diari Pontianak (Versi Melayu)

Share

Cahaya bulan malam itu terang.Sesekali diserikan dengan bunyi burung hantu mencari mangsa,bukan rindukan bulan.Cengkerik dan katak pula dah macam okestra backup lagu Isabella,bising dan bingit.

Zami,Karim,Hisham dan Sharul tak hiraukan semua itu.Mereka terus saja merentas kebun kelapa sawit yang merupakan laluan short-cut untuk ke kampung sebelah.Dengar cite malam itu ramai awek turun sebab ada joget lambak.

"Jauh lagi ker Zami?" tanya Sharul sambil memicit lumat nyamuk yang hinggap ditangannya.

"Jauh lagi nie...sabar la sikit" balas Zami yang juga ketua geng 4B.4 Bahalol.

Tiba-tiba cahaya bulan ditutupi oleh awan mendung menyebabkan keadaan jadi gelap tambahan pula mereka memang tak bawak sumber cahaya.Dah nama pun bahalol,lagi mau short-cut kebun kelapa sawit tak bawak lampu picit.

4 bahalol itu terpisah.Dalam 4 bahalol itu,Karim paling penakut.Bila dah takut,member dekat depan pun boleh ingat tunggul.

Entah macamana,Karim tersasar jauh dari gengnya.Dia pun jerit-jerit panggil member dia tapi sorang pun tak nyahut.

Awan mendung masih menutupi cahaya bulan.Karim ternampak kelibat sedang berjalan.Gaya macam Zami dan yang lain.Tanpa fikir panjang,terus saja di'follow'nya.Follow punya follow,Karim rasa pelik.

Tadi diorang pergi berempat.Ini dah berlima campur dia.

Elok waktu itu juga,awan mendung beralih lalu cahaya bulan memancar kembali menyebabkan beliau nampak 4 orang muka huduh,bukan geng dia.

Terus saja Karim terbang sedar-sedar dia dah sampai ke tapak pesta sambil Zami,Hisham dan Sharul buat muka palat sebab kena tunggu dia.

Sambil tercungap-cungap,Karim bagitahu...





"Seramnya aku jumpa manusia tadi"


14 comments:

cracked bunny July 13, 2010 at 2:28 AM  

siot aje cter ko ni razi.kenapa dia tak gigit je? aku faham kenapa.

dayah July 13, 2010 at 9:33 AM  

mereng!!!

☺[ai][sUmi]☺Chan July 13, 2010 at 9:47 AM  

smlm dah baca tp xsempat nk komen.. mat angantok sngt.. hari nih baca lagi.. still xpaham.. motif??

milah hasan July 13, 2010 at 10:43 AM  

heh~ nice one.. keh3..

Ervina Razali July 13, 2010 at 11:27 AM  

karim terbang???

suria July 13, 2010 at 12:54 PM  

xphm..

erinazrina July 13, 2010 at 1:16 PM  

kenapa macam xfaham????

Miss Fireflies July 13, 2010 at 1:45 PM  

ok fine aku tak paham gak razi oii

myatiqah July 13, 2010 at 3:27 PM  

4 ekor tu la hantu...4 ekor manusia huduh tu razi n the geng.
heh

apek July 14, 2010 at 2:00 AM  

haha..slalu org cite manusia jumpa hantu..ni razi cite hantu jumpa manusia..







haha..ni kite baru bincang dalam kete..

DuniakuAbstrak July 14, 2010 at 5:06 AM  

hantu tu spesis tak gigit manusia ke? hahaha

fndrocka July 14, 2010 at 4:05 PM  

luna maya tu sjenis vampire gak.vampire dulu2 jenis hisap darah...tapi yg zaman skrg jenis hisap benda lain.....haaa gitu.

Arra JaSmY July 14, 2010 at 7:09 PM  

haha,dah faham da bro..ahaks.:).nice one..=p

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 18, 2010 at 2:06 AM  

Sha:Kenapa agak-agak?Ala,kau igt semua hantu berani ker?Hahaha

Dayah:Apahal?Kau mesti tak faham kan?

Sumi:Dah faham kan?

Rasis:Kau faham ker?

Ervina:Hahaha.Tak faham.

Suria:Sorang lagi.Hahaha.

Erina:Yes! Dah lebih dua orang.

Suhada:Kau pun tak faham jugak.Hahaha.

Tiqa:Akhirnya,ada jugak yang faham.Hahaha

Apek:Hantu gigi ada tak?Hahaha

Duniaku Abstrak:Hantu mana gigit manusia.Yang gigit itu nyamuk.Keh Keh

Fndrocka:Aku rela kena hisap.Hahaha

Arra:Faham pun.Hahaha

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP