Monday, June 29, 2009

keGEMUKkan membunuh?

Share

Suatu masa dulu, sye ada seorang adik yang gemuk. Hahaha. (Mintak-mintak la ko tak baca benda nie Angah oi....kawan-kawan, sila doakan agar adik sye tidak baca benda ini yer...sekian terima kasih).

Ok...dulu adik aku merangkap adik aku yang nombor 2, juga merupakan anak perempuan mak dan bapak aku yang pertama adalah seorang yang gemuk.Serius...jap lagi aku letak gambar korang tengok sendiri ek.

Jadi aku selaku abang yang prihatin dengan berat badan adik-adiknya akan bermulut longkang dengan selalu ejek "Gemuk...Gemuk" (Sila bayangkan aku cakap tue macam Zombie Kampung Pisang....huhuhu)

Oleh kerana Indah Water mahupun Majlis Perbandaran Klang tak pernah bersihkan mulut longkang aku dan sistem salirannya, maka ejekan aku makin lama makin menjadi sehinggalah suatu hari...

Masa itu aku kat dapur.Pastu ada coklat lebih siapa punya entah dalam peti sejuk.Aku pun terus la makan jer coklat tue pasal takde tulis nama hak milik terpelihara.Rupa-rupanya adik aku yang punya...(perangai adik aku...suka simpan makanan dalam peti sejuk kengkonon nak makan waktu senggang tapi last-last hilang tanpa dapat dikesan...hmm...sampai sekarang adik aku musykil siapa yang makan).

...Apalagi...mengamuk la adik aku tue.Oleh sebab aku kan abang (sila buat mimik muka macam iklan Digi tersebut)...aku pun kutuk-kutuk la dia...






"Ko dah GEMUK!!...Tak yah makan coklat!!"

Pastu aku dengan lagaknya...terus bukak tv dan picit-picit remote mencari siaran.








Tiba-tiba...

adik aku datang bawak pisau sambil lari ke arah aku...

"Aku bunuh ko Long...aku bunuh ko..."

Perrghhh...nasib baik aku tak gemuk.Buat sommersault aku melompat berlari ke dalam bilik.Sumpah lepas hari tue aku tak kutuk dia gemuk lagi.

Dan sekarang dia dah kurus...

Jadi sekarang aku akan selalu kutuk adik bongsu aku pulak...supaya dia pun kurus. Korang doakan aku ek agar tak kena tikam masa dalam misi ini.





Gambar adik aku mse gemuk...aku jurukamera ya...belum kena tikam lagi masa nie...




Gambar sekarang.Aku tetap maintain...mahukan rahsia sye?


30 comments:

malin purple June 29, 2009 at 5:40 AM  

haha..takde la gemok mane pon dulu....biasa2 je... kta plak kt sini terasa...wuu

Ervina Razali June 29, 2009 at 7:17 AM  

report wo0 sm angah~~~~

irfat June 29, 2009 at 7:45 AM  

new mission,,all dbest bro!!,,,
hahaha,,,

pinkiss June 29, 2009 at 8:16 AM  

maintain itu penting.

sHaH June 29, 2009 at 9:23 AM  

fuh, slim giler adik ko.

aku jadi adik ipar ko nak?
wakakakaka...

eh, gambar kat waterfront yang 2nd tu ek?

☺[ai][sUmi]☺Chan June 29, 2009 at 9:46 AM  

ishh..
mana de gemuk sgt..
berisi sket jew..
sumi lagi gemuk agknye..
huhuuu~

sumi xde abg yg nk ejek..
kalo x mesti dh kurus :P

zetty June 29, 2009 at 10:01 AM  

mulut jhat tol ko nie...ishh...nasib x kene tikam tol2...klu btol laa....x tau nk ckp...hahaha

iffahs June 29, 2009 at 10:15 AM  

oh damn. ejek lah aku gemuk supaya aku boleh kurus lagi. hahaha

SyafiQ June 29, 2009 at 11:23 AM  

gila bahaya adik ko..hah3

iyllienaz June 29, 2009 at 11:28 AM  

haha..gile kejam ko..syan adek ko tu..klo aku yg jd adek ko, mmg aku tikam ko btol2..baru ko tau betape berkuasanya org yg gemuk ni..pdn muke ko..

Just_najmiE June 29, 2009 at 12:06 PM  

blog walking.. (^^,)

uii, sampai adik nk tikam?.. bahayanya~~

ufufufu~~

I n n z June 29, 2009 at 12:12 PM  

dia mkn apa ouh ?

Basuh Baju June 29, 2009 at 1:34 PM  

gemuk tu hanya boleh membunuh kalau dihimpap..haha

tp gemuk sexy apa?

Mon June 29, 2009 at 1:41 PM  

Hai abg Razi..nk no tepon Angah leh x?Abg Mon da keje skang..da ade duit..leh bawak angah makan restoran~

qishie June 29, 2009 at 6:11 PM  

pergh...gila seram..teringat dulu abg2 aku gaduh pun bekejar pakai pisau..
sib baik dah besa2 ni suma syg2 adik beradik...wuwuwuwu

Xpuasati June 29, 2009 at 9:01 PM  

Gua tag lu..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 29, 2009 at 10:34 PM  

Malin:Hahaha...jgn la terasa.Xniat pun nak kutuk sesapa

Ervina:Berani report la...huhuhu

Irfat:Hahaha...thank you 2x

Pinkiss:Yup! aku jer yg still maintain berat 50

Shah:A'ah...kat Waterfront.Haha...nie msti org Sarawak kan?

Sumi:Meh aku ejek...nak?...hahaha

Zetty:Kalo btol...msti ko xbce blog aku dah...hahaha...dah mati

Iffah:Ko dah kurus la.Ko nak jadi papan lapis macam Izzah ker?

Syafiq:Huhuhu...bahaya woo...

Iyllienaz:Lor...xsyg abg ker?...hahaha

Najmie:Hmm...kerana mulut badan binasa...

Innz:Dye gemuk tue sbb makan ubat apa ntah...tue yg badan dye jadi gemuk...

Basuh Baju:Seksi?...Wakakaka...

Mon:Adoi.Yerla Mon...aku jer yang menganggur.

Qishie:Ko kutuk abang ko gemuk ker?

Tak Puas Hati:Ok...nanti aku check.

iyllienaz June 30, 2009 at 4:41 PM  

klo ko yg jd abg aku, mmg aku xsayang pon..haha

I n n z June 30, 2009 at 6:39 PM  

kite salu ejek adik kite gemok
pdhl dy da kurus da skunk
tp ttp kate dye gemuk
hahah !

Najlaa Raihana June 30, 2009 at 9:16 PM  

air dicincang takkan putus...wpun perangai abangnya mmg macam haramm...


*aku tringat gak dulu...aku gaduh ngan adik laki aku. aku dendam sampai satu hari tu, lepas aku solat aku doa supaya adik aku mati!...tp alhamdulillah smpai skang dia sihat walafiat lagi...huhuhue...(aku kanak2 riang lg tyme tuhhh)

mohd izzat hishamuddin July 1, 2009 at 4:13 AM  

aku nk kutuk ko x jd sbb tgk komen mon yg makin hari makin memualkan ni..kimak r mon

[:: nisa ::] July 1, 2009 at 5:26 AM  

eleh krus ke ko??
berat ko 50, aku lg ringan dr ko..
so, aku lg slim..haha..;p

mON July 1, 2009 at 12:24 PM  

Ahahaha..Ko sial la jat.Ko jgn jadikan tempat ni sbagai tmpat chatting(bak kate bulu).Aku takde frenster,facebook,lanciow pe lagi tah..saje nak panaskan ati bulu sampai die nyampah tgk name ak komen.Ps2 ak harap die akan tutup blog die ni sbb da nyampah..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 2, 2009 at 3:11 PM  

Iyllienaz:Mulut kata benci...hati kata sayang...adik-beradik xkan putus...hehehe...

Innz:Hahaha...macam dah terbiasa kan?

Najlaa:Apa plak...aku abang yang baik la.Lain la ko...adik nak pinjam keta pun kedekut.Hahaha.Nasib baik doa ko xmakbulkan?...

Ijat:Huhuhu...xpe 2x.Xsmpi sebulan lg ko boleh pukul dye.

Nisa:Ko lg pendek la dari aku...hahaha

Mon:Walaupun mulut ko mcm longkang...tp aku tahu hati ko baik.Teringat mse kita sme 2x berpanas terik mencari kerja macam bangla & vietnam...tapi akhirnya haluan kita berbeza...

jije July 2, 2009 at 3:20 PM  

asal adik ko tikam x kene
kalo kene tu....alhamdulillah
kene sipi pon jadi la
biar tercabut ckit bulu dada ko

mohd izzat hishamuddin July 2, 2009 at 6:25 PM  

ahaha..jije yg sial..
aku tgk jije ngan mon x membunuh pon..

sha89 July 3, 2009 at 12:36 AM  

uiks? itu ko ckp gemuk? cm x gemuk pun..sengall je...

ksian adik ko kna ejek je dgn ko..nsib baik die x bnuh ko dgn pisau tu...klau x...xwujud la blog ni skrg haha!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 3, 2009 at 4:00 AM  

Jije:Nasib baik xkne.Aku kan laju lagi tangkas.

Ijat:Hahaha...jangan budget 2 ekor tue adik-beradik la...

Sha:Gemok la tue...ko nak gemok macamana lagi?

Abang Terrer July 5, 2009 at 9:16 PM  

Gua makin gemuk... tolong bagitau rahsia lu...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 6, 2009 at 7:23 PM  

Abang Terer:Hehehe...senang jer.Makan baca Bismillah.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP