Saturday, June 27, 2009

Review : Transformers Revenge of The Fallen

Share


Aku baru saja lepas menonton Transformers:Revenge of The Fallen.

Secara jujurnya, aku rse episod kali ini lebih menarik dari episod yang sebelumnya.

Unsur humor, aksi dan sedih telah digarap dengan baik sekali.

Jadi disini aku ingin mengetengahkan beberapa perkara yang mungkin kelemahan atau mungkin juga memang dijadikan sedemikian.Kepada yang sudah menonton, sila cuba ingat kembali manakala bagi yang masih belum menonton, sila teliti perkara ini.

1.Babak pertarungan antara Optimus Prime dan Megatron. Babak ini kurang jelas dimana aku susah nak perasan yang mana kena cekik, yang mana kena pukul sebab robot-robotnya macam banyak sangat wayar jadi susah nak kenalpasti wayar tersebut milik siapa...ala...payah nak terangkan la...xpela...move on kepada yang nombor 2.

2.Mengapa setiap alat elektrik yang terkena percikan All-Spark akan jadi robot jahat?...Kenapa tak jadi robot baik?Huhuhu

3.Mengapa robot jahat yakni Decepticon lebih banyak dari Autobots dan kebanyakan robot jahat nie sangat besar dan cantik berbanding Autobots?

4.Kenapa hanya Amerika saja yang menghantar tentera sedangkan nak pegi perang kat Afghanistan pun mintak tolong dari Perancis, Britain dan lain-lain.Nie nak lawan robot yang lagi canggih dan lagi kuat pun pakai tentera Amerika jer?

5.Apsal babak Sam Witwicky lari dari kena tembak lagi banyak dari babak Optimus Prime lawan The Fallen?

6.Apsal Megan Fox hot sangat?...*drool*...hahaha...

Hahaha...pape pun...aku rse berbaloi la untuk menontonnya. Jadi jangan tunggu lagi...pegi bakar panggung wayang berhampiran anda jika masih belum menontonnya lagi.

12 comments:

iyllienaz June 28, 2009 at 1:00 AM  

xtgok lagi..xley nk comment..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 28, 2009 at 1:07 AM  

Bukan ko dah komen ker?...hahaha

[:: nisa ::] June 28, 2009 at 2:05 AM  

jlz ko da g tgk..
x aci ko tgk lg awl dr aku..cis...

sHaH June 28, 2009 at 2:49 AM  

wah, sejak biler jadi pengkritik filem ni bro?

zetty June 28, 2009 at 1:38 PM  

wehh..ak cadangkan baek ko jerr laa pi wat filem....hahahhaaha

qishie June 28, 2009 at 4:47 PM  

papehal pun aku tunggu tygn free kat tv je..
hakhakhak

ismah saibudin June 28, 2009 at 6:52 PM  

yela since tajuk die pon revenge of the fallen tapi watak die mcm sekejap& sikit sgt..chih.

n also, good guys always win laa kan....even autobots lebih sikit dr decepticons (aku pon setuju dgn point2 yg diberikan oleh ko) hahahah

tp this muvie pon xde laa xteruk sgt masih boleh ditonton dan tidak boleh berborak dlm panggung takut termiss part mane2 yg penting.hahahah

NuGhuL June 28, 2009 at 7:55 PM  

ini tak adil!!!...sy blum tgk napa kamu da tgk flm nih?..huhu...mau tengok jugakkkk!!!!...ahhh...tp tul eh best...nih yng tak sbr nk tempah cinema lyn sorng2 nih..huhu...gsc itu aku yng punya!!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 28, 2009 at 8:01 PM  

Nisa:Pegi la tgk ajak Mr.Bubu Ikan ko...

Shah:Hahaha...bukan pengkritik...aku hnya cakap bnda yg aku rse...

Zetty:Hahaha...nak buat cite apa?...3gp ok?

Qishie:Bagus nie...xsupport Israel

Ismah:Lor...mmg best kot.

Nughul:Wow...nak tempah GSC.Invite la aku skali...hehehe

Ervina Razali June 28, 2009 at 10:57 PM  

sye xmenonton lg sbb 0rg tu xm0 ajk sye.."terpinggir"

zahara sufian June 30, 2009 at 4:00 PM  

laa...baru tau megan fox hot? tengok kembar die @ aku la!!! hahahaaha...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 2, 2009 at 3:12 PM  

Ervina:Kamu budak kecik...xleh tgk Transformers...hehehe

Raja:Ko tahu x satu benda orang panggil cermin?...Hahaha...reti guna x?

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP