Monday, June 22, 2009

Pengalamanku ditangkap basah...

Share

Ok...aku yakin ramai diantara kamu yang klik blog aku nie gara-gara tajuk diatas. Sila kamu semua kecewa sekarang.

Disebabkan hari bapa yang juga jatuh pada hari semalam punya kelmarin yakni ahad...maka dalam post kali ini ada juga bapa aku sebagai salah seorang watak dalam cerita ini.

Ceritanya bermula begini, pada suatu masa dahulu tinggal lah sepasang suami isteri yang mempunyai anak lelaki yang sungguh comel lagi mengiurkan ditambah dengan hidungnya yang besar umpama jambu air. Jika kamu semua fikir anak lelaki tersebut adalah aku, maka termasuk lah kamu dalam golongan yang bijak.

Disebutkan juga...anak lelaki pasangan terbabit gemar merayau dengan basikal 'Mountain Bike' nya. Merayaulah beliau dari satu kawasan perumahan...ke satu kawasan perumahan yang lain. Semuanya dilakukan atas dasar penjajahan yang menggunakan cogankata 3G, bukan Gold,Glory,Gospel tetapi Girl,Girl and Girl again.

Ditemani beliau ialah seorang rakannya yang gemuk dan selalu asma jadi rakannya tersebut selalu dapat nombor last kalo masuk pertandingan lari dalam guni. Berbalik kepada babak tadi...maka si anak lelaki yang sungguh comel,lagi mengiurkan tadi selalu la berbasikal bersama rakannya yang gemuk lagi asma itu (sape gemuk dan asma...sila jangan terasa).

Suatu hari, mereka bertemu sebuah oasis....ok fine!...bukan oasis tapi hanyalah bekas lombong...unsur hiperbola yang melampau.Disebabkan gila air pada masa itu, pantang nampak air bertakung sikit...mula la rasa nak bermandi-manda...maka si gemuk berpenyakit asma tadi mengajak la aku...eh kantoi plak...mengajak la si budak lelaki comel tadi untuk bermandi-manda.

Mereka berdua pun bermandi-manda umpama tiada esok lagi untuk mereka. Punya la seronok mereka bermandi-manda sehinggakan terlupa bahawa jam dah nak pukul 7 maka kena la balik kalo xnk kena sebat. Tapi mereka menghadapi masalah besar...yakni baju, seluar, boxer...eh dulu mana pakai boxer lagi...spender...semuanya telah basah lencun.Memang confirm kena sebat la kalo tahu dek bapak bebudak nie sebab mandi lombong.

Diorang pun balik la...better balik than xbalik...nanti lagi teruk kena sebat. So si gemuk tue pun smpi umah dulu...sebab rumah dye paling dekat...maka aku...eh...salah lagi...maka si budak lelaki comel tadi pun nampak la kawannya yang gemuk tue kena sebat dengan bapak dye. Maka bertambah takutlah si budak lelaki comel itu.

Kayuhan demi kayuhan menyebabkan jaraknya semakin dekat dengan rumahnya.Maka dengan itu makin bertambah kencang la juga debaran jantung si budak lelaki comel tadi. Tiba-tiba dye mendapat satu idea!

Si budak lelaki comel tadi usha line dulu...tengok makbapak dye ada x dekat laman rumah.Bila confirm line clear, dye pun usung basikal dye slow-slow masuk ke laman rumah...pastu ambk paip air...pura-pura basuh basikal...sambil tue dibasahkan sekali badannya.

Maka dengan itu selamatlah si budak lelaki comel tadi dari ditangkap basah oleh bapanya (nie jer watak bapa aku)...









Budak lelaki comel dengan basikalnya...(mesti ada hati-hati busuk akan tnya...smpi ker kaki tue...)









Pengajaran dari cerita ini ialah jangan mandi lombong kalo xreti berenang...serius aku reti berenang kalo ada pelampung...








p/s:Jom ramai-ramai tengok Transformers.Buat collection sorang seringgit untuk tampung duit tiket wayang aku.

11 comments:

I n n z June 24, 2009 at 1:20 AM  

waaaa
pndai nyer bdk comel tuh (bkn kamu) kaber line :D

iyllienaz June 24, 2009 at 3:05 AM  

haha..confirm xsmpai kaki ko tu..haha..pose pon nk gedik mase kecik2 dulu..woii..beli sdrik la tket transformer..

irfat June 24, 2009 at 9:50 AM  

posing tak ble blah r bro,,hahaha,,stailo2,,

iffahs June 24, 2009 at 10:13 AM  

harapan ah nak collect utk tiket kau. tiket aku ? hahaha.

zetty June 24, 2009 at 2:15 PM  

adoii comel laaa budk kecik tue....tp blh ke bwk basikal...konfius laa..hehehhe

dak busyuk yang gler coklat June 24, 2009 at 8:29 PM  

hoho
razi, bkk skype
ade off9 msg
ko bkk link yg ak bg tuh
whee~

mizz annie June 25, 2009 at 11:58 AM  

uh, tiket transformers fuuly book da..benci gile ah!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 25, 2009 at 3:48 PM  

Innz:Hehehe...terima kasih

Iyllienaz:Hahaha...tahniah jadi org busuk hati yang pertama...

Irfat:Anak spe ntah...hihihi

Iffah:Olo...ko suruh la Ismah blanja...asyik dating dgn Paeng jer...

Zetty:Uish...msti la boleh...

Pae:Aku dah bukak smlm xde pun.

Annie:Jom tgk Gold Class nak?...ko blanja...

sHaH June 25, 2009 at 4:44 PM  

wakakaka...
pandai budak tu lepaskan diri ye...

sHaH June 25, 2009 at 4:45 PM  

lupe nak gtau, aku da folo ko..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 25, 2009 at 5:17 PM  

Huhuhu...okies.Jap lagi aku link ke blog kamu.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP