Tuesday, August 17, 2010

Ingin 'impressive'kan tetamu anda dengan kuih raya?Meh baca!

Share

Hasil pengamatan bertahun-tahun menyambut hari raya,aku cuba untuk mengetengahkan satu teori tentang kuih raya.Kalau nak beli kuih raya,beli yang cantik bukan yang sedap.Sebab apa?

Sebab kalau beli yang sedap nanti kuih raya kau cepat habis.Belum sempat raya dah habis sebab lepas buka jer mesti nak habiskan satu baris.Tapi kalau kau beli yang cantik,nanti makcik-makcik yang datang mesti puji kuih raya kau "Wah! Cantiknya kuih raya kau Leman" padahal Leman tak tahu apa-apa pun,bini dia yang pegi beli.

Oleh kerana ada sorang member aku yang buka bisnes jual kuih raya,pastu suruh aku beli nak buat apa aku bukan ada rumah sendiri lagi jadi aku pun tolong la promote serius tiada komisen yang terlibat cuma aku harap nanti dia bermurah hati untuk 'open table'.

White Choc Peanut





Strawberry Rosset

So amacam?Berminat?Call dia sendiri di talian Nasrul (017-2842909).Kalau yang awek boleh call aku,kita pergi beli sama-sama...keh...keh!

Lupa pula,dia juga ada jual busana tradisional dan moden.Yang muslimah takde pasal dia care hal-hal dunia saja walaupun bekas budak sekolah ugama.Boleh pegi tengok sendiri dekat laman web nie Enaels Label.




p/s:Adoi dah macam blog gadis-gadis yang jual shawl pula...tak rock la gini!


20 comments:

Miss Fireflies August 17, 2010 at 5:50 AM  

bang.nak shawl?ekekkee

Ted August 17, 2010 at 8:04 AM  

tak pe bro janji dpt duit.
ko dpt komisyennggg ke hapa niii

milah hasan August 17, 2010 at 9:58 AM  

selalu-selalu pon memang tak rock la brader.. hehe

tengku_fir21 August 17, 2010 at 12:15 PM  

uhh..rasa mcm baca blogger awek-awek cun yg ganaz plak..hahaha

*aku tk dengki cuma cemburu..hahahaa

~miE_kEr~ August 17, 2010 at 1:31 PM  

barang laen tak de jual ke bang..

apek August 17, 2010 at 1:32 PM  

kimi marah..ko jadikan bapak die watak dalam post nie..haha

nurul 'ain alias August 17, 2010 at 2:09 PM  

tolong rpomote nasi lemak aku boleh?
hahaha

farah rahim August 17, 2010 at 6:01 PM  

huhuhuu..wei...aku nk kuih raya sepapan...

DuniakuAbstrak August 17, 2010 at 8:31 PM  

ni yg malas tgok gmbar makanan..mesti rasa lapar..

hai kak razi, hot la u ni..hahahaha

/Dayah//Nurul/ August 18, 2010 at 2:04 AM  

musim jualan kuih ry skang ni relax je. hehe, awak hot, nk skit kuih ry sampel bolehx :P

fana August 18, 2010 at 6:13 AM  

quote ini,
"Kalau nak beli kuih raya,beli yang cantik bukan yang sedap"

So, adakah ko nak kata kuih beliau ni tak sedap??

Tett... hahaha

Mohd Fakhrurazi Jamaludin August 18, 2010 at 6:27 AM  

Suhada:Nak buat apa?Wakakaka

Ted:Nie apa cakap macam macha nie?Hahaha

Rasis:Nak rock pegi karok la.Jom! Jom!

Tengku:Apsal cun?Hahaha

Kimie:Hahaha.Bukan aku yang jual la.

Apek:Itu la pasal.Aku baru perasan guna nama bapak dia pulak.Hahahaha

Ain:Nasi lemak kau berapa ringgit punya?Hahaha.

Farah:Sini tak jual papan.Wakakaka.

DuniakuAbstrak:Itu tanda iman tak kukuh lagi.Wakakaka.Hot ker?Macam nak kasi pelempang la dekat uols nie.

Dayah:Boleh jer tapi bukan saya yang jual pun.Hahaha

Paan:Apa yang kau harapkan dari masakan Moox?Hahaha.Sebenarnya aku tak tahu rasa dia tapi aku cuba tekankan poin yang baik untuk tutup kelemahan iklan aku.Wakakaka.Pedulik hapa aku kalau tak sedap pun.

fiQfrozen August 18, 2010 at 7:51 AM  

sedap nyeeeeeeeee...
eh betul gak tuh .x yah beli sedap2..nnt habis..
hakhak..
tp cm x ikhlas je nak jamu tetamu..raya setahun skali je bro..
=p

Fyzal August 18, 2010 at 9:26 AM  

bro jadi agen kueh raya ke?
kiut gak kueh2 tu.
tp aku suka tart nenas jer.

Fyzal's Latest Entry
First Match Motivation

cikot August 18, 2010 at 4:51 PM  

terkeliur siot time puasa nie ..

TiKa LEh August 18, 2010 at 5:03 PM  

haha..hrga tak ltkke??comel2 kuihnye..hoho

fndrocka August 18, 2010 at 9:51 PM  

haaa...aku berminat nak tgk busana. ..perghh 'busana' tu..

kakachan August 18, 2010 at 11:54 PM  

alaaaahai.. lapo lak eden.
juai shawl ok juge. nak beli. =D

Anonymous August 19, 2010 at 5:58 PM  

Nice post! thank you for sharing this information. mohdfakhrurazijamaludin.blogspot.com really got under my
[url=http://nuscin-online.info]skin,[/url] bookmarked... Keep up the great site...

qishie August 19, 2010 at 11:01 PM  

hi bang.kuih tart nenas ado tak?
hahahaha. gile ah kau. macam mak2 jual kuih dow.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP