Wednesday, December 2, 2009

Aku benci warga Bangladesh berkuatkuasa hari ini...sila hantar mereka balik sekarang!

Share

Hari itu biasa saja.Takde apa-apa yang istimewa.Bangun pukul 7.40 dan terpaksa men'gajah'kan subuh lalu terus capai tag nama dan kasut untuk pegi keje.

Sampai lewat ke tempat keje walaupun jarak asrama dengan tempat keje tak sampai 2 marhalah lalu segera naik ke kantin untuk sarapan pagi ala-ala orang keje kerajaan.

Pukul 9 masuk ofis lalu terus habiskan keje yang tertangguh semalam.Sambil tue sibuk juga men'forward' email-email bukan berkaitan keje kepada gadis-gadis dengan harapan mereka akan mendambakan email-email dari aku.Kalo satu hari tak dapat email dari aku mereka boleh jadi gila.

Disebabkan scene-scene seterusnya hanya berkaitan keje maka Finas dah potong dengan alasan agak meleret jadi kita terus skip ke pukul 2.30 petang.

Pukul 2.30 petang macam biasa akan ada meeting Kaizen dimana beberapa ahli kumpulan terdiri dari supervisor line,manager dan orang substore akan berbincang bagaimana nak betulkan kesalahan mereka lalu dinamakan 'improvement'.

Aku macam biasa la,akan berdiri ala-ala manager sambil berpeluk tubuh,buat muka serius macam sangat faham akan benda yang mereka bincangkan walhal dalam otak sedang fikir nak makan apa malam karang.

Tapi hari ini perbincangan mereka agak serius sikit sebab engineering director nak tengok apa progress hasil perhimpunan haram mereka esok.

So aku disuruh buat racking template.Benda nie nampak simple jer tapi nak buatnya memang menguji keimanan dan kesabaran apatah lagi iman umat akhir zaman nie senipis kulit bawang jadi aku hilang sabar dan iman.

Hari itu aku terpaksa OT sampai pukul 9 lebih.

Habis jer keje terus pegi Larkin sebab Paan mintak tolong ambik.Dalam perjalanan itu,Yoe plak call mintak tolong ambik kat Senai.Ok,hari itu aku jadi driver teksi sapu bawak Satria Neo.

Kemudian sampai asrama balik dalam pukul 12 lebih.Aku kunci keta trus meluru ke gate asrama sebab aku dah penat gila-gila.Tapi...

Gate asrama kunci.Tak pernah-pernah plak dye kunci.Pastu aku suruh la bangla guard tue bukak...tapi dye buat muka bongok dye jer.

Dye suruh call warden.Aku pun call la tapi serius macam babi perangai mereka.Dah la taknak tolong,pastu membebel plak...habis kredit aku.

Yoe call Hairi seorang engineer yang pernah menetap di asrama itu mntk no. Shukri.Shukri nie warden gak kat asrama tue.Tak lama kemudian Shukri pun datang,dye suruh guard bongok tue bukak tapi apa ke batu yang ada dalam kepala guard tue,dye degil taknak bukak.

Kteorang smua dah hangin trus call Hairi mintak tumpang tido malam tue kat rumah dye.

Dan hasilnya,hari nie aku tak pegi keje.Padan muka team Kaizen aku.

So secara rasminya sekarang nie aku benci smua orang Bangla.

Khai pun aku suruh buat pembedahan plastik sebab muka dye ada iras-iras orang Bangla.

10 comments:

shima December 2, 2009 at 11:20 PM  

bangla tu bajet hostel tu die pny ke? huhu.

apek December 2, 2009 at 11:56 PM  

menarik..bgus2

mizz annie December 3, 2009 at 1:04 AM  

kecian ko razi..
huhuhu..
saba byk2 ye..
mungkin pak gad bangla tu cube nk menarik perhatian ko..haha

aminah December 3, 2009 at 1:09 AM  

gua lagi bnci nepal dr bangla...ah...same je bau

tengku_fir21 December 3, 2009 at 1:38 PM  

hahhhaa...aper kes bangla tu dah ler bangla spm pun tk der...
wakakaka
klu aku bakar asrama tue
haahhaa

apek December 3, 2009 at 2:00 PM  

ko ngan sedara pon x puas ati ke..ish2

Mohd Fakhrurazi Jamaludin December 4, 2009 at 12:42 AM  

Shima:Dah lupa daratan la tue

Apek:Nasib baik Vietnam xde buat hal dgn aku...kalo x mmg aku shoot jer muka ko walaupun ko xbersalah

Annie:Ko pun saba ek kalo ada orang 2x Sarawak pakai cawat nak tarik perhatian ko.Jangan tertarik ek

Ika:Nepal wtpe kt ko?

Tengku:Jom temankan aku bakar asrama aku nie...

Apek:Sedara xsedara...eh...apsl aku mcm mengaku plak nie.

apek December 4, 2009 at 3:06 PM  

haha..biase la..darah daging..air di cincang x kan putus dol..hahaha

aminah December 4, 2009 at 3:38 PM  

dia buat aku meluat tgok dorg..

Anonymous April 27, 2012 at 11:13 AM  

bangla datang malaysia berlagak..cakap kenapa orang malaysia seksi teruk sangat..itulah inilah..macamlah dorang tu baik sangat..kat negara dia pelacur pun tak kena tangkap tau....

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP