Wednesday, May 19, 2010

Hidup kena rilek! Kalau gelabah tak jadi mende...

Share

Bayangkan minggu lepas doktor check kau punya penyakit dia cakap "Eh awak nie dah nak mampus! Ada lagi 2 minggu jer boleh hidup nie.Kanser awak dah peringkat terakhir nie."

Pastu next week doktor yang sama check balik dia cakap "Eh apsal awak dah sihat nie?Tak jadi nak mampus.Jom saya belanja teh tarik!".

Begitulah perasaannya 'mati hidup semula'.

Dan benda itulah juga yang aku rasa sekarang ini dengan bebanan kerja,sambungan master,dateline itu ini tambah projek-projek bilion-bilion ringgit (sembang nak lebat)...buatkan aku rasa cukup tertekan rasa macam nak mati la dah penat hidup tapi amalan tak cukup.

Dan bila mana datang perkhabaran bahawa 24hb ini masa Defense Proposal dia cuma nak tengok slide show jer taknak tengok proposal buatkan aku rasa macam sudah mati hidup semula.

Sembang lebat tarak guna jom sambung tido balik lambat lagi nak submit proposal.Hahaha.

p/s:Kerja jangan bertangguh tapi hidup jangan gelabah.Rilek-rilek sudey!

12 comments:

tengku_fir21 May 19, 2010 at 12:14 PM  

huh..itu yg ko suke kan...
rileks ler baru enjoy every moment tue

cracked bunny May 19, 2010 at 4:45 PM  

doctor2 jenis aku mebi akan ckp mcmtu kt ko kot razi.baik sblom ko mati ko pilih antara 2. bertaubat nasuha atau pg amsterdam.hehe

Siti Nur Adibah May 19, 2010 at 8:50 PM  

tau xpe!ko wat je mcm ko kat unimap dlu..hahah

Ervina Razali May 19, 2010 at 10:10 PM  

tam0 relex sgt sayangku..
kang tak jadi ape..
ingat pesan nenek jenab tu..
(sape nenek jenab???)
hahahha

I n n z May 20, 2010 at 1:28 AM  

satu sikap yg tak patut dicontohi oleh anak murid cikgu zi. kerja bertangguh. heh,

XD

.sTraWberRycH0c. May 20, 2010 at 3:06 AM  

jgn bertangguh tp selalu je keje ditangguh-tangguh kan.haha

Tulip May 20, 2010 at 1:57 PM  

Salam Razi. Razi buat master skrg ni di UiTM-Mechanical dptmt? who is your supervisor? Nanti kalo jumpa saya jangan buat2 tak kenal pulak.

untuk proposal tersebut, usahakanlah sebaik mungkin, jangan selalu sgt ada perasan "mujur dia tak mintak lagi..." - itu tipikal budak2 Melayu. Kita kena tunjuk luar dari kebiasaan. Yang kita ni selalu bersedia. Ok.

Good Luck in your future~

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 20, 2010 at 2:12 PM  

Tengku:Rilek sangat tak bagus untuk otak.Otak~ Otak~

Sha:Hahaha...apsal pegi Amsterdam?Nasib baik general knowledge aku luas kalau benda-benda camni.Tahu la apa ada kat situ.Ish jahat nie

Siti Nur Adibah:Uish...kat UniMAP dulu sye rajin.Hohoho

Ervina:Tak rilek sangat kot.Tido dah tak menentu nie.Dah sewel.Ting-Tong

Innz:Kerja bukan bertangguh cuma rilek dulu la.Penat kot.

Strawberry:Hurm.Itu la pasal.

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 20, 2010 at 4:03 PM  

Puan Bibi:A'ah.Supervisor sye PM Sunhaji.Eh takkan la nak buat-buat tak kenal.Mesti la tegur mana tahu Puan nak belanja minum ker...keh keh.

Tq.Goodluck utk Puan juga dalam sambung phD.

ieQa sWetLuv May 21, 2010 at 2:48 AM  

amboii.. koje jangan curik tulang je!! muahaha

☺[ai][sUmi]☺Chan May 21, 2010 at 12:14 PM  

hahaaa.. selamat.. xde la pening2 kepala dah nk siapkan kerja tu//

Anonymous May 29, 2010 at 11:16 PM  

haaa....hambik kau Raziman....kan da kene ngn Pn Bibi....
marah je dia Puan...kesedaran sivik dia mmg kurang sket...(",)

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP