Tuesday, May 18, 2010

Baru aku tahu kenapa dia gagal ujian jalanraya!

Share

Hari Jumaat pagi biasanya memang jarang ada kelas bagi kami pelajar Mechi.Kalau ada pun ramai yang tak pergi.Apa barang pergi kelas kalau esok dah cuti.

Entah kenapa minggu itu aku terlebih rajin nak pergi kelas cuma niat tak ikhlas.Pergi kelas sebab nak tengok awek-awek pakai baju kurung.

Balik dari kelas terserempak dengan housemate yang dibenci sebab cuba membangkitkan pentadbiran ala tentera dalam rumah atas alasan dia anggota Palapes.Logik ker kalau rumah bujang nak susun kasut hari-hari?

"Eh Razi,kau ada lesen kereta tak?" tiba-tiba sidia bertanya.

"Ada! Nape?" jawab aku jujur.

"Kau boleh tolong hantar aku pegi Jejawi tak?Aku sewa kereta,kau drive" tanya beliau lagi mengharap.

"Ok boleh" jawab aku agak excited sebab masa benda nie berlaku aku baru 1st year maka tak bawak kereta lagi itu yang excited dia lain macam.

Segala perbelanjaan ditanggung.Tugas aku cuma drive kereta,bawak dia ke Jejawi.Dalam kereta itu kami cuba mengenal hati budi mana tahu boleh luntur perasaan benci.

Housemate yang dibenci itupun bagitahu yang dia dah join kelas memandu tapi gagal masa ujian jalanraya.Sebab gagal tidak dinyatakan.

Tiba di Jejawi,aku pun membiarkan dia habis menguruskan segala urusannya sambil aku tunggu dalam kereta.

Settle semua,dia pun masuk dalam kereta.

"Eh aku nak drive boleh tak?" tiba-tiba beliau tanya.

Aku pun terus la bagi sebab dalam otak fikir kalau dah sampai ujian jalanraya mesti boleh memandu cuma mungkin pembahagian minyak dan clutch kurang tepat.

Jangkaan aku meleset.

Housemate yang dibenci memang takleh drive sama sekali.Bayangkan ditengah kesibukan bandar Kangar itu, pada jarak 100 meter nak berenti pada traffic light, dia boleh tanya aku "Eh Razi,brek yang mana?"

Bila masuk gear,dia pergi tengok gearnya sebab tak hafal nak masuk gear berapa jadinya kereta pun melelong la ke tepi.Nasib baik tak langgar divider.

Sekarang baru aku tahu kenapa dia gagal ujian jalanraya!

20 comments:

I n n z May 18, 2010 at 4:48 PM  

yeay ! 1st !

I n n z May 18, 2010 at 4:49 PM  

oke baru nak komen.
brek mana ?
aiyoo ~
ssh neyh.
esh3. xD

cracked bunny May 18, 2010 at 5:19 PM  

nasib baik ko xmati razi.hehhee

Siti Nur Adibah May 18, 2010 at 5:36 PM  

nyaris arwah la bro!

erinazrina May 18, 2010 at 6:29 PM  

aiseyhhh
brake.bnda paling basic kottt
heheee =P

tentang seseorang May 18, 2010 at 7:44 PM  

haha..giler..ari jumaat jalan kangar bz..ko mempertaruhkan nyawa betul..seb bek xde pe2..

tentang seseorang May 18, 2010 at 7:45 PM  

haha..giler..ari jumaat jalan kangar bz..ko mempertaruhkan nyawa betul..seb bek xde pe2..

ieQa sWetLuv May 18, 2010 at 7:48 PM  

uishh bahaya betol

Fatin Al-Rajeh May 18, 2010 at 9:11 PM  

perghhh, berani mati betul.
bahaya2.

milah hasan May 18, 2010 at 9:31 PM  

XD

Aku Beskot™ May 18, 2010 at 10:02 PM  

da xde cte nk tls la tu..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 18, 2010 at 11:30 PM  

Innz:Itu la.Bahayakan?

Sha:Kalau mati tolong la updatekan blog nie.Hoho

Siti Nur Adibah:Takla.Kalau eksiden pun tak meninggal rasanya.

Erina:Biasalah budak Meka.Opss!

Ain:Kalau eksiden aku saman housemate aku tue.

Ieqa:Sangat bahaya.Sebab tue dah berlalu 5 tahun pun masih ingat.

Fatin:Tak berani.Hahaha.Cuma tak tahu.

Rasis::p

Zul:Nape Zul?Kau nak aku tulis cerita apa?

pinkiss May 19, 2010 at 8:58 AM  

takot ar naik keta ngan org camni.

myatiqah May 19, 2010 at 9:28 AM  

aku mcm tau je 'hozmet yg paling dbenci adelah bdak palapes' itu sape...

fndrocka May 19, 2010 at 10:44 AM  

pasti menambahkan lagi kebencian kau terhadap beliau kan?

Kesatria Baja Hitam May 19, 2010 at 11:05 PM  

haha.adoi.dia gabra tu lama xbawak.time tu rasanya kiri kanan pun dia dah confius.

☺[ai][sUmi]☺Chan May 21, 2010 at 12:16 PM  

hahahaa.. teruknye.. mujur xde pape jadik kan? lepas tu still biar dia yg drive ke?

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 22, 2010 at 6:11 PM  

Pinkiss:Drive sendiri lagi meyakinkan

Tiqa:Hahaha.Siapa?

Fndrocka:Btol Btol.Balik tue rasa cam nak bungkus beg baju dia jer.

Kastria Baja Hitam:Dia mmg gabra.Dia tak pernah bawak bukan dah lama xbawak.

Sumi:A'ah,nasib baik selamat sampai.

Anonymous May 29, 2010 at 11:19 PM  

wakaka....kalo x silap ak....
mamat ni org yg same ter"keceper" masa nk turun dr moto yg dia tunggang kat Muhibbah tuh kan??

-eL NiNo™-

the_kynque June 1, 2010 at 7:45 PM  

konfem zahir!
adik ko!

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP