Saturday, March 27, 2010

Review : Evolusi KL Drift 2

Share


Sinopsis:

Sambungan dari Evolusi KL Drift,Zack (Shamsul Yusuf) yang dulunya pelumba haram kini telah pun menjadi pelumba drift profesional.Namun begitu terdapat sedikit konflik gay diantara Zack dan Sham (Farid Kamil).

Sham yang cacat sebab selamatkan Zack merasa rendah diri sebab takde awek nak mengorat dia walaupun muka hensem.Awek awek kata,baik aku ngorat Razi.

Dalam pada masa yang sama,Joe (Aaron Aziz) dan Ery (Sam) telah pun meluaskan bisnes dadah mereka ke peringkat KL...diorang kata tahun depan nak join pameran makanan Halal pulak.

Namun begitu,dendam Joe masih tak habis terhadap Zack.Ery pun dendam gak sebab kawan dia masuk penjara.Ekeleh,kecoh la Ery...bukan kau yang masuk penjara pun.

Joe cuba merogol Zack tapi tak berjaya maka dia cuba perangkap Zack dengan letak dadah dekat bengkel Zack.

Zack pun cuak la.Dah la tak pernah hisap dadah...hisap dada jer...maka dia pun lari.

Kamarul (Remy Ishak) ialah anggota polis yang menyiasat kes liwat Anwar Ibrahim dan bisnes dadah Joe tapi dalam cite nie dia siasat Joe jer la...cuba untuk membantu Zack dengan syarat kasitahu rahsia Joe.

Zack pun repot rahsia Joe yang ada tahi lalat dekat punggung.

Dalam pada masa yang sama juga,Zack jatuh cinta dengan Alya (Scha).Tapi hubungan normal mereka mendapat tentangan dari Sham.Sham mahukan hubungan luar tabii mereka masih berjalan.

So dapatkah Zack kembali ke pangkal jalan?Adakah Joe akan tutup bisnes dadah dan jual burger saja?Jawapannya boleh diketahui dengan menonton cerita ini.

......................................................................................................

Review:

Bagi aku sekuel dia nie lebih baik dari cerita yang sebelumnya.Tapi kelemahan cerita nie masih sama,hero dia.Eh tahu la cerita kau,pengarah kau,hero pun nak letak muka kau...ah benci gila.Dah la poyo,budget best dan tutt...tutt...

Ok sori...emo jap.

Dari segi jalan cerita pun lebih baik dari yang sebelumnya.Tapi cite nie memang cite aksi tulen dimana babak babak percintaan pun akan buat kau orang tergelak.Dah la suara Scha tue besar.Geli pulak aku dengar.Dah macam bapok.Eee...

Sinematografi pun makin elok.Kalau dulu,aku rse pening tengok kamera dia.Tahu la konon laju takyah la kamera pun nak bergegar kaw kaw tapi kali nie dah makin elok.Kalau tak caya pegi tengok.

Yang buat best cite nie ialah orang jahat dia.Eh stylo gila orang jahat dia sampai aku pun rasa nak jadi jahat.Macam biasa,Sam memang pandai berlakon.Aaron Aziz pun.Dah la muka iras-iras aku...cuma aku tak tegap jer.

Aksi kejar mengejar,teknik drift dan kereta yang stylo memang tarikan utama cerita nie.Kalau setakat nak tengok muka Shamsul tue baik aku tengok hindustan part menyanyi dan menari...3 jam pun tak kisah.

Penataan muzik ok.Kena la dengan babak.Takkan babak kejar mengejar nak pasang lagu poco-poco pulak kan?

Tapi aku tak puas hati dengan Sam.Apsal kau pegi belasah Scha?Apsal kau tak rogol?Kau memang gay la.Kalau aku yang jadi jahat mesti aku dah rogol Scha.Hahaha.Boleh ambik aku berlakon tak?

Antara kereta yang ada Nissan Fairlady,Mazda RX7,Nissan Skyline R34,Honda Integra,Toyota Supra,Toyota Celica,Toyota Ke70,BMW E46 dan Kancil.Ok fine,Kancil cuma watak picisan.Sekadar parking tepi jalan masa diorang tengah lumba.

Apapun...tahniah Shamsul atas percubaan berani anda.Next time kau jadi pengarah jer...takyah berlakon.

So aku bagi 3 bintang untuk filem ini dari 5 bintang penuh.

14 comments:

milah hasan March 27, 2010 at 3:54 AM  

woi..sinopsis oi...sinopsis...klepet la tuh....cesss

shogunn_general March 27, 2010 at 7:27 AM  

keter nak ah beng je...takde satria neo ke dlm tu? huhuhu

yusuf mujahidin ™ March 27, 2010 at 8:49 AM  

aku rs baik ko jd hero dr shamsul tu razi..mesti lg dramatik..hahaha

ムゾンケ光 March 27, 2010 at 10:26 AM  

"..Bagi aku sekuel dia nie lebih baik dari cerita yang sebelumnya.Tapi kelemahan cerita nie masih sama,hero dia.Eh tahu la cerita kau,pengarah kau,hero punnak letak muka kau...ah benci gila.Dah la poyo,budget best dan tutt...tutt....."

haha sabar razi.. aku tahu ko tak se hensem die.. tu ko angin tu.. sabar sabar..

apek March 27, 2010 at 5:20 PM  

jom buat mockbuster..wakakaka

dayah March 27, 2010 at 5:24 PM  

errkkk...ko macm sam...haissshhhh~~..;((

Miss Fireflies March 27, 2010 at 5:56 PM  

ceh konon2 opinion ko ni sgt penting la ek.ekekeke=p

aku pun mls aaa tgk drift2 ni.bkn minat aku kot=p

Mohd Fakhrurazi Jamaludin March 27, 2010 at 11:56 PM  

Rasis:Hahaha.Kau try tgk dulu...ada btol ker sinopsis aku.

Naqqib:Kalau ada Neo...memang aku tgk cite nie 2,3 kali walaupun menyampah dengan Shamsul

Yusuf:Aku nak jadi jahat.Nanti boleh rogol rogol.Hahaha

Paan:Ceit! takdela hensem mana pun.

Apek:Jom...aku jadi hero sebab aku lagi poyo.Wakaka.Siapa poyo dapat jadi hero.

Dayah:Tak bce habis ler tue.Celah mana aku kata macam Sam.

Suhada:Penting ok.Sebab aku minat kereta jadi aku adalah target customer.Macam kau yang tak minat mesti taknak tengok cite camni kan?

tentang seseorang March 28, 2010 at 1:29 AM  

aku suka sam!
aku tak suka shamsul..
bajet..
aku rasa nak muntah bila ko cakap muka ko cam aaron..
blah!

Basuh Baju March 28, 2010 at 1:02 PM  

beb, cuba kau review citer invictus atau up in the air..terbaik gua cakap lu

Firol March 28, 2010 at 10:29 PM  

takde bintang daripada gua

Mohd Fakhrurazi Jamaludin March 30, 2010 at 12:58 AM  

Ain:Akhirnya kau faham perasaan aku bila kau kata kau comel.Hahaha


Basuh Baju:Ok nanti aku try tgk.Skrg nie bz maa...

Firol:Hahaha.

suria March 30, 2010 at 11:01 AM  

waaahhh ade basuh baju..
hye basuh baju..leh kenalan..
weh razi, bodo la shamsul tu tak ambik ko belakon..bodo2...kan aku dah emo..

suria March 30, 2010 at 11:01 AM  

waaahhh ade basuh baju..
hye basuh baju..leh kenalan..
weh razi, bodo la shamsul tu tak ambik ko belakon..bodo2...kan aku dah emo..

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP