Thursday, March 4, 2010

Proposal master aku yang mengarut

Share

Sistem pembelajaran di Malaysia terdapat banyak kekurangan dari segi pengkhususan dan penggunaan.

Kau belajar 3 tahun matapelajaran Geografi tapi kau kerja jadi jurutera ada dia tanya kau padi huma terletak dimana?

Maka sebagai titik permulaan aku nak buat proposal untuk master aku guna format aku sendiri.

.......................................................................................................

Untuk menganalisis dan membuat satu formula empirikal untuk kimpalan geseran terhadap besi yang kau biasa nampak kat kilang



Latarbelakang masalah:


Masalah-masalah yang timbul sewaktu menjalankan kajian adalah berlatarbelakangkan kampus induk UiTM Shah Alam dimana memang susah nak cari parking.

Kesan dari masalah susah nak cari parking maka timbullah masalah sosial lain seperti parking berlapis dimana kau tahan guna batu tak tarik brek tangan jika kau pegi block kereta orang lain.

Kalau kau parking depan kereta aku,maka aku akan tolak kereta kau sampai hujung kawasan parking kasi kau menjajau cari kereta kau.

Selain itu juga,masalah parking ini menimbulkan kekecohan dikalangan pak guard dimana kau parking keta tepi tepi jalan kasi block lalu lalang.Pak guard yang baik hati akan clamp keta kau supaya aku takleh tolak keta kau jauh jauh.

Awek yang terlalu banyak juga menimbulkan masalah lalu lintas.Kereta akan jadi perlahan bila ada awek cun nak lintas jalan.Ini akan menyebabkan kesesakan didalam kawasan kampus.

Ada banyak lagi masalah yang timbul tapi nanti la dulu.Kau bukan rajin sangat nak baca semua.



Kajian lepas yang kau nak tiru:


Aku dah banyak baca jurnal tapi takde satu pun yang sama tajuk dengan aku.Camne aku nak tiru oi?



Objektif kajian:


Objektif kajian ini ialah supaya aku dapat master.Nanti senang la aku nak mintak keja jadi pensyarah.

Selain itu juga dengan adanya kajian ini aku harap mat rempit akan pandai mengubahsuai ekzos motor mereka kasi bunyi kuat masa racing.Nanti bila bunyi kuat maka banyaklah makcik makcik yang akan menyumpah mereka.

"Hei budak nie...eksidenlah kau depan tue"

Tup! eksiden.Kesinambungannya masalah sosial rempit juga dapat dikurangkan melalui kajian ini.



Methodologi:

  1. Ambik dua batang besi tak kisah la sama jenis ker atau lain-lain.Pastu kau geserkan dua batang tersebut.
  2. Bila dah geserkan,maka berlakulah haba.
  3. Haba akan melembutkan besi tersebut masuk ke tahap plastik.
  4. Eh lupa! kau pakai sarung tangan dulu.Besi tue panas.
  5. Bila besi tue dah lembut,kau tekankan dua dua batang tersebut sampai melekat.
  6. Jeng! Jeng!...jadilah kimpalan geseran.
  7. Pastu camne nak carik formula?
  8. Ok aku tak siap lagi buat kajian,nanti dah tahu kau tambah la sendiri.Aku letak dua tempat kosong.Ok?
  9. ______________________________________
  10. ______________________________________


Kesinambungan dari kajian ini:


Kau usha sendiri dekat objektif.Rasa macam ada tulis tadi.


Rujukan:
  1. Kedai besi buruk Muthu
  2. Bengkel kereta Ah Seng
  3. Belum cerai camne nak rujuk?


Jadual kajian/Gantt Chart



17 comments:

yusuf mujahidin ™ March 4, 2010 at 10:29 PM  

uitm dihatiku...hahaha


err...kajian ni menarik minat utk dipublish kt emeraldinsight..

Ervina Razali March 4, 2010 at 10:33 PM  

syabas syg..
truskn usaha kamu..
ina akn sentiase meny0kong..

I n n z March 4, 2010 at 10:50 PM  

proposal yg bgs .

apek March 4, 2010 at 11:40 PM  

aku suke proposal ko kene rejek..haha..best2..


lg2 kalo ko repeat sem..aku suke..hahaha


ade geng nak berjimna..aku suke..hahaha

tp asal ko nye entry berbentuk proposal..

cube ko anta yg nie..mest x kene rejek..



yang benar,
bekas presiden type-R
hehe..

fARaH rAhIM March 4, 2010 at 11:58 PM  

hahhaha..mmg konfem dapat phd trus..xyah masuk master pun..hohohooh

wimie March 5, 2010 at 1:04 AM  

hahaha!ak tlg gelak je la,sb ak pn pnh buat proposal,tp takde la advance mcm ko.haha.

btw,kalo ko minat research,trus kan,good!tp kalo ko xminat,bttr jgn,nt ko jd gila mcm aku.hahaha

ain alias March 5, 2010 at 1:33 AM  

erks..
aku mula berfikir balik tuk sambung ke x..
huhu

sha89 March 5, 2010 at 2:37 AM  

agak sengal proposal ko haha...adoii

Mr. X March 5, 2010 at 8:09 AM  

mmg kelakar la..thx kat ika...
wakakak

dayah March 5, 2010 at 8:51 AM  

ahahahahahahhaaaa...bengong...

tengku_fir21 March 5, 2010 at 9:35 AM  

errmm..bila ko menulis sesuatu yang ilmiah,aku ingin bertanya kenapa kita tidak membina lebih banyak tempat pakir kereta bertingkat kan itu lebih baik dan selamat untuk kereta dan pemandu serta persekitaran...???

Miss Fireflies March 5, 2010 at 3:24 PM  

aku cm setuju cadangan bulan julai.hahahahha

Ervina Razali March 5, 2010 at 10:13 PM  

apek..
jgn doa dye akn repeat sem 0kay!
kang xkawen aku..
sian aku..
:(((

Mohd Fakhrurazi Jamaludin March 6, 2010 at 2:24 AM  

Yusuf:Hahaha...aku rasa elok publish kat majalah Ujang jer...eh ada lagi ker majalah Ujang?

Ervina:Terima kasih sayang.Terima kasih kerana sanggup tunggu dan tak lari ikut lelaki lain.

Innz:Tengok la siapa yang buat.Hehehe.

Apek:Camne projek 30 ribu kita tue?Agak-agak jadi tak?Hahaha.Pelancau kau bekas Presiden Type-R.Kau sje jer kan nak suruh aku mengorak langkah mengikut kau menganggur bersama.

Farah Rahim:Agak-agak bila boleh dapat tue?Huhuhu

Wimie:Kau tak perasan ker aku pun dah gila?Hahaha.

Ain:Ceh,ini baru selingan.Kau belum tengok inti lagi.

Sha:Sengal sengal pun ejen Sciecedirect dah contact tanya nak publish ker tak.Hahaha.

Mr.X:Oh...hahaha.Thanks sebab sudi berkunjung dan drop komen.

Dayah:Bila kau nak sambung belajar Dayah?Hahaha.Biar aku jadi guide kau.

Tengku:Senang jer jawapannya.Kos!

Miss Fireflies:Oit oit jangan la.Doakan la yang baik baik untuk aku.

dayah March 6, 2010 at 11:44 PM  

ahahahaaaa..tunggu ko abih macam mane dulu..huhuhuuhuu..br aku pkir nak sambung tak..ahahahaa

fndrocka March 7, 2010 at 8:33 AM  

ni kalau siap proposal kau...bukan saja master.."Datuk" pun boleh dapat..

khalisyaa March 7, 2010 at 12:39 PM  

lawak la...
sempoi jek.
hehe

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP