Wednesday, March 3, 2010

Aku senior!

Share

Hidup di asrama memang adalah satu pengalaman yang berharga.Disinilah kau belajar erti berdikari,belajar camne nak 'fly' tanpa kantoi,belajar camne nak menyorok kalau taknak turun surau baca yasin malam jumaat dan juga membuli tanpa membunuh.

Bagi mereka yang duduk asrama sejak tingkatan satu macam aku mesti tahu asam garam duduk di asrama.

Salah satu rule yang paling penting ialah kau mesti hormat senior.Jadi aku simpulkan disini hidup di asrama tidak best melainkan kau jadi senior.

Peringkat umur senior adalah sekitar 16 membawa ke 17 tahun dimana kau akan berada dalam tingkatan 4 atau 5.Tapi ianya akan jadi berkecuali jika kau masuk sekolah asrama yang bermula dari tingkatan 4.

Jadi senior memang best.

Kalau nak makan tapi malas turun dewan makan,kau boleh suruh mana-mana budak dorm kau untuk bawakkan makanan dari dewan makan.

Untuk bebudak bawah (tingkatan 2 dan 3) yang nak dapat lesen hisap rokok mestilah kena pukul dulu pastu jadi supplier rokok untuk senior.

Ok yang jahat itu semua senior aku.Aku masa jadi senior adalah sangat baik.Tak caya tanya Shamil,budak junior dorm aku.Hahaha.

Masa aku jadi senior.Hmm...aku tak pernah pukul budak.Aku buli diorang guna pendekatan psikologi jer.

Macam biasa,kau mesti nak poyo bila jadi senior kan?.So aku set rule yang takleh sembahyang dalam dorm.Kena turun surau walau lewat camne pun.

So suatu hari adalah sorang budak junior nie kantoi sembahyang dalam dorm.

Malam tue aku pun panggil dia...

"Siang tadi aku nampak kau sembahyang dalam dorm...aku cakap apa?"

"Err...takleh sembahyang dalam dorm"

"Ha tau pun...ok! aku nak kau berdiri kat depan loker aku sekarang".

Budak tue pun pegi dekat loker aku.Kat atas loker aku tue ada gambar buah-buahan.

"Aku nak kau petik buah kat atas tue sampai dapat"

Budak tue pun ambik penyapu pastu jolok jolok gambar buah atas loker aku tue.Wakaka.Sumpah kelakar.

Selang 10 minit kemudian...

"Takleh la bang..."

"Ahh takde!...petik gak sampai dapat"

Maka berjolok-jolok lagi la budak tue.

Last-last aku kasihan bila dia dah sejam menjolok.Aku pun panggil dia balik

"Pasni aku taknak kau sembahyang dalam dorm lagi.Faham?"

"Ok bang.Saya janji tak buat lagi".






Selang beberapa hari kemudian...

Aku pulak sembahyang dalam dorm.

Ceh! apa aku kisah.Aku senior!

24 comments:

apek March 3, 2010 at 4:46 AM  

bodo punye senior..haha

kawan kene tiup lampu sampai padam..haha

yusuf mujahidin ™ March 3, 2010 at 8:24 AM  

baik giler senior ni..

nk signn bang...heheh

erinazrina March 3, 2010 at 10:22 AM  

sngat kesian ngan budak itu
haha =P

wimie March 3, 2010 at 10:57 AM  

muka ko nmpk lg baik dr perangai..haha

ain alias March 3, 2010 at 11:56 AM  

aku paling tak suka senior
aku ingat masa duk hostel kena ambik tandatangan senior
dieorang buli suh nyanyi lagu lar, menari ler
aku tak suka2!!

zetty March 3, 2010 at 12:29 PM  

patut nyerr ko pun kene denda gak...makan buah tue sampai abis...lalalala

mizz annie March 3, 2010 at 1:22 PM  

ko mmg senior yg best ah razi.
hahahahaha.
sumpah budak junior ko tu mesti fobia nk petik buah-buahan smp tua.
hahahahha!

shamel March 3, 2010 at 2:48 PM  

hmm..recall2 balik, rasenye aku x penah petik2 buah ni. ko buat kat sape eh?

Papepon, pembace blog razi semua, razi mmg baek. x pnah jumpe senior begini. tidak sempat menyatakan terima kasih dengan memberi buah-buhan temaptan.

oh, saye shamel.

milah hasan March 3, 2010 at 2:56 PM  

kalo budak tuh x smyg dlm dorm lg psl g musolla (surau gitew ha~) xpe la...dpt budak tuh teros berenti smyang? ha...abeh la ko~ keh3

Mohd Fakhrurazi Jamaludin March 3, 2010 at 3:16 PM  

Apek:Hahaha.Member aku suh budak tue tiup kipas smpi berpusing.Macam haram gak lawak dia.

Yusuf:Hahaha.Mse orientasi kena mintak sain nie aku buat bodo jer.Bukannya dia mintak pun last last.

Erinazrina:Ala,takdela kejam sgt kan?Aku kan baik hati.

Wimie:Ceh! Perangai aku lagi baik kot dari muka.BTW,mana kau punya blog.

Ain:Hahaha.Paling best kena buat lompat bintang depan aspuri sebab lmbt pegi surau.Binawe punya senior.

Zetty:Buah apa?Wakaka.

Annie:Takde la smpi fobia budak tue.Igt aku macam kau ker lempang budak smpi fobia?Wakaka...

Shamil:Bukan kau la Shamel.Kau kena berenang dalam dorm dengan Najib...eh ker Najib dengan Shirazi.Kau igt tak?


Rasis:Hish,bukan salah aku.Aku hanya mengalakkan dia supaya solat berjemaah.Huhuhu

Firol March 3, 2010 at 5:01 PM  

kena tunjuk contoh pd junior

shimaa March 3, 2010 at 5:01 PM  

aku pon suka jd senior! haha.

Miss Fireflies March 3, 2010 at 6:10 PM  

hahahaha sangat bodoh.senior ngn junior.hak3

fARaH rAhIM March 3, 2010 at 8:46 PM  

kau pun 8x16 jugk..hohoho

iyllienaz March 3, 2010 at 9:15 PM  

haha..bertuah junior dpt senior mcm ko..

sha89 March 3, 2010 at 9:51 PM  

haha giler jahat ko ni...kesian bdak2 junior tu.

kenapa klau duk asrama msti ade aktiviti buli-mmbuli ni ek?

Ajim March 3, 2010 at 10:04 PM  

ko suka ye tengok budak jolok2 buah ni?

I n n z March 3, 2010 at 11:49 PM  

eh ngek btl.
ko wat aku nmpk mcm org gile sbb gelak sorang2.







ade ke petik buah dlm lukisan ?
ne dpt idea tah.

suria March 3, 2010 at 11:50 PM  

eish..eish..eishh..ni baru jd senior...
cube ko tukar tajuk, "aku suami"
agak-agak ervina xnak solat jemaah ape denda dia?

apek March 4, 2010 at 12:57 AM  

kenape aku rase ayat ajim ade unsur2 lucah nie..haha

Aw Yong SaN March 4, 2010 at 7:24 AM  

hahaha, saya tyme masuk asrama f4, dah gaduh sama f5(biasalah budak luar, berani melawan)..tyme F5, saya xkisah sangat senioriti ni, berkwan sama smua form..........

qishie March 4, 2010 at 9:55 AM  

cam haram punya senior.

banyak lagi kisah2 senior junior ni.
ade junior yang kena tiup kipas sampai berhenti,
tiup lampu sampai padam,
ambikkan air teh kat dewan makan..
balasannya senior dapat air teh+ludah junior..
peh..cam best tengok senior tu minum!
kakakakakakakka

Mohd Fakhrurazi Jamaludin March 4, 2010 at 8:52 PM  

Firol:Pepandai diorang la nak aplikasikan konsep buang yang keruh ambil yang jernih

Shima:Me too.

Miss Owl-Fireflies:Inteligen tiada kena mengena dengan pandai jolok buah atau tidak.Wakaka.

Farah Rahim:Dulu aku mse junior lagi teruk kena.Paling best kena lempang.

Iyllienaz:Masa tue kau kan budak TKC yang kerek ah kengkonon nak budak SDAR jer.Elelele...hahaha.

Sha:Pada pandangan aku la,sebenarnya benda nie nak ajar kita tentang autoriti dimana kau kena hormat org yang lagi tinggi pangkat atau darjat atau umur dari kau.


Ajim & Apek:Jim apahal komen kau cam lucah?Wakakaka.Tue la pasal pek,komen mamat sekor nie cam sial jer lucah.

Suria:Aku denda layan aku sampai pagi.Wakaka.

Innz:Hahaha.Itu baru sikit.Kau belum tengok acara renang dalam dorm,pancing manusia,naik motor.Eh banyak la lagi.

Aw:Ada gak yang melawan tapi sebab batch kitaorang agak unite maka tak terlawan la mereka.

Qishie:Aku pernah gak kena suruh basuh baju.Gila apa kena kejut pukul 3 pagi suruh basuh baju.Geram punya pasal aku kencing dalam tue.Hahaha.

fndrocka March 7, 2010 at 8:35 AM  

kalau junior perempuan kau suruh jolok buah apa lak

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP