Tuesday, February 1, 2011

Selamat Tahun Baru Cina!

Share

Hari ini rakan-rakan cina di kilang aku dah mulai cuti.Yang Melayu dan India pun tumpang sekaki mintak cuti sekali.Ofis pun jadi lengang macam takde orang kerja semua dah jadi zombie.

Maka kerja aku hari ini hanyalah berjalan-jalan sambil makan limau dan mintak angpau.Cuma bawak sekeping drawing dan sebatang pen untuk lakonan.

Akhirnya kerja lakonan untuk hari ini tamat juga bila jam tunjuk pukul 6.Terus kemas-kemas meja dan limau lebih untuk dibawa pulang sebagai bekalan dalam perjalanan.Tinggal esok saja satu hari lagi sebelum cuti tapi yakin esok kerja mesti jadi macam cilaka boleh mengulor sesukahati sebab bos takde tinggal kerani dua tiga orang.

Lepas punch card nampak bos aku dekat depan pintu ofis.Terus pergi dekat dia untuk salam-salam dan ucap 'Selamat Tahun Baru Cina'.

Sekali dia cakap....."Esok I kerja lagi la"

Aku terus down!




Nasib baik esok nak makan Lobster.Best! Best!


4 comments:

Siti Nadzirah Zakariah February 1, 2011 at 11:30 PM  

besar gaban lobster tu..macam mana nak makan??

ch!natsu February 2, 2011 at 4:29 PM  

eleh cm dia ada ko xngulor.. hoho~

faz_e February 2, 2011 at 8:10 PM  

Weh, lobster tu macam sedap je weh!!!!!
Nak nak!!

~ Kak Azz ~ February 7, 2011 at 8:17 PM  

Tahniah ya dah bertunang. Moga ikatan tu berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan selamanya...

*komen takde kena mengena dgn cerita CNY.. hehe..

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP