Wednesday, April 21, 2010

Breakfast bukan untuk orang kerja kerajaan sahaja!

Share



Sebab terbangun awal hari ini maka wajib ajak Habib pegi breakfast sama-sama.Masa breakfast boleh berlanjutan sehingga ke waktu lunch tapi takpe,keje kerajaan memang begitu.Apatah lagi kalau masih menganggur atau masuk kerja pukul 4.

Ramai pelajar yang tak ambik breakfast aku yakin sebab bangun pukul 7.59 kelas pukul 8 itu memang rutin.Alasan mengantuk juga dijadikan penyebab utama taknak ambik breakfast padahal kau tido pukul 4 pagi sebab main DoTA memanglah mengantukkan?

Dulu aku waktu belajar,walau selambat manapun pasti aku akan breakfast walaupun hanya dengan sebatang rokok.Oh rokok kira breakfast juga ya cuma kurang dari segi kesihatan dan zat besi.

Aku tak faham dari segi saintifiknya tapi melalui pengalaman,jika kau ambik breakfast (pukul 12 ke atas itu bukan breakfast yer) otak akan kurang merancang untuk makan apa tengahari karang,nak makan dimana dan nak makan dengan siapa sekaligus akan memberikan fokus kepada kerja ataupun pelajaran.

Tapi kalau dah makan breakfast macam makan kenduri memang haram jadahnya nak fokus.Lagi mengantuk ada la.

Kesimpulannya,Breakfast Show bukan sejenis breakfast yer tetapi lebih kepada rancangan tv.

p/s:Serius aku nak tulis pasal benda lain tapi sebab lapar aku jadi tak fokus terus tertulis pasal benda nie.

6 comments:

tentang seseorang April 21, 2010 at 2:57 AM  

aku ari-ari brunch (breakfast+lunch) sebab nk jimat..haha

pinkiss April 21, 2010 at 9:14 AM  

bfast, lunch, dinner.. semua aku siap pikir nak makan apa..

tengku_fir21 April 21, 2010 at 2:28 PM  

baiklah brefastshow blh tonton dimana

Ervina Razali April 21, 2010 at 8:45 PM  

huhuhu..
lame kite tak g bekfs sm2 kn??
s0,bile ek???
:))

Mohd Fakhrurazi Jamaludin April 22, 2010 at 1:58 PM  

Ain:Hahaha.Aku pun kadang-kadang terus skip ke makan petang merangkap malam.Jimat juga.Huhuhu

Pinkiss:Hahaha.Kuat makan nie.Tapi kurus.

Tengku:Dimana?Cuba habiskan ayat.Haihs~

Ervina:Kamu kan kerja.Hokhok.

☺[ai][sUmi]☺Chan April 24, 2010 at 10:24 AM  

ohh sedapnye.. dapat bfast tu (yg dlm pice) hari2 memang best kan??

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP