Monday, April 19, 2010

Aku suka kerja aku sekarang.

Share

Walaupun ibubapa aku seorang pendidik,tapi aku tak pernah bermimpi untuk mengekalkan title yang sama.Aku lebih minat kerja yang berinteraksi dengan mesin atau komputer sebab tak banyak sangat pembolehubah.

Tapi kita hanya merancang,Tuhan dah plan awal-awal.

Entah mengapa,aku dah bosan sambung master tapi kena teruskan juga,maka aku carilah kerja-kerja part-time.Alhamdullilah,dapat.

Sekarang nie,waktu siang pegi lab,waktu petang pegi mengajar dekat pusat tuisyen.Kira sekarang nie aku keja siang malam la.Nasib baik takde bini lagi,kalau tak tengah malam pun kena 'kerja'.Ohok Ohok.

Aku ajar matematik dekat situ.Budak yang aku ajar seawal darjah satu sampai la tingkatan tiga.Memang banyak kerenah.

Ada masa bila tue,aku mengajar sorang budak nie.Lepas tue waktu BI dia kena pindah tempat.Tapi dia taknak.Bila cikgu BI dia tanya,"Suka ker cikgu nie?" (merujuk kepada aku).Lepas tue dia angguk.Terus nangis sebab taknak pindah tempat.Hahaha.Comel jer.Budak perempuan darjah tiga.

Yang nakal pun satu hal gak.Sedang aku marking latihan yang diorang buat,tetiba senior sensei dekat situ tanya aku.

"Razi...U boleh garang tak?U jaga ini budak.Jangan bagi dia kacau budak lain buat kerja".

Lepas tue budak tue pulak yang kacau aku.Aku tengah marking dia boleh pegi conteng.Pastu curik pensil mekanikal aku.Tapi paling tak tahan,masa aku sibuk marking tetiba dia rapatkan mulut sambil buat muncung macam nak cium...terkejut aku! Ok yang ini pun budak perempuan juga umur lingkungan darjah tiga atau dua (budak sekarang kecik kecik lagi dah gatal ek?)

Tapi apa pun aku suka sangat kerja nie sebab bebudak dekat situ comel comel.Tak sabar nak ada anak! Mesti comel macam bapak dia.

17 comments:

I n n z April 19, 2010 at 12:33 AM  

sape yg nk kerjakan ko tgh2 mlm tuh ?

zi,ko comel ke ?
nk tgk cket ..

eh pasni kene paggil cikgu zi.
oke tak bro ?

Mohd Fakhrurazi Jamaludin April 19, 2010 at 12:41 AM  

Innz:Bini la.Haha.

Ahaks! dah besar nie tak comel la.

Hahaha.Jgn.Aku geli dengar.Hahaha

I n n z April 19, 2010 at 1:02 AM  

bkn sepatutnye ko yg mengerjakan ke ?
hehe =)

cikguuu zi.
thee ^__^

Aku Beskot™ April 19, 2010 at 1:14 AM  

wow..
kije leklok..
err ak nk tny sket..
tp ko jgn kecik ati k..
mm..mmm..ko bkn lelaki kucing kn??
kakaka..

milah hasan April 19, 2010 at 6:04 AM  

cekgu!

yusuf mujahidin ™ April 19, 2010 at 8:05 AM  

cikgu, tk sgka ko berhati mulia suke kanak2..

tp nape delete post2 lm? nk ilang bosan pecah perut gelak guling2 dh tade bahan..

tengku_fir21 April 19, 2010 at 9:36 AM  

haahha..gitu belajar ilmu jaga anak-anak...

myatiqah April 19, 2010 at 10:59 AM  

gud moning techerrr

Mohd Fakhrurazi Jamaludin April 19, 2010 at 8:57 PM  

Innz:Lucah!! Hahaha...

Zul:Oh bukan.Itu org lain.

Rasis:Hekeleh.Hahaha

Yusuf:Hahaha.Jgn disangka muka yang ganas takde taman.

Ala.Takpela.Gelak banyak nanti gelap hati.

Tengku:Tue la.Sambil menyelam minum air.

Tiqa:Selamat pagi.Makan gaji buta lagi?Wakakaka

Ervina Razali April 19, 2010 at 9:02 PM  

tahniah!
kuatkn smgt ye sygku..
:)))

sha89 April 19, 2010 at 10:02 PM  

ohh..aku phm prasaan org keje smbil blaja...mmg penat tp trpaksa redah jgak.

iskk2...budak2 tu msti duk angau kat ko kn...hahaha :p

mizz annie April 19, 2010 at 10:34 PM  

ahahahahahahahahahaha!
ak xle tahan gelak ko jd CIKGU ke..
hahahaha.
bagus2.
teruskn usaha murni ini.

klu ko ade anak, ak xrase comel mcm bapak nye.
ak harap2 anak ko nnt ikutla muke comel cm ervina.
bukan comel mcm ko.
xdpt ak nk bygkn. ngee~

wimie April 20, 2010 at 1:39 AM  

br lg kan ko smbung mster..?haha.da busan..
bygkan aku almost 2 tahun ni...

nway,bgus2,ak pon nk ajr tusyen gak pasni..huhu

Miss Fireflies April 20, 2010 at 11:47 AM  

perrghh tak leh blah..hahahha

afzainizam April 20, 2010 at 12:34 PM  

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

good job... teruskan usaha murni mu itu...

tapi jangan ambik kesempatan.... ko kena sebat pasaal diorang bawah umur... napelah dia suka kat ko ye.... jelous aku

Mohd Fakhrurazi Jamaludin April 21, 2010 at 1:38 AM  

Ervina:Terima kasih sayangku

Sha:Hurm penat gak tapi seronok.Huhuhu.

Annie:Cis sekurangnya aku takde lempang budak.Hoho.

Eleh,kau dengki.Cakap jer la aku comel.Ololo.

Wimie:Hahaha.So camne?Buhsan atau tidak?

Suhada:Oh cikgu! hahaha.

Afzainizam:Hahaha.Aku bukan fidofilia.

☺[ai][sUmi]☺Chan April 24, 2010 at 10:26 AM  

hahaaa... razi cumei sangat kot.. budak2 pun sukee.. :P

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP