Wednesday, February 3, 2010

Mari belajar hisap rokok dari Abang Razi.

Share


Hari nie aku tensen.

Biasa kalo aku tensen,mesti aku hisap rokok.Tapi hari nie aku tak hisap.Aku pegi minum air masak sebab aku sakit tekak.

Tiba-tiba aku teringat zaman aku mula-mula hisap rokok...
..............................................................................................................................................................................

Ketika itu, aku berada didalam tingkatan empat.Aku baru saja berpindah ke sebuah sekolah yang berprestij di Negeri Sembilan.

Suasana pembelajaran yang baru di sekolah itu membuatkan aku tertekan.Mereka budget pandai yang setiap kali cikgu tanya soalan mesti ramai ramai angkat tangan.Gila kau tak psiko.

Pastu dua hari lepas aku masuk ada test addmath.Dah la masa sekolah lama dulu waktu addmath jer aku tido.Basic memang kosong.Ko tanya aku fungsi pun aku tak tahu apa fungsi dia.Aku ingat belajar ABC balik tapi belajar huruf X dengan Y jer.

Memang dah agak,test addmath aku dapat dua.Itu pun sebab tulis balik soalan.Cikgu tue pun tanya "kamu kat sekolah dulu tak belajar lagi ek silibus nie?"

Aku geleng tipu.

Lepas tue tiap-tiap hari kalo ada subjek addmath jer cikgu tue akan tanya aku membuatkan aku tambah tertekan.

Bila waktu prep jer,kelas tue jadi diam.Semua tunduk kepala bukak buku menelaah apa jadahnya ntah.Memang beza gila masa aku sekolah lama,waktu prep tido kat surau.Hahaha.Takpun main alat muzik Bonggo kat bilik budak nasyid.

Masa aku mula-mula masuk tue,salah seorang yang masuk sekali dengan aku ialah Naqqib.Ok! Naqqib salah satu punca aku tertekan jugak.Kalo korang tak kenal dia,mesti ko akan rasa dia nie...macam pelik...kalo cite cite omputih,watak dia nie macam mamat nerd yang kena pinggirkan.Nasib baik la mulut dia longkang gak.Kira leh masuk ngan kepala otak aku.

Pastu aku ingat lagi,dalam kelas tue ada tiga empat orang yang memang mula mula tue aku rasa nak tumbuk laju laju jer kat perut diaorang.KD,Zack,Faiz Hulk ngan Shah.Empat ekor nie memang kuat study pastu kalo study takleh ada bunyi walaupun pen jatuh.Mesti nak sound.Ok,mesti korang dah rasa tertekan kan sekarang?Hahaha...

Kat sekolah nie,ada la dua tiga orang gak yang budget orang putih (Rahman jer budget nigga).Cakap BI memang berabuk abuk serdak bahulu.Aku punya BI plak setakat fuck u bitch muthafucka boleh la.So secara tidak langsung memang ko rasa rendah diri.Ok fine! aku memang rendah.

Atas semua alasan itu,aku jadi sangat tertekan.Sehinggalah pada suatu hari...

Masa itu kelas BI.Teacher bagi kami satu cerita tentang budak sekolah yang merokok.Moral dari cite tue patutnya jangan hisap rokok tapi otak aku proses lain suruh belajar hisap rokok.

So hari jumaat tue aku ngan Azizi pegi masjid nak sembahyang jumaat sama-sama.Masa baru baru masuk sekolah tue memang kalo sampai awal kat masjid wirid dan iktikaf jer la.Tapi sebab dah kenal setan setan tue,Azizi ajak aku pegi Ampangan dulu sebab awal lagi.Tok Imam pun tengah mandi lagi kat rumah kata dia.

Aku pun pegi ikut jalan kemungkaran.

Sampai Ampangan,kitaorang lepak depan 7E (nasib baik SPM aku tak dapat camni).Lepak lepak minum Slurpee pastu tetiba aku tanya Azizi.

"Ko nak hisap rokok tak?"

Azizi pun sengih sengih "Aku ok jer"

Aku terus masuk balik 7E beli Dunhil kotak 7.Pastu kitaorang hisap la.Tapi aku tak tarik pun.Aku hembus hembus bodo jer.

Sehinggalah...

Ada satu malam tue,aku lepak dengan sape ntah.Black kot.Pastu dia tengok aku hisap rokok macam pelik.Dia tanya la

"Ko tarik tak?"

"Tarik apa?"

"Laa....ko tak tarik nie.Cuba ko tarik"

"Camne?"

"Ko sedut asap tue pastu macam ko tarik kedalam"

Aku pun try.Percubaan pertama aku batuk dengan teruknya.Malam tue ada la dua tiga kali aku batuk batuk dengan teruk sampai sakit tekak.

Salah satu sikap aku,aku tak suka kalo benda tue aku tak tahu buat.Aku mesti nak cuba sampai pandai.So secara underground aku berlatih me'narik'.

Dan hasilnya sekarang...aku seorang perokok!

Jadi jika ada mana-mana yang baru nak belajar merokok...bolehlah tuisyen dengan Abang Razi.Hahaha....

19 comments:

apek February 3, 2010 at 3:02 AM  

haha..bodon..aku lg la teruk..first time isap smpai batuk..siap nak pitam..aku sedut trus asap..siap filter basah..haha




p/s-aku first ke..haha

apek February 3, 2010 at 3:02 AM  

first siol..akakaka

Anonymous February 3, 2010 at 5:25 AM  

bangsat gile ko bole plak cakap aku salah satu punca ko tertekan haha..ko la buat aku tertekan..dahla sama dorm, sama klas lak tu..

sape ek yg bole masuk ngn aku dlm klas?

shah- sebab aku suke tiru homework die
zack-sebab die ketua klas
hulk-sebab die besar dan kuat
mama muzakir lobo-sebab die hitam,kuat dan pelik perangainye
watson-sebab die pelik,pendek dan berbadan sasa
razi-sebab ko nampak mcm senang dibuli,nampak mcm aku bole potong ko dlm klas dlm sume subjek dan slalu jadi bahan kutukan ustad farid kehkehkeh


-naqqib yg tgh bercuti kat berlin-

tengku_fir21 February 3, 2010 at 7:36 AM  

hahaha...
aku tahu sekolah aper...
yeyeye...
hahaha...
memang tertekan duduk ngan ulat-ulat buku nie...
aku tk suke nak buat aper pun tk blh nk duduk study mcm diaorg jer 24 jam...

☺[ai][sUmi]☺Chan February 3, 2010 at 10:25 AM  

uishh.. razi ajr smoking laa.. huu~ sumi xsmoke.. kena asap rokok pun dah sosak napeh..

suria February 3, 2010 at 1:31 PM  

Brangset ko kutuk sekolah lame eh??

zetty February 3, 2010 at 4:48 PM  

owhh mcm tue rupenyerr cara2 nak hisap rokok..kene tarik dlu ea...ok2...
ceh...ajaran sesat tol laaa...
xmau ikut2..huhuhu

ムゾンケ光 February 3, 2010 at 6:13 PM  

Maka mule la paru paru ko jadi rosak and riwayat hidop ko mule nak pendek...

Bwk bwk r benti razi.. takkan ko nak kekasih hati ko jadi balu mude kot..

ish ish ish..

Bagus gak 'sekolah lame' ko tu ek.. tak de ko merokok.. hua hua hua..

er.. Shah itu, Shah Affendi ke??

ain alias February 3, 2010 at 7:02 PM  

wow..cam tue eh cara meroko
merosakkan tubuh badan betul~

ain alias February 3, 2010 at 7:03 PM  

wow..cam tue eh cara meroko
merosakkan tubuh badan betul~

Ervina Razali February 3, 2010 at 8:42 PM  

t0L0ng Say N0 t0 Rok0k!!!!


lau xm0 benti ina pn akn hisap r0kok gak..ingat tau!


ngn muka siyes menaip k0men ini..

apek jgn ckp aku gile 0kay!
t aku report kt razi...
bia dye mrh k0..
hahahaha

apek February 4, 2010 at 12:10 AM  

haha..siot tau je ko niat aku kan..tegelak aku bace komen ko..hahah

Ichigo February 4, 2010 at 5:44 PM  

Ichi dah lupa masa memula bljr hisap rokok cane.. tp rasanya bkn dgn dunhill

Mohd Fakhrurazi Jamaludin February 5, 2010 at 7:33 AM  

Apek:Smpi skrg ko hisap filter basah.Aku rse bukan sebab baru belajar kot.Faktor fizikal kot.Hahaha.

Naqqib:Ko pasan tak...banyak orang orang pelik yang ko rapat...err...tak termasuk aku.Balik bawak souvenior kasi aku.Hahaha

Tengku:Sekolah apa?hahaha.

Sumi:Jangan ngada-ngada nak smoke Sumi.Pompuan smoke nie rse macam bitch gila.Bagusla tak smoke Sumi.Baru comel comel gitu.Hihihi

Suria:Celah bedah mana aku kutuk sekolah lama?

Zetty:Lor...nie bukan ajaran sesat la.Ini betul la.Cuma ilmu nie tak digalakkan untuk diamalkan.Hahaha.

Paan:Nanti aku dah kahwin aku benti la.Skrg nie aku hidup sorang.Wakaka.Shah Rizal la.Bukan Shah Affendi.Dia kelas lain.

Ain:Ha,sebab tue la dia terus sampai peparu.Sebab ko tarik.Kalo tak takde pape.

Ervina:Lalala~ hahaha

Apek:Oit cakap awek aku gila.Taknak assist bola cantik lagi kasi ko score.Hahaha.

Ichigo:Hohoho...dah bpe tahun dah tue.Aku igt nie pun sebab nie salah satu peristiwa yang rare.

pinkiss February 5, 2010 at 8:59 AM  

tensen gak memula baca entry ni. tensen ngan kawan2 baru ko.

tapi kan, fun ending.

Anonymous February 7, 2010 at 4:15 PM  

Say N0 t0 r0k0k =D

Tulip February 8, 2010 at 1:16 PM  

razi, merokok diam2, jgn crita pengalaman, takut2 nanti ada budak2 yg pernah kecewa, tension mcm razi ikut jejak langkah razi plk...malaikat kiri kanan dok tulih tuu amalan kita ;)

saya, sbg x-cikgu awak, nak awak berjaya,hidup lama dan bahagia..suatu hari nnt bila kawen,pikir2 lah ttg kesihatan anak isteri ok ;)

ok razi,tgcare! kawen jgn lupa jemput :)

Suhada Razak February 9, 2010 at 5:25 PM  

perrghhh entry ko ni kne wat private.hahah budak2 under age tak leh bace siot..hahaha

apek February 10, 2010 at 11:52 PM  

hehehe..kene ngan puan bb..ahahaah

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP