Monday, February 8, 2010

Pengalaman saya memandu Ferrari

Share


Hujung minggu ini memang antara yang terbosan.Semua sebab sakit tekak dan tonsil bengkak.Nak lepak tak dapat,nak dating cancel,nak hisap rokok pun kena catu.

So aktiviti hanya terbatas kepada baring atas katil macam orang lumpuh sambil habiskan episod Boys Over Flower buat kali ke-3 dan sekali-sekala komen orang kat Facebook.Memang gaya hidup nerd masakini.

Bila dah terbaring jer,mata pun mula la nak tertutup jer.Maka haruslah mimpi-mimpi pelik.

Memang ini antara mimpi terbaik sepanjang hidup.Tak sia-sia aku sakit tekak.

..........................................................................................................................................................................

Bapak aku memang sangat kaya macam taknak mati.Dia ada berpuluh-puluh syarikat daripada pengimport kereta,pengeluar cip sampai la ke bisnes nombor ekor.

Dan masa tue bapak aku dah menjelang umur kubur kata mari,rumah kata pergi.

Pastu aku selaku anak sulung lelaki haruslah jadi pewaris yang akan menguruskan segala harta-benda yang nilainya kalo tujuh keturunan makan tak habis siap tapau lagi.

Keta toksah cite la.Semua model yang limited edition jer.Tapi aku pelik,apsal Satria Neo aku ada lagi dikalangan Ferrari,Lamborghini tue.Hahaha.

Suatu hari,aku dalam perjalanan nak kemana ntah...bawak Ferrari Scuderia sambil pakai spek mata hitam.

Pastu masa berenti kat lampu isyarat,tetiba ada satu BMW Z4 takde bumbung berenti sebelah.

Bila aku usha sekali awek daa.

Sebab aku bawak Ferrari maka bolehlah aku senyum kat awek tue,cuba aku bawak Myvi...hahaha...memang pandang lampu isyarat jerla.

Awek tue pun senyum balik...

Entah bodo apa lampu isyarat tue...lama nak mampus maka aku pun cuba mengayat awek tue...

"Hai Kak Long...nak pegi mana tue?" tanya aku (bawak Ferrari tapi ngorat gaya mat rempit...wakaka)

Awek tue senyum jer.Mesti dia pun nak tergelak sebab aku ngorat style mat rempit.

Tidak berputus asa,aku try lagi mengorat...

"Kak Long...mintak nombor telepon boleh?" (aku malu pada diri sendiri dalam mimpi ini)

Awek tue reply "Kalo awak dapat kejar saya,nanti saya bagi".Time tue jugak la lampu isyarat jadi kaler hijau.Awek tue terus pecut tinggalkan aku.

Gila apa aku nak kejar dia.Aku nak U-turn jer.

Dengan bahagianya aku pun buat U-turn dan terus pandu slow-slow.

..........................................................................................................................................................................

Notakakicagu:

  1. Mimpi ini aku nobatkan sebagai antara yang terbaik sebab aku dapat bawak Ferrari
  2. Mimpi ini juga ada pengaruh cite Boys Over Flower sebab aku tertido masa tengok cite tue lalu terus mimpi nie


16 comments:

shimaaaaaaaaaa February 8, 2010 at 8:20 AM  

haha. haha. haha.


p/s: best sgt ke boys over flowers tu? haih.

Nashays February 8, 2010 at 9:12 AM  

banyak sangat tgk citer korea neh..smp tbawa ke alam mimpi..mimpi pon ala2 anak ceo kumpulan shinhwa..ekekeke

☺[ai][sUmi]☺Chan February 8, 2010 at 9:23 AM  

wahahahahaa..
tido time tgk cite slalu cmtu.. sumi siap mmpi lawan2 ngan negro lagi :P

zetty February 8, 2010 at 1:42 PM  

sape awek dlm mimpi ko tue??...lalala

khairul February 8, 2010 at 4:24 PM  

aku sangat terkrjut tngok title entry ko... jelous pun ada tapi nasib baek mimpi jer... huhuhuhu

ain alias February 8, 2010 at 6:58 PM  

owh..mimpi semata-mata rupanya..

apek February 8, 2010 at 11:49 PM  

ko mampu razi pkai ferrari..bapak ko kan mafia..kakaka

pinkiss February 9, 2010 at 11:27 AM  

awek bwk z4 tu aku ler.

Suhada Razak February 9, 2010 at 2:19 PM  

hahhah aku pon br smlm abes tgk cte korea tuh.smbung lpas blk dr umrah.hehe

fullamakkk ferrari beb.patot laaa ko pengaruh cte Jun Pyo yg slalu bwk kete ala2 anak org kaya tu kan.heheh mimpi2..;p

Firol February 9, 2010 at 10:27 PM  

anugerah mimpi terbaik jatuh kepada...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin February 10, 2010 at 2:04 AM  

Shima:Bagi aku best.Hahaha (ko pahal gelak sangkut sangkut camtu?)

Nashays:Hahaha.Nasib baik tak hensem macam Gu Jun Pyo.

Aisumi:Tengok cite apa nie siap lawan lawan dengan negro?Musykil.Keh..Keh

Zetty:Entah.Tak kenal.Hahaha...

Khai:aku lagi terkejut tengok ko komen cam bapok.Meh sini ko aku nak straight kan...haihs~

Ain:Power of Dreams.Ko doa la aku berjaya sampai mampu pakai Ferrari.Keh...Keh

Apek:Kuat betul pengaruh Mafia War ko nie.Dah dah pegi cari keje btol.Jangan men Mafia jer (tapi muka cina jual dvd)

Pinkiss:Hahaha.Sebab tulis bawak BMW Z4 pastu terus ngaku.Cuba kalo tulis Tata Nano ker...mesti diam diam jer...

Suhada:Hahaha.Balik umrah terus layan Korea.Uish...tak mabrur lagi nie.Hahaha.Takla,gurau jer.

Tapi dalam cite tue Jun Pyo bawak Lotus Elise jer.Kakak dia jer yang bawak Ferrari.

Firol:Aku?Keh...Keh...

Suhada Razak February 10, 2010 at 10:51 AM  

pergghhh igt sampai ke kakak die bwk kete ape 2.hahaha ye aa kate da tgk 3 kali kn.aku br skali.da tak brape nk khatam sgt.;p

qishie February 11, 2010 at 8:52 AM  

agak2 dalam mimpi boleh tak bezakan yang mana perempuan betul dengan yang tak ?hahaha

Amir February 11, 2010 at 3:44 PM  

kalau betul2 mesti best. kaya raya.

Mohd Fakhrurazi Jamaludin February 14, 2010 at 10:23 AM  

Suhada:Hahaha...aku kuat ingatan kalo bnda tue aku suka...

Qishie:Dalam mimpi boleh bezakan tapi dalam realiti sensor rosak skit.Wakaka...

Amir:Kalo betul aku tak tulis la cite camni...hahaha

iza_fiza February 18, 2010 at 10:00 AM  

hahaha

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP