Sunday, May 31, 2009

Syurga Cinta : Review

Share

Aku dah tengok SYURGA CINTA! Owh...apa?...korang dah lama tgk?...ala...sori-sori...aku baru jer sempat tengok td.



Komen:Aku rse enjoy la tgk movie nie.Tgk telatah adik Haziq yang cute...smpi part yang org lain xgelak pun aku gelak jer...kuat lagi (spe pernah tgk wayang dgn aku msti paham).Jalan cerita dye biasa jer bagi aku...cite dye pun xberat sgt...ala...nama pun romantik komedi.

Aku xnk komen lebih-lebih ttg watak Heliza sbb dye pun first time berlakon kan?...Cuma aku rse ayat-ayat dye cam novel sangat la.Mimik muka dan bahasa tubuh dah ok.Awal plak...kira ok la cuma aku sangat pelik dgn pemakaian dye...mmg la stylo tp...argh...xpela...abaikan.Watak adik Haziq yang menghidupkan segala unsur lawak dalam cite tue...kalo xde dye...mmg xbest la cite tue.

Dari segi kamera plak...apa ek orang panggil...sinematografi ek?...Entah...pape la...aku rse biasa jer.Nothing special.Nak tahu cmne yang aku rse special?...Pegi tgk Slumdog Millionaire xpun kalo filem tempatan...tgk cite Sepi.Aku xreti nak terangkan tapi itu la apa yang aku rse.

Cite nie berunsurkan Islamik sikit...tapikan...part ending dye aku rse agak western la.Bukan ker kalo ikut adat ketimuran...kte merisik...pastu masuk meminang.Bukannya dgn cara kte propose kat pompuan tue...pastu said "Will u marry me?" (btulkan aku kalo aku silap)...aku rse cara nie cam omputih punya style jer.

Overall...aku rse movie nie enjoy la kalo tgk.Aku bagi 3 bintang dari 5.Spe nak bangkang ker...nak tambah ker...komen la kalo brani.

p/s:Jodoh ditemukan melalui 3 cara.Yang pertama melalui syaitan,kamu dan dia berkenalan.Membuat maksiat.Si dia mengandung dan kamu terpksa menikahinya.Yang kedua melalui jin.Kamu sihirkan dye lalu menikahinya.Yang terakhir melalui Allah S.W.T,dari mata turun ke hati...lalu kamu menikahinya.InsyaAllah...jodoh dengan cara ini akan berkekalan dan inilah yang dipanggil Syurga Cinta.Anda yang mana?

13 comments:

sha89 May 31, 2009 at 4:49 AM  

hmm...kena tgk ni...

nape setiap blog aku g msti dieorg ckp cite ni best? so mmg cnfem best la ek??

aku bkn pe..cite melayu yg aku penah tgk, jrg best...so cm fobia skit nk tgk cite melayu hehe..

Najlaa Raihana May 31, 2009 at 9:16 AM  

a'ah ko lambat! tapi xpe, disebabkan cite ni best jgak, so aku masih smgt nk komen. cite dia best la...eventho aku rasa dia ada tiru sket movie "kiamat sudah dekat". awal blakon sgt best, ada part sedeh, ada part lawak especially ngan budak haziq tu. heliza ikut skrip sgt, tp okla, 1st attempt kan...

aku rasa semua org akan pay full attention kat part atok tu cakap pasal jenis jodoh tu...

anyway, tgk NIght at The museum 2 weii...! serius lawak nk mampus...aku gelak smpai keluar air mata sebab lawak sgt!

wadefuk May 31, 2009 at 12:56 PM  

razi jiwang

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 31, 2009 at 2:40 PM  

Sha89:Owh...jangan la smpi fobia tgk cite melayu.Ko nie sebijik cam org yang komen kat bawah ko tue.Jgn putus asa pada bangsa sndri.Ok?

Najlaa:Ala...aku tgk Night At The Museum yang first tue cam xbest jer...malas aku nak tgk yang 2nd.Nnnt la kalo xde keje...aku tgk la.Nak tgk Terminator dulu.Hehehe

Ika:Spe cakap cmni...msti br lpas clash atau slalu clash...kan?kan?

Anonymous December 1, 2012 at 5:10 AM  

kredyt gotowkowy bez bik
więcej tutaj
pożyczki bez bik
pożyczki bez bik
szybkie kredyty
kredyt bez bik
pożyczki pozabankowe na procent

Anonymous February 1, 2013 at 7:53 AM  

Hi thеre, ϳust becаme aleгt to yοuг blog through Gоogle, and fοund thаt іt's really informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!
Also see my web page :: loans for bad credit

Anonymous February 3, 2013 at 2:27 AM  

Gгeat artiсle, totallу ωhаt I ωаnted to find.
Also see my website > payday loans no credit check

Anonymous February 20, 2013 at 11:28 AM  

Hello, this weekend is good in favor of me, since this
moment i am reading this impressive informative paragraph here at my house.


Feel free to surf to my page ... how do i get more instagram followers

Anonymous March 20, 2013 at 1:50 AM  

Excellent article! We are linking tо thiѕ greаt cοntеnt on our site.
Keep up the gooԁ ωriting.

Vіsit my ωeb-site ... Property for Sale

Anonymous March 21, 2013 at 8:02 AM  

Ні! I ѕimply wish to give уou
a huge thumbѕ up for the gгeat infοrmation yоu haѵe right here on this post.
I wіll be coming back to youг web site fоr more soon.


Loоk into my pаge; payday loans

Anonymous April 3, 2013 at 3:34 AM  

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and
wished to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!


Here is my weblog ... bathroom in northern virginia

Anonymous May 14, 2013 at 3:02 AM  

Рrettу niсe post. I just stumbled upon your weblog and
wanteԁ to sаy that I haѵe truly enjoyed surfing arоunԁ youг blog posts.
After аll I will be ѕubscribing tо your
rѕs fееd and I hope you writе again very soon!


Аlso visit my web ρage - Same Day Payday Loans

Anonymous June 5, 2013 at 10:26 AM  

propecia online generic medicine propecia - propecia half dose

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP