Thursday, May 14, 2009

Idea-idea romantis

Share


Post kali nie aku tujukan kepada kawan aku (nama terpaksa dirahsiakan) yang sedang dilamun cinta...dah bernanah telinga aku mendengar luahan rasa dye...

Idea-idea romantis untuk pasangan anda:

1.Jika pasangan anda pergi jauh dari anda,cakap kat dye yang anda risaukan keselamatannya dan anda akan hantar 'bodyguard' untuk menjaga keselamatannya.Pastu, bagi dye 'teddy bear' kecik (tidak digalakkan bagi pasangan yang pergi jauh ke Siam untuk kahwin lagi satu)

2.Belikan pasangan anda sejambak bunga dan letakkan satu bunga plastik diantara jambak bunga tersebut...sertakan skali kad yang berbunyi "Sye cintakan awak sehingga bunga yang terakhir layu" (kalo bunga plastik tue pun layu gak...hmm...nampak sangat dye memang xcintakan ko)

3.Belikan pasangan anda cermin muka yang comel-comel...bungkus elok-elok...pastu sertakan sekali kad yang berbunyi "Cermin ini akan tunjukkan perempuan yang paling cantik skali di dunia" (nak lagi best...lekatkan gambar model Playboy kat cermin tue...confirm clash!)

4.Kepada pasangannya yang gemar baca novel boleh try idea nie...gariskan huruf-huruf dalam novel tersebut sehingga membentuk perkataan seperti 'I Love You'. (Jangan conteng terlalu banyak...takut pasangan anda akan conteng plak kat muka anda)

5.Contact family dye macam akak dye ker...adik ker...mak dye ker...tanya diorang,apa pasangan anda nak mse dye kecik-kecik dulu...belikan sebagai hadiah bzdy...(Dulu mse kecik-kecik sye nak keta Ferrari...ada sesapa nak belikan x?...Hahaha)

6.Tulis sekeping nota berbunyi "Sye teringatkan awak hari nie,dan sye tertawa kerananya"....letakkan di tempat yang dye akan jumpa...

7.Kopek bunga ros...ambk kelopak-kelopak dye...pastu letak kat pelindung matahari keta anda.Mse tengah drive nak pegi dating ker...cakap kat dye...ada cili kat gigi dye dan suruh dye tengok...pastu kelopak-kelopak bunga ros tue akan jatuh ble dye bukak pelindung matahari tue...(boleh juga ganti dengan duit kertas jika pasangan anda mata duitan)

8.Fotostat gambar tangan anda...kemudian fax kan kepada pasangan anda dengan mesej yang berbunyi "Nak pegang tangan sye x?"

9.Tutup mata pasangan anda supaya destinasi agak 'suprise'...bawak keta slow-slow...pastu pegi Pejabat Agama...jumpa tok kadi...bukak penutup mata pasangan anda...pasti dye terkejut! Romantik x?

14 comments:

dak busyuk yang gler coklat May 14, 2009 at 8:37 AM  

aik,smalam gmbr len ;p
kekekeke

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 14, 2009 at 12:17 PM  

Ahaks! kantoi disitu...hahaha

Ervina Razali May 14, 2009 at 3:47 PM  

kwn ayg yg d maksud kn tu adkh emir??
ke habib??puyat??
huhuhu...
awk bg bear bsr n si pink patrick tu sbb yg no 1 tu la ea??
huhuhu
=)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 14, 2009 at 4:04 PM  

Owh x...sye bg bear besar tue sebab tengok cite korea...Goong...dye bg patung besar tue untuk bini dye tumbuk (muka sye kan ada iras-iras pelakon korea tue...apa ntah nama dye)...sye kan jahat...suka sakitkan hati awak...

mizz annie May 14, 2009 at 9:31 PM  

hahaha..ak suke yg last sekali punye tu..mmg romantik seh..hahaha!

dak busyuk yang gler coklat May 14, 2009 at 11:10 PM  

ritu on da way g langkawi nampak unimap
leh tahan bersepah2 ek U kamu nih
kalo sy dok ctu kompem kurus ;p
manyak berjalan
hehe

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 14, 2009 at 11:46 PM  

Annie:Suka ek?...Try la praktikkan...nak lagi syok...tutup mata balak ko pastu buat suara menggoda suruh dye bukak baju kat dalam pejabat tok kadi tue...tengok apa respon dye ble bukak mata...

Pae:Owh...xjugak...ramai jer budak UniMAP yang gemuk.Nape xsinggah melawat kitaorang...huhuhu?

Najlaa Raihana May 15, 2009 at 12:13 AM  

knape bila aku baca idea2 ni, aku terpk yg lain. mungkin sebab aku ni terlalu kreatif. ye, mungkinn. aku pk tips2 ni kalau diubah sket bole jadi tips2 untuk mintak clash jugak.

cth: untuk cermin, selitkan sekali nota "setiap kali anda tgk cermin ni, anda akan nampak pompuan paling huduh seduniaa..."

novel - gariskan perkataan yg mmbentuk " i hate u "

kelopak roses - standby batu2 kecil instead of kelopak roses..

dll. emm, aku mungkin gila.

dak busyuk yang gler coklat May 15, 2009 at 12:16 AM  

lor
korang tak blk lg ker?

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 15, 2009 at 12:26 AM  

Najlaa:Owh kamu sangat kreatif...tapi gunakan pada jalan kebaikan yer...

Pae:Dah balik dah...sje jer suruh lawat...hahaha...

Kenek May 18, 2009 at 10:48 AM  

yang last tu horror!!
kah3!!

~miE_kEr~ May 19, 2009 at 9:37 PM  

ak tak xnk dgr semua bnde nie..mengarut..nguahahahah

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 25, 2009 at 10:29 PM  

Nadz:Yang last la paling romantik!

Hakimi:Jangan kecewa...bunga bukan sekuntum

aleya anuar June 16, 2011 at 3:03 PM  

haha..post neh aku terlepas pandang.. HAHAHA.. lawak

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP