Saturday, May 23, 2009

Andai aku seorang...

Share

Hari nie aku bangun awal...seawal pukul 6 lebih.Awal ker? Awal la tue...biasa pukul 2 petang.Kenapa aku bangun awal hari nie?...Sebab pukul 8.30 a.m aku ada appointment kat Majlis Bandaraya Shah Alam...tentang kerjaya.

Tapi memang hampeh la...aku ingatkan ianya semeriah Karnival Kerjaya di PWTC...yang penuh dengan awek-awek berbagai rupa dan saiz...rupanya hanya ada satu kaunter dan sedikit perbincangan pasal nak kerja di mana, position apa yang nak di apply (mintak jadi CEO boleh x?) dan lain-lain.

Ok, mse aku dengan Montok (bukan nama sebenar) sedang bertanyakan pelbagai soalan kemusykilan kepada akak di kaunter tue...datang la sorang amoi sibuk mengambil gambar kteorg.Dari pelbagai sudut dye ambk gmbr kteorg.

Pastu mse duduk untuk tunggu giliran berjumpa dengan orang Jobstreet...dye ambk gmbr lg...suruh bukak fail kengkonon tengok sijil...pura-pura isi borang...berlakon habis-habisan la.

Dah habis tue...dye suruh kteorg duduk kat meja plak...pura-pura isi borang lagi (berapa banyak borang daa)...pura-pura berbincang...dan banyak lagi kepura-puraan atas nama seni.

Setelah berpuas hati dengan hasil kerjanya...dye meminta contact no. aku dgn Montok.

Soalannya:Adakah aku bakal mencipta karier dalam bidang modelling?Menghiasi kulit-kulit majalah seperti FHM?Menjadi duta untuk jam tangan berjenama Tag Hauer?Dan disenarai kan sebagai 10 Top Bachelor?...

p/s:Aku tahu aku xlayak...sila jangan tinggalkan komen menghina...sekian terima kasih.



16 comments:

Ervina Razali May 23, 2009 at 12:30 PM  

no komen
:D

[:: nisa ::] May 23, 2009 at 5:05 PM  

ahah..
kt mjlh pe die nk tepek 2..

apek May 23, 2009 at 5:55 PM  

s**t!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 24, 2009 at 2:46 AM  

Ervina:Hahaha

Nisa:FHM la...

Apek:Pahal ko?

yati May 24, 2009 at 12:20 PM  

hahahaha... try je arr.. bkn sng org nk offer..

~miE_kEr~ May 24, 2009 at 3:18 PM  

surat kabo cine la mane lg die nk tarok..dah wartawan tu pun amoi kan..hahaha..

mon k gk la sesuai dgn surat kabo tu..

kalo ko..mmm..pk2 la ek surt kabo mane..dh tau bg tau ak..ak nk p bli..

hahahahaha...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 24, 2009 at 8:48 PM  

Yati:Try apa?Wakakaka

Kimie:Wakaka...surat khabar cina mana aku reti baca...

SyafiQ May 24, 2009 at 11:13 PM  

nati dah kuar magazine publish lar kat post...ha3

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 25, 2009 at 5:05 PM  

Ceh!

Kenek May 25, 2009 at 9:42 PM  

aku x dapat bayangkan...siyes...
kah22222222222222222!!!!!!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 25, 2009 at 10:27 PM  

Ko mmg dari dulu lagi dengki dgn aku.

Anonymous May 26, 2009 at 4:47 PM  

G ngn ko mmg xde luck..kalo andai muke aku ni langsung takde org nak amek keje..ak tau ape punce die.Sbb smuenyer badi2 bulu mat jawe ko ni.Career program konon..Career hachik die..Souvenier bole la..Souvenier tacap muke..Nyesal aku nyesal.. f u bulu..f u..
~Anonymous~

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 27, 2009 at 12:18 AM  

Kengkonon anonymous...hahaha...yer kengkawan...inila Montok.

Mon May 27, 2009 at 2:10 AM  

Ahahah..yg ko g promote name aku tuh wat ape nyer cik bulu oi..Ana rasa ana nak tuka tayar kereta anta ngan tayar moto ex5 ayah ana la cik bulu.. Misi carik kerja jgn lupa ha..
www.penganggur.com
President:Mohd Fakhrurazi Jamaludin
Alamat tetap : Taman Andalas,Klang
Pekerjaan:Penganggur
Gaji:Rm6.70 sejam
Syarat2 Kelayakan:Spm pangkat 2
*Kerja menganggur pn dapat gaji haa..apa lagi kengkawan..g register cpt kat captain kita..

ismahsaibudin May 29, 2009 at 9:50 PM  

kenapelaa ak kenal org mcm ni..xpela..klo muke ko msk magazine mane2 ak tgk jelaa..rase bgge gak ade gak kwn ak yg masuk magazine ek :)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin June 2, 2009 at 1:50 AM  

Ko dengki kan Ismah...sebok la ko nie...

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP