Saturday, May 7, 2011

Buli

Share

Tak pasti semua orang pernah lalui atau tidak tapi benda ini memang salah satu kenangan pahit yang kalau boleh aku nak lupakan.

Buli.

Benda yang biasa berlaku dekat sekolah asrama.

Dulu masa sekolah asrama aku selalu dibuli.Aku ingat lagi buli pertama yang dikenakan keatas diri aku.

Waktu itu tingkatan 1, aku dah lambat nak pergi sekolah.Tengah kelam-kabut siap-siap,tiba-tiba sorang senior dorm sebelah datang suruh aku gosok baju dia.

Tak ke pukimak kalau dah lambat nak pergi sekolah,nak kena gosok baju dia pulak?

Sudahnya glamer aku naik atas pentas sama-sama dengan senior sebab datang lambat.Awek-awek semua pandang macam aku baru lepas rogol budak umur 7 tahun.Cilaka!

Sejak hari itu,sebelum pergi solat subuh aku dah siap-siap bawak beg sekali.Itu pun ada cilaka yang suruh bawak naik sarapan dekat dorm.Bestkan minum air teh campur ludah aku?

Nak dijadikan cerita,suatu hari masa aku sedang bawak naik sarapan untuk 'abang kesayangan aku'...ada pulak member dia nampak aku tengah ludah dalam air teh yang dibawa eksklusif untuk 'abang kesayangan aku'.

'Abang kesayangan aku yang cilaka itu' pun naik hantu bila dapat tahu tiap-tiap pagi dia minum teh ludah aku.

Malam itu kira-kira 15 orang abang-abang kesayangan aku dah ready untuk pukul aku beramai-ramai.Setiap penjuru dah di'cover line' oleh junior yang volunteer nak jadi macai senior untuk dapat lesen merokok.

Tapi masalahnya sekarang diorang tak jumpa aku dekat dorm.

Diorang cari aku dekat musolla pun tak jumpa.

Sampai ke sekolah diorang cari aku.

Dalam tandas perempuan pun.

Semua tempat diorang cari aku tapi tak jumpa.



Mana nak jumpa dah aku balik rumah sebab kena 'chicken pox' hari itu.




Cuma kena marah saja dengan 'abang sayang aku yang pukimak itu' lepas balik dari rumah.Selamat aku dari jadi bahan muka depan suratkhabar.Kes buli sampai mati.

8 comments:

shogunn_general May 7, 2011 at 2:29 AM  

bukan ko kena buli dengan mama lobo jugak ke kat saser?besar,kuat,hitam dan tegap :D

Misshy Innz May 7, 2011 at 2:31 AM  

aku harap kau tak buat perkara yang sama dekat air oren/sirap time kenduri kawen ko nanti.

lea May 7, 2011 at 9:27 AM  

ko ludah betul ker?
hebat!

Lizan May 7, 2011 at 5:02 PM  

nasib baik lah ciken pox menyerang tepat pada waktunya... kalo tak ..tak tau lah apa jadi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty May 8, 2011 at 12:30 PM  

biar betul ko ludah..uwekkk..keisan abg kesayangan tersebut..buli sbnrnya bkn dr segi fizikal sj..sy baru tahu buli juga boleh dilakukan secara mental..

sy dulu sekolah asrama juga..nasiblah perempuan..jd taklah kena buli teruk²

Afir May 10, 2011 at 12:14 PM  

mak aih ,,baseb beik toll..klu x...
ade hikmah kene chicken pox tuh..ahhaa

hanna manSeez May 10, 2011 at 4:08 PM  

patut la tiap kali masuk kelas muke monyok je..mangsa buli rpenya..

pesal ko xreport kt aku ko slalu kne buli form1 dlu? aku bleh tolg punye!!!

tolg gelak!! hahaha!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin May 15, 2011 at 1:47 AM  

Naqqib:Aku pegi mana-mana kena buli.Aku kan budak baik.Hahaha.

Innz:Hahaha...takkan la sampai kesitu.

Lea:Ada ludah tipu-tipu ke?Wakakaka.

Lizan:Kalau tak kau baca berita pasal aku dalam suratkhabar lah.

Rina:Buli seksual aku selalu gak kena.Hahaha

Afir:Itulah.Nasib baik umur panjang lagi.

Zaza:Kau usha aku ker masa dulu-dulu?Wakakaka.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP