Monday, December 13, 2010

Kisah cinta monyet Razi

Share

"Sayang pernah bercinta tak dulu masa sekolah?" tanya kekasih hati secara tiba-tiba.

"Hmm...pernah! Masa tingkatan 5 dulu" jawab aku.

"Ceritalah...nak dengar kisah cinta sayang dulu-dulu"

"Ok...camni cerita dia"

..............................................................................................................

Masa itu aku berada dalam tingkatan 5.Biasalah bila dah senior,perangai setan makin menjadi-jadi.Pantang nampak awek dahi licin mesti nak mengorat.Yang tak licin dahi ada jerawat pun budak-budak nie kebas.

Waktu itu memang aku paling menyampah dengan budak-budak yang sibuk couple-couple duduk bawah pondok sambil buka buku Biologi walhal sibuk praktikal bab pembiakan.Ada dua tiga orang juga yang kepala otak sama dengan aku.Jadinya kami sepakat membawa berkat.

Waktu itu budak-budak perempuan memang cukup benci dengan aku dan kawan-kawan.Tapi yang peliknya ada juga yang minat aku secara diam-diam.Eh camne pulak aku tahu dia minat aku kalau dia diam?

Pernah ada suatu hari aku dan kawan-kawan pergi ceroboh masuk asrama puteri lalu curi coli ada sorang budak perempuan ini yang saiznya kena darab 3 kali L (XXXL).Lepas itu aku pegi bubuh coli itu dalam meja sorang mamat ini yang perasan dirinya sangat hensem semua perempuan suka sama dia hatta makcik kantin pun dia perasan nak ngorat dia bila tersalah bagi baki.

Serta-merta warden buat pemeriksaan mengejut dan aku gelak saja bila mamat itu kena denda pakai coli di perhimpunan esok harinya.Dengar cerita awek mamat itu terus mintak putus on the spot lepas perhimpunan akibat tak tahan menanggung aib.

Banyak juga couple-couple yang putus sebab kena pedajal dengan kami.Ada yang melekat dekat pondok bahan bacaan sebab kami letak gam dekat bangku.Surat-surat cinta kena lekat dekat papan kenyataan bilik guru dan yang paling best ada satu couple ini kena kurung dalam tandas bila nak buat benda tak elok.Nasib la siapa suruh menghampiri zina.

Tapi semuanya itu berubah dek kerana seseorang...

Hari itu pendaftaran murid baru tingkatan 4.Jadi selaku senior memang wajib sambut siap tolong pikul beg bagai.Lahanat mana pegi bubuh nama aku jadi salah seorang AJK pendaftaran.

Ada sorang budak perempuan nie waktu dia sampai semua AJK lain takde pergi mengulor tinggal aku sorang saja nak tak nak terpaksa la aku melayan.Aku pun beramah mesra walhal dalam hati meluat gila bila aku tanya siapa nama dia pergi jawab mak kita tak bagi cakap dengan orang tak kenal.

Berbekalkan ayat-ayat manis hasil panduan novel jiwang yang aku baca dekat perpustakaan waktu ponteng kelas,dapatlah aku tahu nama dia dan asal mana.Nama dia Nor Azura berasal dari Merlimau,Melaka.Lepas hantar dia sampai gate asrama aku pun blahlah takkan nak ikut naik sekali tolong kemas loker.

Selang seminggu kemudian,aku nampak Nor Azura dengan kawan-kawan dia tengah main bola jaring.Aku pun datang dekat tepi gelanggang dengan sorang kawan aku kengkonon nak cheer untuk mereka walhal nak masukkan katak dalam kasut sukan mereka.

Memang ajal katak itu bila secara selamba Nor Azura terus sarung kasut dia lalu bermain bola jaring.Mungkin badan katak itu dah jadi macam orang-orang eksiden yang aku selalu tengok dalam KariNgeri 6 tahun akan datang.

Lepas habis main,Nor Azura membuka kasut dia lantas menjeritlah beliau macam kena sawan babi.Aku dah gelak-gelak dengan member aku yang hatinya 10 kali ganda lagi busuk dari aku.Ada ke dia suruh masukkan lipan?

Nor Azura menangis tersedu-sedu sebab terkejut sangat mungkin ataupun meratapi nasib katak lenyek.Entah kenapa secara tiba-tiba timbul perasaan ganjil dalam diri aku.Rasa macam kasihan pula.

Esoknya waktu rehat aku pergi berjumpa Nor Azura.Aku minta maaf penuh kekesalan.Hasilnya aku dapat sekeping pelempang percuma saja dari dia.Takpela,dah aku yang salah.

Sejak hari itu aku selalu kacau-kacau dia tapi dah tak keterlaluan setakat bersiul-siul macam kongkang Zoo Taiping saja.

Kami mulai rapat masa mengikuti perkhemahan dekat Kem Janda Baik.Masa itu aku secara beraninya telah menyelamatkan dia dari lemas padahal aku hulur batang kayu saja celah mana aku reti berenang.Tapi dia tetap berterima kasih dengan aku.

Mulainya cuma belanja makan di kantin saja sehingga melanjut belanja makan di KFC pula waktu outing.Kami semakin mesra sehingga pada suatu hari dia cakap cintakan aku.

..............................................................................................................

"Sayang..." kekasih hati mulai bersuara

"Ya saya?"

"Bukan masa tingkatan 5 sayang sekolah semua lelaki ke?"

"Ahaks! kantoi pulak...hehehe"

20 comments:

ShAwN December 13, 2010 at 11:26 PM  

hahaha....tu la pasal...aku bce dr awal tadi mcm pelik jer...wakakaka..
ko gay kan??teeettt!!hak4...*joke

Miss Fireflies December 13, 2010 at 11:27 PM  

tu aahhh..aku agak musykil gak ah bile ko ade cinta monyet.rase2 cm ko ade bgtau dlu ko skolah laki pas PMR...cesss sifu pe gini weyh..hahahah

Narina Joe "Najo" December 14, 2010 at 12:51 AM  

ala..baca satu perenggan pon aku dh tau ending dia camne....so aku trus skip ending bile baca ayat first..memang tepat sekali...boringggg

Misshy Innz December 14, 2010 at 12:51 AM  

SASER tuh skolah lelaki der .
aku bace suku jehh .
aku tak nak kene tipu .

jahat3 !
;p

Miss Shizu December 14, 2010 at 1:35 AM  

ngeh..ngeh..ngeh..sengal kau razi.aku cam nak tny,bukan kau ngan zack satu skolah ke an.saser..

sengal ah.

kompom kau gay..hahahhaah

suria December 14, 2010 at 2:33 AM  

entah, bile ko start tulis tingkatan lima je, aku dah tau dah yg ko nk menipu...
booo..booo..booo

Mohd Fakhrurazi Jamaludin December 14, 2010 at 7:10 AM  

Shawn,Suhada,Najlaa,Innz,Shizu,Suria:Cis! semua tahu aku sekolah mana.Stalker gila...hahahaha

cKyN WaN December 14, 2010 at 9:32 AM  

ok. nampak mcm aku sorang jela tertipu baca smpai habes tanpa ada syak wasangka. ceit!!!

lea December 14, 2010 at 10:23 AM  

hahaha...anda terkantoi! same with me :P

lain kali jgn menipu...haha

aTiKa aTeRkaH December 14, 2010 at 12:31 PM  

hahaha...cerekarama ka der?

zetty December 14, 2010 at 12:54 PM  

tertipu aq tau..aq dah bace sampai abis..hhuhu..ye ye aq percaya...huhhh hampeh...
but nice story...hehehe

si kure kure :) December 14, 2010 at 1:42 PM  

HA HA. takpela tipu pon. yg pasti cte ni best. ade ala ala lagenda budak setan ape ? prank orang pastu jatuh cinta. HA HA. anda bercerita dengan sangat konfident. SYABAS !! :)))

hanisah December 14, 2010 at 2:15 PM  

ceehhhh!tertipu!hak3

myatiqah December 14, 2010 at 5:16 PM  

aku pon tertipu jgk..tapi aku rase tertipu bile ko sebut nor azura tu...
aku bajet ko nk ckap mohd. azim.

ShAwN December 14, 2010 at 5:17 PM  

woit razi...bajet glamor la kau...ceesss...hahaha...

ko kene mntk ampun doe kt org2 ats ni...ko dh menipu...dose..haha

NUke_Rude December 14, 2010 at 10:35 PM  

kenapalah aku baca citer tu dari mula sampai habis?
kenapa?
kenapa?

Mohd Fakhrurazi Jamaludin December 14, 2010 at 11:32 PM  

Ckyn:Tahniah! anda orang pertama

Lea:Anda pula orang kedua...hahaha

Atika:A'ah cerekarama.(cerekarama=cerita rekaan ramai orang kena tipu)

Zetty:Anda org ke-3...ya! orang ke-1000 akan dapat hadiah misteri hahaha

Si kura-kura:Bagus anda orang ke-4 tapi sebab sikap optimistik saya jadikan juga anda orang ke-5 dan ke-6...hahaha

Hanisah:Ke-7...mana lagi?

Tiqa:Ke-8...ya! lagi! lagi!

Shawn:Hahaha...ampun...ampun...

Nuke:Anda orang ke-9...mungkin juga orang terakhir untuk hari ini jadinya tiada siapa yang dapat hadiah misteri hahaha

~miE_kEr~ December 15, 2010 at 4:37 PM  

kate lagenda budak setan tak best..asal ko tiru cite die..bajet kasha la ko ni..hahahahah

wimie December 15, 2010 at 10:49 PM  

hahahahahahahaha.abis tu kau bercinta dgn laki ke?

nama.aku.lynn December 19, 2010 at 2:08 AM  

waaaaaaaahhhaa!bestttt iniii!hahahha~

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP