Thursday, November 25, 2010

Akibat aku,meeting jadi setenang air di kali.

Share

Hari ini ada meeting department.Muka masing-masing macam nak kena hukum gantung.Mana taknya,asal meeting bermakna ada masalah.Kalau takde masalah nak meeting buat mende.Bila dah ada masalah bermakna kejap lagi bos akan maki yang ini memang tak sah.

Meeting yang dijadualkan, postpone dari pukul 10 ke pukul 2.30 sampai last sekali pukul 3.30 baru mula.Itupun ramai lagi yang cuba-cuba call supplier ajak jumpa agar dapat lari dari meeting.

Aku jugak yang rilek.Masuk meeting bawak minute meeting,sebatang pen dan sebuah buku nota yang disalahguna untuk mengasah bakat seni canting batik.Prinsip aku senang jer,kalau aku buat kerja betul nak buat apa takut.

Maka meeting pun bermula...

Dalam minit meeting ada 10 perkara.Maka 10 darab 15 minit untuk sesi ceramah bos menjadikan masa meeting sama macam masa tayangan Harry Potter.

30 minit pertama memang aku dapat bertahan.Bos pulak makin sedap maki.Bilik ada air-cond pun rasa berbahang saja.Tak pasti bahang amarah ker bahang api neraka mereka yang mengumpat bos.Mata aku makin kuyu dan layu.Bak kata pepatah,melayu mudah layu.Pepatah Arab kot tak pasti pasal cikgu aku ajar separuh saja lagi separuh aku lari dari kelas.

Tiba-tiba badan aku bergoyang dengan hebatnya.Sedetik itu juga terlintas difikiran aku gunung berapi meletup maka gempa bumi mengakibatkan tsunami dan kemusnahan.Tapi celah mana kawasan aku ada gunung berapi.Kelapa sawit ada la takkan setandan dua jatuh boleh jadi gempa bumi.

Rupanya rakan sekerja aku kejutkan aku dari tertidur.Dalam bilik meeting semua mata pandang arah aku.Semua dah senyum-senyum tahan gelak.Bos pun yang dari tadi tengking-tengking terus tersenyum.

Hari itu meeting berjalan dengan tenang.

.............................................................................................................

"Agak-agak la kalau nak tidur pun takyah la sampai berdengkur,dah la kuat pulak tue!" ujar member ofis aku sambil senyum-senyum.

Malam ini aku tidur awal.Confirm!

11 comments:

cuking November 25, 2010 at 2:23 AM  

o...m...g...hahaha! :p

shogunn_general November 25, 2010 at 5:07 AM  

ko daripada klas delta lagi kan..xpela, skang ko jadi badut office ko plak ;D

☺[ai][sUmi]☺Chan November 25, 2010 at 8:53 AM  

hahahaaa~ tido masa meeting.. kalu time skolah dah kena baling dengan pemadam papan hitam tu..

Miss Shizu November 25, 2010 at 9:25 AM  

hahahha...penat eh zie?sampai berdengkur kaw tidor..hahahah

Hidayah Hanif November 25, 2010 at 11:22 AM  

ahahahaaaaaaa,,,sengal2,,

Miss Fireflies November 25, 2010 at 11:51 AM  

hahaha tu lah kau.keje nak update blog jek tau.ekeke

hanisah November 25, 2010 at 1:19 PM  

huahua.msti bos tuh bengangye.

Miss Shizu November 26, 2010 at 1:55 AM  

SAYA SUKA BLOG AWAK LA

http://cruelgurlz.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

oniechan November 27, 2010 at 9:48 PM  

eiyp.sy ni pembaca belog tegar kot.tp baru ni la terjumpa blog ni.bila tgk2 muka owner,mcm familiar je.baca older2 entry,dpt taw student unimap..oh patot la.pastu org klang.oh patot la.pastu keja kt banting.oh patotla.then tetiba,abg amni?ohhh..patotlahh!haha

Lara March 1, 2011 at 12:07 AM  

haha..agak2 ler nak tertido pon....seb baik bos tak suh repeat balik dier ckp aper kan....

Anonymous April 22, 2011 at 11:21 AM  

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP