Sunday, August 23, 2009

Aku ketua klan bangla pasal muka aku macam Rajnikanth

Share


Terjaga dek keriuhan kucing aku.Cilanat! memekak jer miow-miow kat telinga aku.Adakah kucing aku nie sedar sekarang nie bulan puasa? Jadi apakejadahnya dye miow-miow kat telinga aku meminta makanan?

Aku bingkas bangkit dari pembaringan.Jap lagi gua nak balik JB.Aku benci.Ecewah...padahal suka nak jumpa kawan-kawan berlainan bangsa.Buka puasa sama-sama.Bergelak tawa sama-sama walhal sepatah haram tak faham.Pastu bangla-bangla tepuk bahu aku sambil cakap "baya...baya".Nak suruh aku bayar apa ntah.Bongok punya bangla.

Pastu nanti pukul 9.30 jer ready kat tepi tingkap untuk skodeng awek-awek sidai baju pakai tuala...pastu doa angin kuat agar tuala itu tanggal.Tapi bahaya kalo waktu siang.Mau batal puasa dalam bilik air.

Owh...sebelum balik mahu jumpa sidia.Mintak nasi kangkang sikit agar tidak curang lalu ikut indon balik negara untuk kahwin lari.Juga nak beli penyangkut baju, megi, dan sabun mandi yang paling mahal agar tidak sama bau dengan mat bangla dan mat indon mahupun nepal.

Harap-harap bila balik nie kad aku dah boleh acces.Tak perlu la jadi ninja lagi menyelinap disebalik orang ramai untuk masuk.Pastu boleh la merayau-rayau kat production line sambil berlagak macam itu company bapak aku yang punya.

Disebabkan bulan puasa ini juga takde la scene-scene kelip mata pukul 4 petang ajak pegi minum kat department orang lain sambil berlakon bawak measuring tape.Juga takde la alasan nak touch card pukul 8 tapi masuk ofis pukul 9.30.Huhuhu.Aku suka budak-budak department aku yang otak gila-gila.

Dah la, aku nak mandi.Sian sidia dah tunggu aku Tesco. Korang jangan rindu aku tau.Nanti bulu mata aku banyak gugur.Ramai orang cakap bulu mata aku lentik macam pakai pelentik bulu mata.Walhal aku pakai taik mata jer genyeh-genyeh untuk dapatkan hasil yang sama.

14 comments:

Najlaa Raihana August 23, 2009 at 10:53 AM  

oh..akhirnya...ko dah pulang bertemu famili asal...! tahniah n goodluck weii...! selamat pose...!


"bayaa.....baya....."

hahaha~

myatiqah August 23, 2009 at 11:54 AM  

ko keje ape ni weh..dah jd engineer kt prod. line ke?

bulu mate lentik sbb ko ade darah kacukan ngn member2 ko tu..aku tgk mereka semua brbulu mate lentik uu...auwwww sexy...

iyllienaz August 23, 2009 at 1:56 PM  

haha..jgn lupe ko nye sabun ye..jgn bau2 dorg lekat kat ko sudah..nant ko pon da bau mcm dorang..

mizz annie August 23, 2009 at 1:57 PM  

owh..ko da keje da..tahniah!

yusuf mujahidin ™ August 23, 2009 at 11:53 PM  

Aslmualaikum bayaa..haha

Ramadhan kareem. Selamat bpuasa.
Alhmdulilah dh keja..heheh

Aminah August 24, 2009 at 12:22 PM  

ko ni kjer sebagai pe?operator ke engineer>??ikikik
gune thi mata konon...selekeh

Anonymous August 24, 2009 at 12:45 PM  

best dow post ko yg nih...gua respek...wat² releks pastu skang gua respon...

btol ke muka ko cam Rajnikant?ko ckp muke ko cam Mike Myers..

- eL NiNo™ -

mON August 24, 2009 at 8:29 PM  

Jauh beb kat tanjung pelepas tu..da la tade pape.Tapi awek indon die ngancamm beb.Luruh gak iman ni kalo dpat keje kat sane...
Ak riso tol ko kene roogol ngan bangla kat sane bulu.Pepandai jage diri haa merantau tu..

ahlong_13 August 27, 2009 at 10:05 PM  
This comment has been removed by the author.
ahlong_13 August 27, 2009 at 10:08 PM  

wahahahaha....memang butul ape ko cakap....ko memang ketua mat2 bangla kat flex...wahahaha....

Ajim August 28, 2009 at 5:02 AM  

Aku dah tau kenapa Apek tak nak keje kat situ lagi. hahaha...

small magician September 9, 2009 at 1:17 AM  

ko mmg banla ke??
(soalan nerd)

~miE_kEr~ September 10, 2009 at 11:31 AM  

tahniah bro..kje elok2..
heheheh..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin October 4, 2009 at 11:15 AM  

Najlaa:Panggil aku abang ek?Baaya maksudnya abang.Keh keh...

Tiqa:Aku keje jadi pembangkrap kilang-kilang di JB.Nie semua projek kerajaan Malaysia dalam mengurangkan pendatang asing.

Illi:Aku wangi kot.Hasil limpahan minyak wangi murah One Drop perfume.Boleh pakai BMW.Keh keh

Annie:Xkeje lagi la.Jadi cikgu bahasa Melayu kat Bangladesh jer.

Yusuf:Boleh tahan gak ustaz nie kutuk aku.

Ika:Aku jadi doktor la.Keh keh

Gjoe:Xla betul sgt.Yang paling betulnya muka aku iras-iras Christiano Ronaldo.

Mon:Xdela mengancam sangat.Tapi kalo taste ko ramai kot.

Ahlong:Jadahnya...hahaha

Ajim:Kenapa?Kenapa?

Small Magician:Ceh...aku mix jawa irish kot.

Kimie:Apa yang tahniahnya?...Aku kan pekerja cemerlang.Keh keh

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP