Tuesday, August 11, 2009

Tag dari Nisa

Share

Sejak zaman Parameswara belum memeluk Islam lagi aku dah kena tag.Tapi malas betul aku nak membuatnya.Apa kejadahnya semua ini?Jadi kepada cik Nisa,ini tag yang anda paksa sye untuk membuatnya.

Peraturan: Letakkan gambar sewaktu kecil anda. Adalah baik sekiranya anda menulis 20 perkara yang orang tidak tahu semasa kecil anda. Pada penghujung entry, anda harus memilih 5 orang untnk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sebab saya ingin tahu lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu.

Amacam?Seksi tak? Keh keh...

1.Waktu kecik dulu aku selalu menangis.Mak aku ingat aku Ahmad Albab.Mak aku dah seronok nak dapat harta karun Ahmad Albab yang punya.

2.Dulu masa kecik aku takut gila dengan penyedut hampagas (gila skema sebut penyedut hampagas...vacuum cleaner).Aku ingat vacuum tue boleh sedut aku.

3.Juga mse kecik dulu aku ingatkan dunia nie takde kaler sebab tengok cerita lama takde kaler.Sudahnya aku tanya bapak aku,spe yang rajin sangat kalerkan dunia nie.Bapak aku gelak jer.

4.Dulu mse kecik aku ingatkan kalo kahwin jer mesti dapat anak.Tapi akal logik aku fikir gak,camne anak tue tahu orang tue dah kahwin.Rupanya kena buat seks dulu nak dapat anak.Kebenaran ini aku ketahui setelah masuk tingkatan satu.Gila naif aku.

5.Aku pernah bunuh anak kucing mse kecik.Aku jolok-jolok dengan batang besi,pastu dye acah-acah pakai kuku dye.Aku ketuk terus mati dengan niat untuk bergurau.Serius bunuh tanpa niat.

6.Pernah ada suatu hari itu,sepupu perempuan aku cium aku kat pipi.Gila geli masa tue.Ada bau Milo melekat kat pipi aku.Sekarang nie dye nak lagi tak cium aku agak-agak?

7.Seperti yang pernah aku bagitahu sebelum nie,member aku tipu aku suruh sembahyang hajat untuk dapatkan poket Doraemon.Tapi paling bastard yang member aku tipu aku ialah Son Goku tue sepupu dye.Aku pun percaya sebab rambut member aku tue ada cacak-cacak.

8.Masa kecik dulu,jiran aku india.Aku boleh makan sama-sama satu pinggan,tido sama-sama.Cuba sekarang nie.Huh! jijik aku.Gila racist.Sori Habib.

9.Juga berkaitan dengan anak.Dulu aku ingatkan baby keluar ikut mulut sebab tengok Dragonball,Pikor beranak ikut mulut.Pastu aku terbayang adik aku keluar ikut mulut mak aku.Keh keh.Abis kalo pompuan tue jongang camne?

10.Sejak kecik lagi aku dah pandai berpura-pura.Mak aku cakap,aku kalo kat rumah,degilnya masyaallah...tapi kalo kat rumah orang,diam jer tak bercakap sampai kawan mak aku cakap "baiknya anak ko nie".Mak aku bengkek jer.

11.Aku lahir kat Klinik Salina.Mak aku tak berani nak memberanakkan aku kat hospital kerajaan.

12.Kalo kawan-kawan aku dengar aku cakap dengan makbapak aku,mesti diorang ingat aku kurang ajar sebab guna ganti bahasa diri 'aku' dalam perbualan harian.Sebenarnya mse kecik aku pelat,nak sebut Fakhrurazi terlalu panjang jadinya tinggal Akun,so sekarang nie jadi Aku jer.Serius aku bukan anak durhaka.

13.Aku pernah bawak keta mse kecik.Aku duduk atas riba bapak aku pastu aku kawal stering.Nasib baik tak masuk longkang.Aku pun pelik apsal keta tue menyenget sedangkan aku dah pegang stering dengan kemas.Aku syak alignment keta tue lari.

14.Dulu masa kecik aku selalu masuk olahraga.Lumba lari.Gila menganjing aku,sambil lari tue sambil pandang orang sebelah pastu buat muka bosan.Tapi sekarang aku masih lagi laju tapi lajak dah takde.Semua gara-gara rokok.

15.Mse kecik dulu aku pernah hisap rokok.Mse tue pakcik aku hisap rokok pastu dye buang bila dah nak dekat habis tue.Aku ambk puntung rokok dye pastu aku hisap.Terus terbatuk-batuk macam kena kanser.Sejak hari tue aku berazam untuk belajar menghisap rokok.Keh keh...

16.Tom & Jerry adalah kartun yang paling aku minat masa umur aku 2-3 tahun.Aku dah pandai pasang tape (dulu pakai tape...mana ada cd lagi) sendiri sedangkan mak aku pun tak tahu nak tekan mana.Aku memang fast-learner sejak dari kecik lagi.

17.Asal hari sabtu dan ahad jer mesti aku malas nak mengaji.Sampai menangis-nangis sebab taknak ngaji.Ada Doraemon tue pukul 7.

18.Aku pernah main rugbi guna sejadah masa sembahyang jumaat.Masa tue sejadahnya dilipat kemas dan masjid tue pulak ada 3 tingkat.Nasib baik tak kantoi.Dahla bapak aku setiausaha masjid masa tue.

19.Asal hari rabu dan khamis jer mesti aku rse nak ponteng sekolah agama.Ada Flashman,Maskman,Suria Perkasa Hitam,Gaban,Dash Yonkuro....wawawa...nasib baik mse tue aku dah pandai guna tape player untuk record dengan set time.Tapi paling sadis bila salah letak time.

20.Dulu aku power gila main game Pacman.Sampai level berapa.Sekarang nie nak lepas level satu pun susah.Apsal ek?

Jadinya berikut adalah orang yang sye ingin tag:
1.Ervina
2.Ika
3.Emir
4.cik Belle
5.cik Pinkiss

Sekian harap maklum.

14 comments:

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• August 11, 2009 at 2:13 PM  

1. cengeng

3. pakai kaler water ke kaler luna?

4. aku pon ingat camtu.tapi kesedaran aku lagi lambat dari ko.ahaha.

5. kejam gile.

20. sebab skill dah kurang mantop

Aminah August 11, 2009 at 5:16 PM  

weh..aku da pnh wat tag ni..xpyh jawab la ok....btw...gile cool ko men rgbi gne sjadah..cmne tuh ek

cik ayu August 11, 2009 at 6:49 PM  

along, ko tak kata pun, "sejak kecik hidung aku besar", hahahaha..

bangibookseller August 11, 2009 at 7:21 PM  

Jemput lawat http://bangibookseller.blogspot.com/ ... Banyak buku2 special B. Inggeris... Harry Potter, Princess Diaries, Shopaholic, Jodi Picoult, buku anak2... Updated everyday...

Najlaa Raihana August 11, 2009 at 10:17 PM  

no 4 - aku pon sama ...dan aku figured it out lambat setahun dr ko...aku ingat tyme tu "hubungan intim" hanya berlaku dalam rape cases...rupanya tidak...haha ...em...haha...

[:: nisa ::] August 12, 2009 at 1:39 AM  

zmn parameswara konon..
berkurun gk ko nk mengayat tag ni eh...
apetah lg novel, ko da ade cicit bru siap novel ko tuh...haha..

mON August 12, 2009 at 5:01 PM  

Quote"4.Dulu mse kecik aku ingatkan kalo kahwin jer mesti dapat anak.Tapi akal logik aku fikir gak,camne anak tue tahu orang tue dah kahwin.Rupanya kena buat seks dulu nak dapat anak.Kebenaran ini aku ketahui setelah masuk tingkatan satu.Gila naif aku"

Ak tau mase zaman blajo matrik.Lembab gile kemajuan pembelajaran ak.Bile la leh wat praktikal nye ni?asyik teori je power..hmm..

Anonymous August 12, 2009 at 5:43 PM  

5.Aku pena bunuh ank ayam.pastu mlm2 xleh tdo sbb takot nnt kat akhirat ayam tu bunuh aku plak..

6.Pipi ko melekat bau milo lg xskrg?

7.Klu mcm tu aku bersepupu dgn Suria Perkasa Hitam laa...

10.Sikap pura2 ko msh terbawa2 hingga dewasa..Aku igt lg yg ko seorg yg pendiam di kelas..sekali aku pernah terdengar ko mencarut..
hahaha..tidak ku sangka..

15.Adalah lebih baik jika kau berazam untuk berhenti merokok mulai sekarang.

17.Nasib baik orang yang ajar aku mengaji dia datang rumah.Aku selalu berebut turn dengan abg aku.

19.HUH!SURIA PERKASA HITAM....sampai skrg orang ejek aku dgn nama itu.

20.Pacman skrg dah terer beb!

~xperluakuberitahunamakusiapa~

zahara sufian August 14, 2009 at 12:32 PM  

Dulu aku power gila main game Pacman.Sampai level berapa.Sekarang nie nak lepas level satu pun susah.Apsal ek?

aku pun penah bertanya kat diri aku dan aku pun dah dapat jawapan dia.
jawapan: org yang buat game sekarang sume macam haram!diorang buat game semata2 nak duet and saje buat susah2 suapaya org stuck kat game die. kalau dulu2, org but game mmg sbb nk bg org happy. :)

serious dowh!!!
aku pun main pacman smpai level 2 je.macam cib!

i.am.belle August 14, 2009 at 5:34 PM  

nama aku ke tu. hmm buat2 lelap mata nih xD

giler panjang tag ni. paling nympah main pacman.

pinkiss August 15, 2009 at 9:37 PM  

eh.. eh.. Pinkiss tu aku ler. adoi.. nanti la aku kasik jawab tag ko ni eh.

mizz annie August 21, 2009 at 11:19 AM  

lame x ber belog?

irfat August 22, 2009 at 9:23 AM  

salam bro,,
lame tak bersua,,hehe

em, ade kad bulan puase utk ko,,
sile2 amek kat blog gua,,

amek taw,,oke,,
slamat berpuase,, =)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin August 22, 2009 at 12:01 PM  

Naddy:Huhuhu...nape tulis kat komen?...tulis la kat blog ko...

Ika:Cuba ko bolot-bolotkan ejadah tue jadi bentuk karipap...hahaha...

Cik Ayu:Hadui...sebok ar cik Ayu...keh keh

Bangibookseller:Pejadahnya aku nak bli buku cite kanak-kanak...

Najlaa:Hmm...ini suara hati dari bakal doktor...habisla dunia perubatan...keh keh

Nisa:Hahaha...dye bergantung kpd mood la

Mon:Kata ko lg 3 tahun nak kahwin...

Suria:Hahaha...

Raja:Lor...dari dulu lagi org buat game sbb nak untung...BTW,ko dah tua kot...sedar-sedar la ek...keh keh

Belle:Yer cik Belle.Sila buat yer.

Pinkiss:Juga cik Pinkiss.Sila buat jugak.

Annie:Bz ar...hehehe

Irfat:Owh...thanks bro.Susah 2x jer.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP