Tuesday, January 19, 2010

My 1st time...

Share

Pertama sekali aku nak ucapkan bebanyak terima kasih kepada yang ingat harijadi aku.

Yang tak ingat tapi ternampak event kat Facebook tue pun aku ucapkan terima kasih jugak sebab wish.

Eh,kan lagi cepat kalo aku ucap terima kasih kat yang wish jer.Hurm takpe.

Hari yang bersejarah ini dimana berlakunya revolusi manusia akhir zaman daripada rosak kepada jahanam disambut oleh aku dan kekasih hati dengan pegi dating.Terima kasih kekasih hati kerana sanggup ambik cuti semata-mata nak sambut kelahiran i.Hahaha.

Jadi penceritaan dimulakan pada pukul 8.48 pagi dimana aku takleh tido bila hp asyik berbunyi cakap ada orang wish kat Facebook.

Baru teringat hari ini ada date dan dah lewat nie maka segera bangun turun bawah bukak Facebook (langsung takde sense of lambat).Balas komen wish berbentuk cerca.Takpe aku tahu aku memang terkutuk.Takde hal punya,kutuk lagi kasi imbang dosa aku kutuk orang.

Malas la nak cerita aku bersiap sebab nanti korang kata aku bersiap lambat maka kita skip plot kepada kereta Neo meluncur laju menuju ke rumah kekasih hati.

Sampai rumah kekasih hati dalam pukul 10 lebih.Kekasih hati mesej cakap "Jap...jap tengah pakai baju".Kuang asam btol,dia lagi lambat.

Destinasi pertama adalah Celcom Centre.Kitaorang berdua nak tukar line jadi tiga line bleh join Pekida takpun 24 Top gangster India yang popular kat Klang.

Masuk jer Celcom Centre tue,ramai gila orang pegang BlackBerry.Oh ada percuma BlackBerry ker?

Tanya kat ada sorang akak nie pastu dia suruh jumpa lagi sorang akak.

Bila aku jumpa akak lagi sorang tue,dia bagi penerangan pasal line yang kitaorang nak tukar tapi sepatah haram kitaorang tak paham buat muka blur-blur.Pastu dia suruh jumpa akak yang mula-mula tadi.

Akak yang mula-mula tadi suruh isi borang apa ntah yang lagi susah dari jawab soalan SPM maka aku tinggalkan kedua-dua akak tue tak jadi tukar line.

Destinasi seterusnya kami berdua ke Sunway Pyramid.

Sampai Sunway Pyramid dalam pukul 1 maka haruslah perut berkeroncong nyanyi "lapar...lapar" macam iklan KFC Zinger Tower.

Nak makan Nando's tapi tak jumpa kedai maka makan jer la kat Kenny Roger.

Aku tak puas hati bila aku order half chicken kekasih hati order quarter chicken tapi dia dapat lebih.Apsal?Maka makanan aku,aku makan sorang,kekasih hati punya makanan kami kongsi.Baru adil.Kan?

Lepas makan pegi sembahyang jap kasi halau setan yang ikut follow tadi.Sibuk jer nak suruh kami terjerumus kedalam lembah maksiat.Wakaka.

Pastu turun tingkat bawah sekali nak main ice skating yang sumpah inilah pertama kali aku main padahal dah lepak Sunway sejak tingkatan 3 tak pernah cuba.

Pertama kali menyarung kasut luncur tue aku dah rasa tak selesa sebab dia keras,berat dan menekan kaki aku tapi mungkin memang camtu.Tambah tak best bila aku ketatkan tali dia.

Macam biasa la,pertama kali bermain mesti pegang-pegang dinding kasi belajar imbang sikit.Oh ini bukan aku,ini kekasih hati.Aku terus meluncur laju macam dah selalu main.

Akibatnya adalah 3 kali aku jatuh terduduk.Satu kali jatuh tersungkur.Kalo jatuh terduduk takpe wei tak sakit sangat tapi jatuh tersungkur memang azab.Dahla cedera fizikal,emosi pun cedera.Tak dapat nak berlagak depan kekasih hati.

Bila ditanya,rupanya kekasih hati pernah main sebelum nie,padan la dia tak jatuh.Malu i~

Macam biasa,manusia nie bila dah pandai sikit,dah ada skill sikit mula la nak berlagak maka aku pun macam tue gak terus tinggalkan kekasih hati biar dia main dinding sorang-sorang.Aku luncur laju-laju pastu kasi brek spin baru cara.

Tengah laju-laju tue tetiba ada amoi nie boleh tukar lorong tak bagi signal maka apalagi,aku terus la tangkap tangan dia supaya kami tak berlanggar.Dia pulak ingat aku nak rogol/ragut terus dia jerit kuat-kuat.Malu la i kan?

Kekasih hati nampak gelak-gelak jer.Kuang asam punya kekasih hati.Padan muka dia ada cina langgar.Hahaha.

Main dalam sejam lebih terus balik sebab kaki dah sakit dan gelanggang luncur dah jadi kecik tak best.

Terima kasih kekasih hati sebab temankan.

Pasni bolela ajak Puyat,Habib,Ajib dan Apek.Mangkuk-mangkuk tue mesti tak pandai main.Hahaha.Lagi-lagi Apek yang berat ke depan.


Kaler glove sape paling buruk?


Ambik gambar style couple-couple pasni boleh upload kat Facebook


Mamat kerek berlagak jap lagi jatuh la tue.


Meluncur laju dengan penuh bergaya.Yeha!


Nampak tak camne lajunya aku meluncur.Huhuhu.Genius memang camni


Kekasih hati yang suka main kat dinding.


Pegi ke tengah sikit pun sebab nak ambik gambar.


Kepenatan dan sakit kaki.Tambah bontot basah sebab jatuh.


Kekasih hati dah bukak kasut taknak main dinding dah.


11 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan January 20, 2010 at 12:35 AM  

bersuka ria main icescate ^_^ i like.. ada entry utk kamu..

apek January 20, 2010 at 12:57 AM  

sial je kutuk aku..berat kedepan bukan pe..tp balancing maaa..wakakaka

Nadzrah January 20, 2010 at 1:22 AM  

haha! best2! bertahun lepak sunway baru nak men ke? ape da~

khalisyaa January 20, 2010 at 1:30 AM  

bile beday ni???
nway..hepi beday..hehe

Ervina Razali January 20, 2010 at 2:14 AM  

waa...kutuk ina men tepi2 dinding ea...xpe2..next time te g lg ea??
te tgok sape teror???
tp nape ayg kate te amik gmba style couple2???te bkn couple ke???musyikil nie???
n 1 more thing,my glove lg law0...
hahahaha

I n n z January 20, 2010 at 4:03 PM  

pecah tak ice ko jatuh ?
haha :D

ain alias January 20, 2010 at 4:42 PM  

buat malu jer ko neh pergi pegang amoi..kalu aku lar awek ko, aku xngaku bf dah..haha

Firol January 20, 2010 at 6:00 PM  

pasni dah terror leh skate kat alaska bro ngan makwe....

Suhada Razak January 21, 2010 at 12:28 AM  

wahhhhh sweetnyeeee!

fndrocka January 21, 2010 at 12:35 AM  

selamat hari jadi

Mohd Fakhrurazi Jamaludin January 21, 2010 at 9:59 PM  

Sumi:Thanks Sumi sebab buat entri khas.

Apek:Mne ada kutuk.Ko nie mudah terasa la Pek.Hahaha.

Nadz:Yerla.bnda depan mata spe nak hirau.

Khalisyaa:Belated dah...hahaha.Thanks

Ina:Eleh,ajak main kejar-kejar xnk.Lor,xde cakap pun,cuma kitakan jarang ambk gmbr skali.

Innz:Ceh ceh igt aku berat ker?

Ain:Cinta ko tak kuat.Ish ish.

Firol:Huish...Alaska tue.Yang nie pun tak master lagi.

Suhada:Sweet~

Fndrocka:Thanks.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP