Saturday, January 16, 2010

Jangan tidur bawah alang nanti kena hempap dengan hantu

Share

Bukan Alang yang nie


Alang rumah yang kat bahagian atas tue.Ada papan melintang.

Merujuk kepada entri lepas,aku telah nekad untuk pulang ke kampung di Batu Pahat bertemu atuk dan nenek dalam pertemuan yang penuh dengan emosi (padahal balik-balik jer terus tanya nenek aku masak apa hari tue).

Macam biasa la kalo balik kampung,memang keje makan,tido dan tengok tv jer.

Disebabkan aku dah biasa tido lewat dan atuk nenek aku biasa tido awal memang takde kesefahaman tido antara kami bertiga maka aku layan tv jerla kalo dua orang tua tue dah tido.

Yang bestnya kat rumah atuk aku tue dapat siaran tv Singapura.Lagi-lagi channel 5,memang latest-latest movie dia.Belum kuar wayang dah tayang kat tv...ha! teruja tak?

Tapi malam tue memang takde movie mahupun dokumentari.Yang ada rancangan 'Tanya Ustaz' kat TV9.Memang tak tengok la lagi-lagi topik yang diutarakan tentang mandi jenazah.

Lepas satu-satu aku tukar chanel.

Jam dah pukul 1 pagi masa tue.Tetiba aku terdengar bunyi cawan dan pinggan berlaga kat dapur.Aku cuak tak jadi nak kencing.

Memang bangsat la Tv3 bilamana pukul 1 pagi dia tayang cite 'Kekasihku Seru'.Timing baik punya waktu aku tukar chanel tue waktu itu juga la hantu dia kuar.

Terus tutup tv dan kelubung selimut.Pastu teringat pesan nenek aku

"Jangan tidur bawah alang nanti kena hempap dengan hantu".

Pernah tak korang rasa takut sangat sampai nak bukak mata pun tak berani?Ha! camtu la keadaan aku sekarang.So camne aku nak pastikan yang aku tidak baring dibawah alang sekarang?

Pejam mata serapat mungkin sambil mulut kumat-kamit baca al-Fatihah.Nak baca Yassin tak hafal pulak apatah lagi surah al-Baqarah.

Tiba-tiba bahu aku disentuh orang...

Nenek aku bangun kencing.Dia marah sebab aku kelubung macam mayat.Dia kata tak elok.Cepat-cepat aku bingkas bangun pegi tandas.

Dalam tandas sambil kencing sambil jerit "Nek ada kat luar tak?"

"Ada" jawab nenek aku buat suara nenek kebayan.






Lepas tue terus tido sampai terlajak subuh anjak ke syuruk.

p/s:Disini aku selitkan beberapa link kenapa jangan tidur bawah alang.Link 1,Link 2

10 comments:

PinQib January 16, 2010 at 1:48 AM  

hehe..
lawak., ingat betul ada hantu td.,

;P

mohd izzat January 16, 2010 at 1:52 AM  

cets..xsempat aku jd yg 1st comment..haha

nice la..slamat la aku balik kg ko aritue x jd pape ek..kalo x lebam mate ko..haha

ieQa sWetLuv January 16, 2010 at 8:14 AM  

haha.. lor dia pon takut hantu gak upenyer.. apolah nak jadik ngan pok cik ni ek hahaha

sHaH January 16, 2010 at 2:19 PM  

aik?
penakut ropernyer..

milah hasan January 16, 2010 at 4:23 PM  

alang rumah nenek aku tu, ade aje org tido..tp biasenye, sape tdo situ mmg kene 'hempap' ler...aku je tak penah tdo situ..gerun~

Suhada Razak January 16, 2010 at 5:54 PM  

hahahhah lawak lak.ingat lelaki gagah berani.asal nenek lak kene teman?hehe;p

ain alias January 16, 2010 at 7:41 PM  

nk kencing pun kna tunggu..

zetty January 16, 2010 at 10:27 PM  

hahahaha...malu dgr kisah nie...penakut uperrnyerrr....hahahaha...

hanna manSeez January 17, 2010 at 1:56 AM  

jiranku seorang mistress!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin January 17, 2010 at 3:09 AM  

PinQib:Kalo ada hantu dah tak lawak dia jadi seram

Apek:Ko kan spesis hantu jugak...hantu gigi.Ok skit dari hantu jackfruit.Keh...keh

Ieqa:Bukan takut la tapi seram.Lain tue.Keh...keh

Shah:Bukan la.Waa...

Rasis:Sape tido bawah alang mesti kena hempap dengan ko.Keh...keh

Suhada:Ala,xtakut pun.Cuak jer.Nie angkara TV3 la spe suh tayang cite cmtu.

Ain:Diam ko...hahaha.

Zetty:Kenapa ko plak yang malu?Hahaha

Zaza:Motif?Jiran ko lawa tak?

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP