Wednesday, February 18, 2009

Masa

Share



"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman,beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran"

-Surah Al-Asr

Xtahu ler nape aku rse masa aku bergerak dengan sangat pantas.Pejam celik dah masuk 2009...umur aku pun makin meningkat.

Aku tertarik dengan satu cite tentang masa...cite pasal John Titor.Sebenarnya cite nie dah lama, cuma mungkin ramai yang xtahu lagi termasuk aku.Ok,cmni cite dye...John Titor nie adalah seorang tentera yang mengembara ke tahun 1975 untuk mengambil PC IBM 5100.Mamat nie dari tahun 2036.Alasan dye nak ambk PC IBM 5100 tue sbb pada tahun 2036, sistem unix akan mengalami masalah dan xde spe yang tahu cmne nak btulkan masalah tue.Begitulah sikit rumusan dari apa yang aku baca.

Untuk maklumat lanjut,boleh layari Wikipedia.

Amaran pertama! Jangan tanya aku cite nie btul ker x sbb aku sndri pun xtahu.Ini apa yang aku baca,so aku ingin berkongsi sedikit dengan pembaca.Dan kalo btul ada, meh nak pinjam sat...nak pegi jumpa aku mse hadapan...nak mntk FYP yang dah siap...huhuhu.

p/s:Risau pasal masa sebab FYP xsiap lagi...huhuhu.


6 comments:

myatiqah February 23, 2009 at 1:58 PM  

demi mase sesungguhnya aku dlm kerugian..
asek mentenet je 24jam..dhla pc rosak, xpat bt repot fyp(alasan)

I Am Marat13 February 23, 2009 at 6:04 PM  

mcm tipu je dude dlm wiki tue..die ade doremon ke?

Ervina Razali February 23, 2009 at 8:15 PM  

anda di tagged..

zaina February 26, 2009 at 9:52 PM  

aku ajak g lab kol 9 ko g kol 11. nk siap padiaaaaaaa....

Mohd Fakhrurazi Jamaludin April 20, 2009 at 2:14 AM  

Tiqa:Owh...lamanya aku nak reply komen ko.

Naqqib:Hahaha...ada mesin masa kat meja tulis

Ervina:Padia tagged 2x...

Zaina:Uish...dah siap presentation pun...hehehe

Anonymous February 22, 2010 at 9:10 AM  

Nice dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP