Monday, February 2, 2009

Anda sedang duduk di kerusi saya!

Share


Gambar sekadar hiasan...kalo xlawa sori la ek...hehehe

Pernah x korang pegi pawagam ker, naik bas ker, apa-apa jer la...pastukan...seat yang diperuntukkan untuk korang tue berpenghuni...i mean ada orang tgh duduk...pernah x?

Haihs~ tensen btul aku...dah banyak kali benda nie berlaku kat aku...

Yang terbaru,masih segar dari ladang (terpengaruh dengan Nabil Raja Lawak), berlaku kat aku mse nak blik Perlis...cuti raya cina...

Begini kisahnya...

Aku & Eddie naik bas mse balik Perlis (malas bawak keta...minyak murah sangat).Pastu kan,lpas letak beg kat bahagian bawah bas tue...kteorang pun naik la.Kteorang cri seat kteorang bernombor 30 & 31.Dari satu seat ke satu seat kteorang kira dan akhirnya sampai kat tmpt duduk kteorang.

Aik! skali ada orang tgh duduk kat seat kteorang...Hmm...

Dengan ala-ala Spark nya (cite Rempit) , aku pun cakap la kat mamat (mamat A) tue "Bro,nie tempat kteorang"...

Mamat A tue dengan muka toyanya duduk jer macam xreti nak cakap...(mse nie level geram aku di tahap 3...maksimum 5).

Aku cakap skali lagi..."Tengok tiket Bro"...Aku pun ambk tiket dye...tulis kat situ no.28...aku pun tercarik-carik la seat no. 28 (mana la tahu dye nie buta huruf ker...atau buta terus)...

Aku pun jumpa la seat dye tapi kat seat dye ada sorang lagi mamat tengah duduk (mamat B) ...aku pun tengok plak mamat B tue punya tiket (dah macam konduktor bas aku nie...)...tiket mamat B tue pun tulis no.28 gak.

Aku pun cakap la balik kat mamat A yang duduk seat aku tadi "Bro, tempat duduk lu kat situ...lu pegi setel la dgn mamat tue"...Tapi...

Dye buat bodo lagi........Argh! Geramnya aku...(mse nie level geram aku dah capai tahap 4).

Menambahkan geram aku,minah yang duduk sebelah dye tue boleh plak cakap cmni..."Ala,pegi la duduk memana"

No way! Mana boleh! Ingat Israel ker sesenang jer nak rampas seat aku...

Aku dengan nada geramnya..."Ah! leceh btul la cmni...".Pastu aku trus pegi kat konduktor bas tue...aku tunjuk tiket aku...pastu rupanya mamat B yang tgh duduk kat seat no. 28 tue salah naik bas...bas dye bas tambahan.

Mamat A yang duduk tempat aku tue cepat-cepat bangun...(takut kne tumbuk la tue...).

Moral daripada cite nie yer adik-adik...jangan takut untuk pertahankan hak anda sebagai pengguna...Renung-renungkan...Selamat beramal~

9 comments:

I Am Marat13 February 2, 2009 at 6:26 AM  

pemalas tahap gaban mamat tu xnk g tanye konduktor

Anonymous February 2, 2009 at 5:29 PM  

gile spark gaye kao...haha..igt pale botak tu da cukup ganaz la ek...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin February 2, 2009 at 7:19 PM  

Nape aku rse macam Zul jer yang komen nie ek?...

Nadzrah February 2, 2009 at 7:26 PM  

aku teringat plak aku duk seat org hari tu
haha!!
pastu aku suh dak2 tuh duk tempat lain
haha!!

Anonymous February 2, 2009 at 7:48 PM  

ko jgn jd sengal la botak..
gaye pertuturan aku x cmtuh.
aku sopan santun kot..

Anonymous February 2, 2009 at 7:49 PM  

muke kne buli, ade ati nk jd kaki pukul.
entah le labu..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin February 2, 2009 at 8:17 PM  

Hahaha...payahnya xtahu spe yang kutuk aku...brani letak nama la oi...wakakaka

Anonymous February 3, 2009 at 7:38 PM  

kata eddie "ko berani wat camtu pasai ade sorang mamat tough kat sebelah ko kan".

aleya anuar June 16, 2011 at 2:23 PM  

HAHAHA.. gila..tergelak2 aku baca.. padahal entry lama dah neh kan.. aku pon selalu kena gini.. ouhh.. btw, salam.. aku selalu usha blog kau.. =)

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP