Sunday, November 15, 2009

Phobia 2:Review

Share

Ramai sungguh yang nak tengok 'Kiamat' hari nie.Macam la amalan semua dah cukup kan?

Huhuhu...anyway,today aku nak pegi tengok '2012' yang kengkonon gempak tue ah.So lepas tunggu Paan habis OT,kteorang gerak la around pukul 3.30 petang.

Sampai jer kat Jusco Tebrau tue...memang panjang-gle-babi-tonyok-oink-oink la dye punya barisan.Disebabkan takde pilihan lain,aku pun beratur la dengan Khai sambil kerling-kerling mana tahu ada 'ulat tiket' nak jual tiket 2012 tapi hampa.

Bila hampir sampai dekat kaunter,nampak la papan tanda elektronik yang asyik tunjuk tiket 2012 telah habis sold-out.Tinggal pukul 8.50 dan 7 lebih jer.Sambil beratur tue sambil berdoa jangan la waktu-waktu itu juga sold-out.

Lagi 2 pusingan nak sampai ke kaunter tiket,nampak la yang pukul 8.50 punya show dah sold-out.Maka plan B perlu dirancang.

Apabila sampai jer kat kaunter,tetiba mulut cakap sendiri nak tengok 'Phobia 2'.Macam kena pukau plak...(aku syak abang kaunter tue makan chewing-gum Wringleys)

Maka 3 lagi member aku tue terpaksa la tengok jugak sebab aku dah beli tiket...keh keh.

Ok,aku ada taste yang bagus jadi sila percaya pada cakap aku untuk komen tentang movie 'Phobia 2' ini.

Komen aku tentang movie ini...ialah cite dye memang tak seram...tapi seronok ditonton.Sangat sesuai untuk orang yang suka tengok cite hantu tapi ble sampai part hantu nak keluar kelubung muka pakai tudung...bazir jer tengok cite hantu kalo macam tue.

Bagi aku,'Phobia 2' ini kurang seram dari '4bia' tapi lebih menarik untuk ditonton.Bonus untuk anda,cite ini ada tambahan satu movie menjadikannya 5 berbanding 4 sebelum ini.

Cite pertama,tak best.Cite pasal hantu lapar.Kalo orang melayu...kita panggil hantu galah.

Cite kedua,aku tak jerit tapi darah aku tersentap-sentap...tapi tetap cover takut dengan gelak-gelakkan Khai yang menjerit setiap scene...cis,bapok betul.

Cite ketiga,aku rse penat gila.Tahan nafas macam aku plak yang berlakon.Pastu bila scene kena kejar...orang depan aku sound "Jangan la tendang-tendang kerusi".Sori yer bang...tindakan luar sedar.Hmm...for this story...diorang telah beri satu revolusi yang berada diluar kotak.Memang satu idea yang menarik.

Cite keempat,aku ngantuk la.Cite pasal hantu kereta.Aku tak suka cite nie sebab anak dye yang comel tue mati.Ok,move on.

Cite kelima,well...cite nie paling syok ditonton.Masih menampilkan pelakon yang sama dalam '4bia'...plot cerita ini memang sangat lain daripada cerita hantu yang korang pernah tengok...pastu kelakar gle.Dah la aku penat tahan nafas,pastu ble tengok cerita nie...perut aku sakit plak ble gelak kuat sangat.

So overall this movie is fun to watch.Aku sarankan korang tengok.Jangan beli DVD tau...kesan efek bunyi hantu dye tak best.

Nie la iklan Wringleys tue.








8 comments:

Ervina Razali November 15, 2009 at 9:21 AM  

kelubung ngan tudung??
cm perli ss0rg je...

irfat November 15, 2009 at 11:15 AM  

serius best!tp cite last tu laa..kui3..

tengku_fir21 November 15, 2009 at 11:00 PM  

huhuhuhu
ngeri giler citer nyerrr

Nadzrah November 17, 2009 at 1:17 AM  

yg cter last tu sumpah lawak gler babeng!!
haha!

Aku Beskot™ November 17, 2009 at 6:58 PM  

nk ketawa sila p tgk phobia ni ha..
membazir duet ak rm11..
ngan cte jenifer's body yg bongok lg..
ape la malang naseb..
ni sume sbb tkt 2012 sold out..
dam aji btol..

cik EPAL November 18, 2009 at 2:02 PM  

ok..nanti boleh tengok cerita ini ;)

I n n z November 19, 2009 at 8:47 PM  

dah cukup
ko cite
x nk tgk :D
ngee :)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin November 23, 2009 at 1:44 AM  

Ervina:Terasa ker?Huhuhu

Irfat:Btol 2x

Tengku Fir:Ceh...mne ngeri

Nadz:Muka cuak gle babi mse dpt cl dr member dye tue

Xull:Xbazir sgt la

Cik Epal:Tgk la...

Innz:Xcukup lg...bek pg tgk

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP