Friday, February 1, 2013

Benda-benda bodoh di ofis

Share

Aku hentikan seketika cerita pengalaman bini saya bersalin pasal aku nak cerita benda-benda bodoh yang berlaku di ofis aku.Aku pun terikut jadi bodoh sekali.

Cerita 1:
Tadi masuk ofis tiba-tiba teringat drama "Setia Hujung Nyawa Bila Tak Dapat Kahwin Dua" yang sedang hangat diperkatakan.Biasalah,mengata orang memang hangat ke neraka.

Lantas tanpa berlengah terus aku login internet company menggunakan password siapa entah yang diberi oleh brader Draughtman untuk download lagu-lagu dari siri tv berkenaan.

Peliknya internet company ini,laman web berkisar pasal kereta habis kena block tapi benda-benda download tak kena block pulak.Nasib baik aku pekerja yang berintegrasi tinggi menggunakan sepenuh masa untuk bekerja.Nanti duit gaji tak berkat jangan tanya kenapa baru 12 haribulan baki dalam bank dah tinggal puluh-puluh.Aku lain.Gaji 3 bulan lepas tak usik lagi nampak beno menipunya kata Usop Wilcha.

Tangan aku lincah menari diatas keyboard sambil mata usha pintu masuk boleh minimize kalau bos masuk.

Tiba-tiba dari kerlingan mata aku macam ternampak susuk tubuh bos menghala ke meja aku.Pantas tangan aku menekan butang minimize.

Tapi entah apa palatnya,boleh pulak dia freeze.Aku dah gabra tak tentu arah.Biasalah budak baik tak pernah buat kerja jahat.

Aku tekan-tekan banyak kali masih tak gerak.Ini celaka! Kelibat bos dah makin hampir.Kalau kantoi,mungkin effect dekat kenaikan gaji aku bermonolog sendirian.

Bila kelibat bos betul-betul dekat belakang aku barulah komputer aku berfungsi seperti sediakala.

Terus saja aku pusing belakang mengucapkan "Morning bos!".

"Kenapa kau ber morning-morning dengan acik nie?" tanya makcik cleaner.

"Babi!" kataku didalam hati.Ingatkan bos,rupanya makcik cleaner.Habis berpeluh ketiak.


Cerita 2:
Jam sudah menunjukkan pukul 5 petang menandakan waktu kerja sudah hampir tamat.Jadi kita solat dulu kasi berkat kerja hari itu.

Brader Draughtman bergerak dulu ke tandas untuk berwudhuk jadi aku lambat sikit bangun.Sambil itu usha-usha bos yang buat muka berkerut padahal baca email berantai jer pun.Rantai kau dekat siling nanti baru tahu suka sangat forward dekat aku.

Bila sampai dekat area tandas,brader Draughtman tengah makan limau.Area tandas bersebelahan dengan area pantri jadi jangan ingat kami makan dalam tandas macam kau orang buat masa bulan puasa macam aku tak tahu wahai Gento (member aku yang kantoi).

Bila nampak aku nak berwudhuk,terus saja brader Draughtman mengelabah masuk tandas sebelah.Tau takut aku herdik hei ini apa ambik wudhuk ker mandi junub lama sangat?.

Tiba-tiba brader Draughtman panggil aku...

"Razi...ada sabun la dalam bilik air"...

Aku pandang muka brader Draughtman.Dia pandang aku balik.Adalah dalam 5 saat kami macam itu.

Terus kami berdua tergelak.Macam boleh baca fikiran masing-masing.

Teringat aku cerita apa entah.Dialog dia berbunyi "Sabun di bilik mandi..."

Yang perempuan kalau tak faham boleh tanya lelaki.Yang lelaki jangan buat-buat tak faham.Sunat lagi sekali baru tahu!

9 comments:

myatiqah February 1, 2013 at 8:27 AM  

sabun di bilik mandi....cite p.ramlee

Miss Fireflies February 1, 2013 at 11:00 AM  

alaaa cerita mende wehhh aku tak fahaaammm

Capo Grande February 1, 2013 at 11:33 AM  

ofis aku xde pun bro macam ni....huhu

Jom jengah blog saya pula ;-)

Cricket February 3, 2013 at 3:38 AM  

macam sial. sabun je pon. hahahaha

Anonymous March 17, 2013 at 7:51 PM  

oZzy moved away ever before, I miss his cock, and i
am always hungry for intercourse.
FUCK MY PUSSY!

My web site ... hcg injections

Anonymous March 21, 2013 at 11:24 AM  

I appreciate remarkable post! I must say i experienced reading doing it, tonsil stone you are an incredible publisher.For certain i will you should take note of your blog post Satellite direct review and definitely will often keep returning down the road. I must recommend a person maintain ones own fantastic content, have a relatively awesome trip penis advantage holiday weekend!

Anonymous May 11, 2013 at 1:28 PM  

As you now know how important ovulation is for conceiving a baby, you must know the signs that occur while ovulation takes place in your body.
Acne is caused when too many oils are secreted from the glands and those oils mix with dead skin cells, blocking the hair follicles.
http://pregnancyhelper.in/fertility-statistics.html

JUNAIDI February 7, 2016 at 7:53 AM  

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

JUNAIDI February 7, 2016 at 7:54 AM  

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP