Thursday, August 25, 2011

Persiapan raya

Share

Ini nak cerita sedikit persiapan raya aku budget aku rupa macam Awal Ashaari semua orang nak tahu cerita sampai ke dalam boxer.

Pertama sekali setiap kali pergi kerja aku akan pastikan semua kerja hari itu akan dibereskan hari itu jugak.Mana-mana yang tak beres akan aku serahkan pada rakan sekerja lain yang dah sibuk nak raya biar diorang tak boleh cuti awal.

Cuti raya pun aku dah apply sebulan awal sebelum puasa bermula lagi kononnya balas dendam tahun lepas dapat cuti raya 3 hari saja.

Baju melayu tahun ini pakai 2 tahun lepas punya.Rasanya elok lagi takde lubang kesan main mercun sebab kerajaan haramkan mercun sejak aku tingkatan 1.

Kuih raya semua bukan hal aku itu hal perempuan.

Langsir pun bukan hal aku.

Kereta itu bapak aku punya hal.

Jadual beraya aku dah serahkan pada kawan-kawan.

Zakat fitrah baru bayar itu hari.Pertama kali bayar sendiri.Nasib baik masa salam aku tak cakap "Saya terima nikahnya" pasal nervous sangat.Tahun depan kena bayar double.

Bilik aku sentiasa kemas macam hotel 5 bintang.Cuma tandas saja kena touch-up sikit sebab dah ada rupa rumah tumpangan punya tandas.

Puasa tak pernah miss.

Cuma...satu saja tak setel lagi.

Duit raya nak bagi bebudak mana nak cekau?Tolonglah company yahudi kasi gaji awal sikit!



p/s : Siapa nak duit raya meh print entry aku banyak-banyak.

Pecah kaca pecah tembelang,
Sudah baca, klik Nuffnang.
Eceh!!

5 comments:

yusuf mujahidin ™ August 25, 2011 at 8:07 AM  

Aslmualaikum

bg la byk sket razi
kalo print colour duit ni kt cc pn dh rm1
perangai kedekut tk berubah..

haha

tengku_fir21 August 25, 2011 at 9:44 AM  

hahaha..nak duit raya...not 5++

Aisumi Chan Kawa'i August 25, 2011 at 11:04 AM  

samaaaa~ ngah tunggu gaji gak nih Y_Y

cik tehaa August 25, 2011 at 12:54 PM  

hehe.. lama tak menjenguk sini. Selamat Hari Raya.. kem slm kat amni yep! :D

Mohd Fakhrurazi Jamaludin August 27, 2011 at 12:56 AM  

Yusuf : Hahaha.Kau cari sajalah dekat Google.Duit Bangladesh pun ada.Boleh hantar sikit buat belanja family disana.Keh...Keh...

Tengku Fir : Kau nak duit Malaysia buat apa.Bukan boleh guna dekat sana.

Aisumi : Huhu dah dapat nanti jangan lupa kirim orang disini.

Cik Teha : Welcome back cik Teha.Lama tak update pembaca pun lari huhuhu.

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP