Sunday, October 11, 2009

Perpisahan Terasing

Share

Aku buntu dalam kegelapan malam.Nun di luar suara-suara sumbang berbual dalam bahasa luar yang aku tidak fahami.Mengapa mesti aku yang jadi mangsa kebosanan ini?

Bukan aku bosan kerana terkurung.Bukan juga aku bosan kerana meyendiri.Aku pun tidak pasti kenapa tapi yang aku yakin bahawa aku rasa kekosongan dalam diri.

Lalu aku cuba lari,mungkin pergi menonton,mungkin pegi bersiar,mungkin...mungkin.

Tapi aku tetap begitu.Pura-pura senyum di waktu begini memang menyakitkan.Aku hipokrit!

Selera aku hilang.Nafsu aku pudar.Semua yang kulakukan serba tidak kena.

Aku rasa ingin lari.Lari jauh dari sini.Pergi ke suatu tempat yang sunyi.Pantai mungkin.

Mungkin aku semakin menjauhiNya dalam tidak kusedari.Kewajipan sebagai hamba tidak kusempurnakan dengan elok walaupun aku turuti.

Sebuah cinta setia menjadi peneman.Bimbang dengan keadaan aku.Tapi ianya tak dapat membantu kerana bukan salahnya aku begini.

Lama aku memikir.Jauh aku termenung.Semakin kusut fikiran walaupun sebenarnya kosong didalam bayangan.

Beginilah hujung minggu aku DISINI!

p/s:Aku pilih tajuk tue sebab mse taip entri nie aku tengah dengar lagu tue.

12 comments:

Aku Beskot™ October 11, 2009 at 4:28 AM  

ko ade mn nih??
jom p lepak²..
apek pe cte eh??
da lame ak x nmpk dia..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin October 11, 2009 at 5:01 AM  

Hahaha...jom la lepak.Aku kt JB nie.

zetty October 11, 2009 at 2:44 PM  

pi laa wat smething y brfaedah...hehehe...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin October 11, 2009 at 5:23 PM  

paling berfaedah yg boleh aku lakukan ialah tido.so cmne?

Aku Beskot™ October 11, 2009 at 11:30 PM  

wow..
kt JB upenye..
xnk r ak lepak kt sn..
klan ko ramai..
ak goyang..
haha..

Anonymous October 11, 2009 at 11:41 PM  

tabahkan hatimu wahai Razi...ha³...

- eL NiNo™ -

[x]mint[x] October 12, 2009 at 10:28 AM  

gahahhha.
gudlucklah dlm memboringkn diri anda.
hahaha

Anonymous October 12, 2009 at 1:29 PM  

Meh la msj ngan abg mon..
Abg mon leh menolong kesunyian anda
-mon-

tengku_fir21 October 12, 2009 at 4:06 PM  

"berlari menginggalakan sesuatu, atau berlari mengejar sesuatu?"
-tengku_fir21,bradford-








*singgah ler ke blog.dah update.

~miE_kEr~ October 13, 2009 at 12:25 AM  

elek bro..
banding ko dgn ak sape lg boring??
try je la bkwn dgn mat2 kat sane..
maen bola ke..pe ke..ok pe..
hehehe..

the-only-Alyaa.Jamaludin October 13, 2009 at 8:31 AM  

aku simpati dgn kau. hehehe

btw, aku ada new blog. link la. hehe

Mohd Fakhrurazi Jamaludin October 18, 2009 at 9:39 PM  

Beskot:Padia goyang 2x...

Gjoe:Aku sdg tabah mengharungi dugaan

Mint:Tima kasih kerana bg dorongan yang xde tolok bandingnya...

Mon:Ko kerek kan?...Xnk langsung msg aku.Yerla,spe la aku.

Tengku Fir:Wakaka...xpaham...mengingalakkan tue apa?

Kimie:Hahaha...ko pegi la kawan dgn musang

Yaya:Perkata ko bg aku pinjam laptop ko brg sebulan dua?

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP