Monday, July 13, 2009

Aku tresna kowe! (Sila terjemahkan jika anda orang Jawa)

Share

Mengapa sye sayang awek sye?

Awek sye kuat cemburu.Sye keluar dengan kawan-kawan lelaki sye pun dia nak cemburu.Apatah lagi kalo sye keluar dengan perempuan lain.Tapi kan cemburu tandanya sayang.

Setiap hari, dia mesti akan SMS sye.Kadang-kadang sye rasa macam 'annoying' jugak.Tapi bila dia tak SMS sye,mesti sye tertunggu-tunggu...entah dia ingat lagi tak dekat sye.

Waktu sye sedih,dia mesti ada untuk sye.Tapi sye kan lelaki.Jadi sye tak boleh tunjukkan yang sye lemah depan dia.Macamana sye nak sokong dia jika sye juga lemah.

Bila keluar jalan-jalan dengan kawan-kawan,sye selalu rasa awek orang lain lagi cantik dari awek sye.Tapi bila keluar dengan dia,sye rasa dia la wanita paling cantik di dunia.

Setiap kali jumpa awek sye,mesti sye rasa nervous.Nasib baik sye pandai 'cover'.Lubang kentut pun boleh sumbat.

Sye teringin sangat nak rasa masakan awek sye.Walaupun megi sekalipun.Tapi sye bimbang keracunan makanan...huhuhu...

Sye rasa sye dah pendek.Tapi awek sye lagi pendek dari sye.Paras hidung jer.Pendek kan awek sye?

Awek sye kuat makan.Setiap kali sye SMS dia waktu pejabat,mesti dia tengah makan.

Masa mula-mula kenal awek sye,dia tak banyak jerawat.Tapi sekarang dia dah banyak jerawat.Jadi sye ingat nak belikan kertas pasir untuk dia.

Awek sye suka nangis.Sye selalu ejek dia 'ciwek' (bahasa Jawa untuk manja).Sye cerita hantu kat dia pun boleh nangis.

Bila tengok wayang,sye selalu tertidur kalo cerita tue tak best.Biasanya sye akan tidur kat bahu awek sye.Nasib baik air liur sye tak meleleh.Kalo tak,mesti awek sye letak plastik kat bahu dia lepas nie.

Sye rasa sye fotogenik.Tapi awek sye tak fotogenik.Dia lagi cantik bila sye tengok dalam realiti berbanding Facebook.

Hadiah harijadi paling menarik sye pernah dapat ialah kasut futsal.Awek sye yang bagi.Jadi sebab itu,setiap kali main futsal,sye mesti nak score gol untuk dia.

Awek sye selalu bagi sye hadiah.Baju la,kad la,bear la.Tapi sye jarang bagi apa-apa kat dia.Kedekutkan sye?

Sye kurang suka bila tengok awek sye pakai tudung selendang.Sye lagi suka dia pakai tudung biasa.Nasib baik sye tak reti pakai tudung.

Sye pernah tertidur masa nak tunggu dia.Akibatnya dia pulak yang kena tunggu sye selama sejam lebih dalam kereta.Nasib baik sye tunggu atas katil jer...huhuhu...

Setiap kali jumpa,mesti dia nak tengok hp sye.Takut-takut sye SMS perempuan lain.Macam sye tak boleh delete pulak kan?

Kalo kitaorang pegi shooping,mesti dia kena pegang barang sye.Gentleman tak sye?Huhuhu...

Awek sye adalah orang kedua yang mampu bertahan kalo ikut sye shopping selepas jambu sye,Puyat.

Awek sye tak berapa suka makan ayam.Sye syak dia ibu ayam...huhuhu...

Sye selalu cakap dengan awek sye.Dalam dunia nie,banyak benda yang sye sayang.Tapi yang sye cinta ada beberapa.Dia salah satunya.

p/s:Aku mintak maaf kepada semua kawan-kawan yang muntah,mengandung atau apa-apa komplikasi lepas baca post ini.Seiring dengan itu juga,aku ingin menyusun sepuluh jari sebab dah lama tak update,dan tambah lagi 10 jari kaki kerana tak komen kat blog korang.Walaubagaimanapun,aku masih jenguk-jenguk juga kat blog korang.Selamat berblogging.

34 comments:

najwa hazirah halmi July 13, 2009 at 7:22 AM  

sgt berterus terang..
ahaha..
bagos2..
sayangi la awek anda itu..
=)

~miE_kEr~ July 13, 2009 at 8:06 AM  

hahaha..ak br nk ckp somethng..tp ko dh p/s kn kat last skali..tak jd la plak..wakakaka..kerja dulu bg stabil idup..pastu kawen la cpt2..hahahaha

Webmaster July 13, 2009 at 9:32 AM  

Hahhaha.. best aku baca....

☺[ai][sUmi]☺Chan July 13, 2009 at 12:17 PM  

tulus iklas dari hati..
jeles aisumi.. alangkah indahnye kalo ade org sayang sumi mcm ni..
huhuu~

naDDy July 13, 2009 at 12:20 PM  

saya tak sayang awek saya sebab saya takde awek.kalau saya ade awek, lain lak cite nye...hehe

yusuf mujahidin ™ July 13, 2009 at 1:18 PM  

Aslmualaikum. ni dh kne nikah cepat2..
hehe

mizz annie July 13, 2009 at 3:09 PM  

sweetnye entry nih.
tp ak mcm geli bile membayangkn ko jd sweet. yuks!
hahaha.
papepun,ni entry plg besh n sweeeeeeeeeeeeet!

irfat July 13, 2009 at 4:21 PM  

cayala bro,,
smuga bekekalan,,dan bhgia slalo,,
amiiin,,
=)

Aminah July 13, 2009 at 4:39 PM  

Bro(nak jugak)...hope korang bahagia...stndrd la tuh jeles2....

zahara sufian July 13, 2009 at 6:23 PM  

Setiap kali jumpa,mesti dia nak tengok hp sye.Takut-takut sye SMS perempuan lain.Macam sye tak boleh delete pulak kan?

manala tau allah nak tunjuk one day yang ko menipu ina =P hehe.. aku pun kuat cemburu gak dulu2.. tapi sekarang dah relax.. sementara belum kawen ni baik bagi freedom kat bf, satgi die pun rase terkongkong lagi susah.

Kalo kitaorang pegi shooping,mesti dia kena pegang barang sye.Gentleman tak sye?Huhuhu...

tapi yang ni aku rase tak patut dowh!!!

Ervina Razali July 13, 2009 at 6:45 PM  

to zahara:
hmm...thnks 4 d c0ment..
ad sbb slalu chck hp dye..
s0 sbg p0mpuan myb awk phm k0t..
huhuhu...
s0 tuan punye bl0g jgn n0ty2 n be h0nest la ye lau xm0 slalu kne chck hp..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 13, 2009 at 9:28 PM  

Najwa:Huhuhu...thanks

Jen:Sabar Jen...adala nanti pompuan yg sesuai utk ko

Webmaster:Huhuhu...

Aisumi:Xde org syg?Nape?

Naddy:Ko pompuan la...huhuhu

Yusuf:Waalaikumsalam,hehehe...bagi la modalnya...

Annie:Ko mmg dengki kan kat aku

Irfat:Thanks~

Ika:Wakaka...biar btol nie Ika?...ini bkn Ika yg aku knal...

Raja:Dah tunjuk dah pun...

Ervina:Hmm...xleh ker noty 2x sikit?sikiiit jer...

ismah saibudin July 13, 2009 at 9:41 PM  

aku sgt mengharap paeng blh tulis cmni kat aku...uhuhuh

zaina July 14, 2009 at 3:15 AM  

cube ko test kentut. sure awek ko lari. hahaha.. cpat kawen laa

mraz86 July 14, 2009 at 3:44 AM  

wow...nice post...so sweet

zetty July 14, 2009 at 9:55 AM  

wlupun org jawa..tp x 100% org pham bhasa jawa...hehehe..tresna tue ape???..rindu ke???..hehehe..
untung ina ad org syg dye...semoga brkekalan yerr..org doakn..amin...

Ervina Razali July 14, 2009 at 8:23 PM  

huhuhu..
thnks zetty..

iFreak July 14, 2009 at 8:39 PM  

muntahhhhhhhhhhhhhhhhhh~

haha gila jiwang! :P

Xpuasati July 14, 2009 at 11:35 PM  

eh.. lu bukan gay ker? huhuhu...

Anonymous July 15, 2009 at 10:50 AM  

Pas bace ko nye entry ni,tkde laen da ak pk kat dlm paleotak ak skang melaenkan nak kentut depan muke ko pastuh nak suoh ko hirup² angin tu..Hak ala..Org len bercinte gak kot.Tendang ko jap g kang.Pundeknyer pangai...
*Setiap kali jumpa,mesti dia nak tengok hp sye.Takut-takut sye SMS perempuan lain.Macam sye tak boleh delete pulak kan?
p/s:ina..abg razi ko ni setia la ina ngan awk.jgn la riso.Takde pompuan la nak tgk muke bang razi ko ni.Muke pn muke jawe totok,muke taste bangla je mamat ni.Jd jgn la cik Ervina risau ye..

me love begedil July 15, 2009 at 11:19 AM  

cute nyeee!!!!

qishie July 15, 2009 at 1:22 PM  

nak lagi jawa?


kulo tresna sampeyan..

heee

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 16, 2009 at 3:59 AM  

Ismah:Huhuhu...kem salam kat Paeng ek...

Zaina:Ceh...mana pernah aku kentut berbunyi.Aku kan menjaga imej

Mira:U like it?...hehehe

Zetty:Tresna tue maksudnya cinta la...aiyo jawa murtad nie

Iffah:Berlaku jujur...rock 2x jugak...tapi xkan xde pernah tangkap leleh...kan?kan?

Tak Puas Hati:Wakaka...adoyai...

Mon:Aku malas jer nak cite yg aku kne tunggu ko smpi dekat sejam gara-gara ko gaduh dgn awek ko pagi-pagi...

Shima:Hehehe...thanks~

Qishie:Huhuhu...gila Jawa ko...bagus 2x

sha89 July 17, 2009 at 4:05 AM  

perghh...sgt klaka+sweet la..klau awek ko baca...brtmbh2 la syg die ...hehe~

nsib baik aku xmuntah/pgsan...masih boleh dicntrol...sbb point2 ko ade unsur2 lawak n menunjkkan korang couple yg sweet :)

myatiqah July 17, 2009 at 6:03 PM  

wow..im impressed..kakakaka...haa,mon..ko ptt praktikkn cm razi nih..sure x gaduh dh..ahahaha..

apek July 18, 2009 at 12:26 AM  

FUCK>>>>>>>
entry paling bullshit skali..

hahahahaha

Ervina Razali July 18, 2009 at 9:53 PM  

apek sgt dengki!

enbeskot July 19, 2009 at 12:14 AM  

best sgt ke ade awek??
aha..

apek July 22, 2009 at 4:10 PM  

ervina - hahaha..semua itu dusta..rekaan semata2..ngahaha

xull - ko bile nak ade awek dol???

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 27, 2009 at 10:44 PM  

Sha:Huhuhu...sweet ker?...thanks

Tiqa:Ceh...cakap org...ko la praktikkan dulu..keh keh

Apek:Lu bising 2x...gua xbg pakai internet rumah gua lagi kang...keh keh

Zul:Ala...malas nak cite...ko pernah laluinya...

shogunn_general July 28, 2009 at 3:49 PM  

cayalah dude.mat bunga

mohd izzat hishamuddin July 29, 2009 at 3:27 AM  

razi - aku ngan mae ada byk koleksi gambo ko dating kt pesta konvo..aku ingat nk dedahkan dlm blog yg aku bg nama Truth for Razi Bulu..

apek - ada tukang kayu carik ko pek..pisaupengukir dia da rosak..nk baiki kena tempah kt vietnam..aku cadangkan ko je..nk x?.3k sebln..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin July 29, 2009 at 11:56 PM  

Naqqib:Bukan mat bunga la...dewa cinta...wakaka

Ijat:Hahaha...ko dah clash ker Jat?...

mohd izzat hishamuddin July 31, 2009 at 4:17 PM  

clash jadah pe?..
sape wat cite bangang ni?..
mana apek?..
tukang kayu tu nk cpt

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP