Monday, January 12, 2009

Padang Besar...here we come!

Share

Destinasi shopping seterusnya...tidak lain dan tidak bukan (drum roll plz!)....Padang Besar!

Untuk pengetahuan pembaca,Padang Besar terletak kira-kira 45 km dari bandar Kangar.Ia menempatkan sebuah bazar yang sarat menjual barangan buatan siam yang terkenal dengan tiruannya dan murahNyyyeee....(sila sebut dengan mulut terbuka luas)

Bagi pelancong yang ingin berkunjung ke Perlis,adalah tidak lengkap kunjungan anda jika tidak singgah ke Padang Besar.

Berkunjung ke Padang Besar memang adalah acara wajib setiap sem bagi kami pelajar Mekanikal...tapi kali ini ianya agak istimewa kerana kami pergi dengan menaiki motorsikal...kereta is not allowed to join this trip...huhuhu (sian BJX aku...kne tinggal).

Sebanyak 7 biji motor bergerak dari Kg.Wai pada pukul 2...agak lewat sedikit berbanding rancangan asalnya pukul 1.

Disini sye selitkan beberapa keping gambar buat tatapan pembaca...(macam biasa la...jurukamera msti xde dalam gmbr...tensen btul aku)


Berkumpul kat stesen minyak...tank mesti di full kan bagi menjamin kelancaran perjalanan ini


Aksi mat rempit dari Gauss & Mae...mereka nie nyaris arwah mse konvoi tue...


LC yang dipandu oleh jurupandu kental dari Bangladesh


Jeri cuba meng'up' kan motornya


Sampai di Padang Besar dengan begitu bergaya


Apek sedang mencuba jersi sambil diperhatikan Topet dan Jehan..."Jaga-jaga pek...koyak jersi tue kang"kata Topet kerana takut jersi tersebut tersangkut kat gigi Apek.


Jeri yang keletihan...xtahu nak bli apa...nyesal ikut..


Kami nak pulang...masing-masing sibuk mengemas barang yang dishopping


Ramai-ramai berhenti isi minyak motor untuk meneruskan perjalanan


Aksi kejar-mengejar bermula


Jeri memintas Jehan dari sudut luar


Disebabkan mse nak pergi diorang nie nyaris arwah...so mse nak blik nie diorang menunggang dengan bersopan ler...


Eddy dengan gaya lepas tangannya


Zul dengan Lagenda Ghost Ridernya...


Aksi paling bodoh yang aku tangkap sepanjang perjalanan...Ijat dgn Nasmeer


Jehan dengan bohsianya,Cherap



Diorang nie ingatkan dah insaf...rupanya sangkaan aku meleset


Berhenti kejap membasahkan tekak...minum air kelapa


Sungguh sedap air kelapa tatkala tekak tengah kering...mse shopping xingat


Satu-satunya gambar yang ada muka aku...isk...isk...cedih

Huhuhu...nie mungkin sem last kami buat cmni...entah lepas nie dapat jumpa korang lagi ker x...huhuhu...sedihnya nak habis dah.Papehal...kita enjoyy!!


6 comments:

apek January 12, 2009 at 10:01 PM  

ki**k..asal gigi aku lak yg terlibat..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin January 13, 2009 at 7:07 AM  

Memang itu dialog semasa kejadian.mar

I Am Marat13 January 15, 2009 at 4:40 AM  

bajet kalo bawak moto xkan kene rompak la ni?

apek January 15, 2009 at 11:51 PM  

anda telah di'tag'..huhu

shamel January 18, 2009 at 12:43 AM  

aaiihh..bergaye sungguh gamba2 moto tuh.

oh seriously..aku shamel!!

Mohd Fakhrurazi Jamaludin January 22, 2009 at 5:20 PM  

To Naqqib:Naik motor mcm best jer...

To Shamil:Wah! junior aku...

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP