Tuesday, September 24, 2013

Berita baik dan berita buruk

Share

Pastinya anda semua pernah menerima berita baik dan buruk serentak.


Contoh macam Hazim dapat friend request dari sorang awek cun nama Erin tapi awek itu sebenarnya lelaki.Nampak tak dimana berita baik dan buruknya?Awek cun yang nama Erin tapi bukan lelaki sebenarnya harap jangan terasa ini hanya contoh.

Perkara ini baru saja berlaku pada aku.Bukan yang friend request itulah.

Tengah aku menonton filem 'After Earth',tiba-tiba cik bini datang buat muka mintak simpati.

"Sayang baca mesej tak?"tanya cik bini.

"Mesej apa?"

"Bacalah!"

Rupanya cik bini dah kasi pijak cermin mata dia sendiri.

Automatik mulut aku membebel...pokpekpokpek.Mana taknya,aku dah selalu tegur sebab cik bini suka letak cermin mata dia merata-rata.Sekali dah terpijak,nak baiki bukan boleh dapat satu ringgit.Masuk tandas pun kena dua ringgit.Padahal Selangor air free kapitalis gila.

"Habis macamana?" tanya aku dalam geram.

"Ada contact lens tak bukak lagi"

Ini pandangan aku jadi mungkin ada yang tak setuju.Pada aku,cik bini lagi comel kalau tak pakai cermin mata.So hati geram tukar bunga-bunga tengok cik bini comel.

Aku kalau tengok cik bini comel nie geram yang berbeza dengan geram yang mula-mula tadi.Kalau sekarang tak faham tak apa nanti dah kahwin mesti faham.

Jadi mana berita buruknya?

Berita buruknya cik bini datang bulan jadi gigit jari sajalah.




Untuk yang baru kahwin,'Selamat Pengantin Baru!'


Yang dah lama kahwin,'Selamat Ulangtahun!'


Yang kahwin dua,'Selamat bini tua tak tahu!'




                                                 
                                      Photobomb gila ada Padaiyappa dekat belakang.


3 comments:

Anonymous October 24, 2013 at 1:16 PM  

hahahah lawak bdak ni. Yg pntg satu donia tau bini ko period...adoiyaii :p



Ajim October 6, 2014 at 10:50 PM  

Zi, lama tak hapdet blog. Setahun dah

Dewi Aja August 26, 2015 at 1:47 AM  

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP