Wednesday, April 18, 2012

Update Cepat Siri 3

Share

Masalah utama yang dihadapi aku dalam mengemaskini blog bukanlah berpunca dari kesibukan mahupun kemalasan tapi semuanya berpunca dari kurangnya idea dalam mengarang ayat permulaan.


Sebuah novel atau cerita yang bagus perlu mempunyai permulaan yang baik untuk menarik penonton.Tapi kalau kau orang minat cerita arahan Prof Madya Razak Mohaideen, permulaan yang baik itu semua tak perlu janji kau ambik pelakon yang paling meletop waktu itu gabung dengan seorang pelakon baru muda saiz dada C ke atas.

.............................................................................................................

Kau orang rasa kalau aku kemaskini cerita terbaru pasal aku, ada orang baca tak?Ada Zed Zaidi tuduh aku sama dengan pembantu rumah tak?

Sebab ini blog aku jadi peduli apa sukahati aku lah nak tulis apa,kau tak puas hati kenapa?period kau tak keluar darah ke? bla...bla...(ayat biasa kalau ada orang tegur penulisan kita)

Adapun sekarang ini aku masih kerja tempat sama.Tak banyak beza.Tahun depan mungkin dapat anak.InsyaAllah.

Ok sebut pasal nak dapat anak ini,aku sentiasa perhatikan kelakuan bini aku.Segala tindak-tanduknya,perkataannya,semuanya aku perhatikan cuba untuk meneka jantina anak dalam kandungan.Besar kemungkinan jantina anak ialah lelaki tapi itu semua Tuhan punya kuasa,siapalah kita untuk tentukan.

Dan sebab bini aku mengandung segala plan honeymoon terpaksa dibatalkan...isk isk...

Oh! Paling latest aku baru paksa adik aku belikan sebuah beg untuk kamera DSLR.Berbekalkan ayat-ayat manis seorang salesman akhirnya adik aku belikan juga.

Begnya kemas,jenama Crumpler.Banyak sikit partition untuk aku sumbatkan barang-barang lain seperti air mineral,burger Big Mac selain barang wajib kamera DSLR.

Ok dah! dah!, bini aku dah ajak tido.Bye...


3 comments:

hananishikido April 18, 2012 at 12:08 PM  

nak jadi bapak dah? tahniah...

Anonymous April 21, 2012 at 2:32 PM  

jadah hape terus siri 3 ni razi?siri 1 ngan 2 mane..hampeh...

btw,tahniah weh nak jadi bapak dah...

shizu

~ Cik Azz ~ April 22, 2012 at 7:27 AM  

Haney moon tu bebila masapun boleh..

Tahniah.. Moga kedua ibu dan baby sihat..

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP