Wednesday, February 18, 2009

Masa

Share



"Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian. Kecuali mereka yang beriman,beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan kesabaran"

-Surah Al-Asr

Xtahu ler nape aku rse masa aku bergerak dengan sangat pantas.Pejam celik dah masuk 2009...umur aku pun makin meningkat.

Aku tertarik dengan satu cite tentang masa...cite pasal John Titor.Sebenarnya cite nie dah lama, cuma mungkin ramai yang xtahu lagi termasuk aku.Ok,cmni cite dye...John Titor nie adalah seorang tentera yang mengembara ke tahun 1975 untuk mengambil PC IBM 5100.Mamat nie dari tahun 2036.Alasan dye nak ambk PC IBM 5100 tue sbb pada tahun 2036, sistem unix akan mengalami masalah dan xde spe yang tahu cmne nak btulkan masalah tue.Begitulah sikit rumusan dari apa yang aku baca.

Untuk maklumat lanjut,boleh layari Wikipedia.

Amaran pertama! Jangan tanya aku cite nie btul ker x sbb aku sndri pun xtahu.Ini apa yang aku baca,so aku ingin berkongsi sedikit dengan pembaca.Dan kalo btul ada, meh nak pinjam sat...nak pegi jumpa aku mse hadapan...nak mntk FYP yang dah siap...huhuhu.

p/s:Risau pasal masa sebab FYP xsiap lagi...huhuhu.


Monday, February 16, 2009

Bahaya chatting!

Share




Pernah x korang chatting, pastu orang yang korang chatting tue borak lucah-lucah?...Huhuhu.Aku dah terkena! Berikut adalah hasil chatting aku dengan orang tue...

[7:44:22 PM] Rozie Mahri says: u nie dah ada awek tapi hubungan u serius tak?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:44:37 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: serius ler...nape?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:45:10 PM] Rozie Mahri says: serius mcmana tu?dah tido sama ke?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:45:16 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: lor...
[7:45:21 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xde la smpi cmtu
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:46:48 PM] Rozie Mahri says: ape la..awk ni..i ni dah clash ngan bfren 3 thn lps pun i pernah tido tau..
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:47:10 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: lor...
[7:47:14 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: npe clash?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:48:51 PM] Rozie Mahri says: i tak tahan nafsu dia kuat sgt.i pun kuat tapi tak lah seteruk mcm dia.
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:49:15 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: owh
[7:49:21 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: sehari bpe kali?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:50:20 PM] Rozie Mahri says: 5 kali..siap pancut dalam lagi..
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:50:50 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: huish...
[7:50:54 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xpregnant ker?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:53:04 PM] Rozie Mahri says: i tau la nak buat mcmana?i suka pancut dalam sedap.u pun mesti suka pancut dalam kan?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:53:14 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: ha?
[7:53:19 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: mne sye tahu
[7:53:25 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: sye xprnh buat
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:53:59 PM] Rozie Mahri says: skrg pun i klu i tak tahan i jolok ngan jari i jer..nak wat mcamana kan?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:54:09 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: lor...
[7:54:14 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: nape xkahwin jer?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:54:35 PM] Rozie Mahri says: malas la wak..tak terfikir lagi..nak enjoy..dulu
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:54:51 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: lor...
[7:55:09 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: habis cdg nak kahwinnya ble?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:55:32 PM] Rozie Mahri says: tak tau lagi..nape u suruh i kahwin?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:56:09 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: habis tue...xkan nak wat cmtu jer
[7:56:17 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: huhuhu
[7:56:27 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xtakut ker kne aids?
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:57:04 PM] Rozie Mahri says: mana la ada kena aids mcm tu..jgn fikir buat mcm tu dapat aids..
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:57:52 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: owh...ek
[7:58:01 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: tp kan...
[7:58:11 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: sye xbiasa la wat keje-keje cmtu
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:58:11 PM] Rozie Mahri says: lain la klu i main tukar tukar ngan lelaki baru la peratus dapat aids tu ada
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:58:18 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: huhuhuhu
[7:58:36 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xpela wak...sye nak g smbhyg la
[7:58:54 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: bubye
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:58:56 PM] Rozie Mahri says: k la..mlm krg u layan i k..
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:59:04 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xnk...xnk
[7:59:07 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: hahaha
------------------------------------------------------------------------------------------------
[7:59:41 PM] Rozie Mahri says: asal.?takut ek?
[7:59:51 PM] Rozie Mahri says: bukan nya luak pun.
------------------------------------------------------------------------------------------------
[8:00:06 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xpela...
[8:00:20 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: tima kasih jer
------------------------------------------------------------------------------------------------
[8:01:06 PM] Rozie Mahri says: betul ni? jgn nyesal tau..
------------------------------------------------------------------------------------------------
[8:01:38 PM] Mohd Fakhrurazi Jamaludin says: xpe...xpe

Lpas jer chat, aku trus block user...hehehe...jahat-jahat aku pun, ada batasnya jugak!




Tuesday, February 10, 2009

Tag dari Apek

Share

RULES:
1. Put your iTunes, MP3, MP4, Windows Media Player, etc.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!


IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
My Chemical Romance - I'm Not Ok (I Promised)

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Christina Aguilera - Keeps Gettin Better

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Backstreet Boys - What Makes You Different (Makes You Beautiful)

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Leona Lewis - Better In Time

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Hoobastank - To Be With U

WHAT’S YOUR MOTTO?
Bunkface - Revolusi

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Kanye West - Stronger

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Nidji - Kau Yang Terindah

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
A.C.A.B - Where have all the Bootboys Gone

WHAT IS 2 + 2?
The Pussycat Dolls - I Hate This Part

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Akon ft. Kardinal Offishall - Dangerous

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Aliff Aziz - More Than Words

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Billy Talent-Voice Of Violence

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Bleed The Dream-A Smile For Judas

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Blink 182-The Rock Show

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Funeral For A Friend - Roses For The Dead

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Bunkface - Highschool Rocker

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Green Day - Nice Guys Finish Last

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Green Day - Reject

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Green Day - Wake Me Up When September Ends

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIEND?
Gyroscope - Take For The Granted

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
High School Musical 3 - A Night To Remember

Sunday, February 8, 2009

Kepada peminat muzik underground!

Share


Salah satu link yang aku jumpa untuk peminat muzik underground...enjoy! Klik sini


Thursday, February 5, 2009

Bontot?

Share


Gambar otot punggung untuk mereka yang berotak bersih...untuk yang berotak kotor klik sini

Benarkah bentuk punggung @ bontot mempengaruhi personaliti seseorang? Sye sndri kurang pasti dengan bentuk bontot sye...jadi...enjoy membaca!

1. Seimbang
Paha dan punggungnya seimbang.Tidak terlalu besar.Tidak terlalu kecil. Tidak terlalu bulat. Tidak terlalu rata. Pemiliknya dikatakan seorang yang tenang dan pemurah.Bakal ibu dan bapa yang baik. Seorang ibu yang sangat penyayang.Seorang bapa yang jelas pemikiran ke mana hala tuju keluarganya dan sangat berjaya dalam kerjayanya. Perjalanan hidup teratur tanpa banyak masalah dan stabil.

2. Bulat
Individu yang mempunyai punggung yang bulat adalah seseorang yang berjiwa kental, idealistik,periang, sentiasa bersemangat, pandai mengawal perbelanjaan, suka bersosial dan boleh bergaul dengan sesiapa sahaja. Kuat mengharungi segala cabaran hidup sama ada cabaran yang baik atau yang buruk.

3. Tinggi
Punggung tinggi ke atas. Orang ini dikatakan mempunyai daya seks yang sangat tinggi. Sangat disukai ramai. Tidak kisah dengan kata-kata negatif orang lain. Hatinya tidak mudah sensitif dengan kata-kata yang diluahkan orang lain. Suka berseronok. Orang ini suka membuat sesuatu mengikut hati dan perasaan bukan fikiran menyebabkannya sukar mendapat status tinggi dalam masyarakat.

4. Besar
Pemilik punggung besar dan paha besar seorang yang romantik. Subur. Sihat. Penuh rasa cinta. Sanggup melakukan apa sahaja demi mencapai cita-cita. Ceria,pemurah dan bijak menguruskan kewangan. Baginya tidak ada yang mustahil. Segalanya boleh diatasi. Jenis no problem. Sentiasa mengukur kejayaan diri dengan jumlah harta dan wang yang mampu dikumpulkan.

5. Rata
Punggungnya rata atau hampir samarata dengan badan. Ia melambangkan empunya diri yang lurus, bijak dan terlalu idealistik. Tidak pandai mencari peluang berniaga. Jika perempuan, ia dikatakan tidak subur dan tidak mempunyai anak lebih dari satu (maksudnya xde anak la ek?). Tidak mempunyai perancangan masa depan yang jelas. Terlalu berserah kepada keadaan tanpa ada insiatif untuk memajukan diri.

p/s:Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bimbingan orang yang lebih arif dalam hal bontot.Bahan bacaan di atas hanyalah hasil copy paste penulis blog nie yang malas.

Monday, February 2, 2009

Last Vacation Pt.2

Share

Sambungan daripada post Last Vacation Pt.1...

Hari tersebut dimulai dengan solat subuh secara sorang-sorang...nie smua penangan rumah berhantu atuk Fly ler...

Hari yang gelap semakin cerah...tukang masak sekalian pun mula la menjalankan tugasnya...pagi tue kteorg bkfs nasi lemak,cekodok & air teh...sungguh menyelerakan

Lebih kurang pukul 9 lebih...kteorang pun gerak la menghala ke Bukit Merah.Dalam beberapa minit selepas itu,sampailah kami ke destinisi yang dituju...Taman Tema Air Bukit Merah...huhuhu...

Dengan semangat yang berkobar-kobar,kteorang bli tiket yang berharga Rm22...sewa pelampung...tukar baju...dan mandi!

Untuk babak seterusnya,sye serahkan kepada video dan gambar untuk menceritakannya....


Ambk gmbr tag...xde kojo btui bebudak nie...


Budget Baywatch pegang pelampung cmtu...


Perangai bebudak Mechi yang sengal jelas ketara didalam gambar ini


Salleh dah macam kanak-kanak riang...melompat-lompat cam beruk...


Apa ntah nama mainan nie tapi sangat syok dimainkan kalo rakan-rakan anda seorang yang kuat dajal orang...


Bersantai...nie mse dah penat main la nie...

video
Wrestling Air...smua orang akan cuba menjatuhkan antara satu sama lain...

Lebih kurang pukul 4 lebih, kteorang pun berangkat pulang...(itu pun sbb kulit-kulit dah kecut dan perut dah lapar).

Lpas makan dan solat jamak, sesi tangkap ikan dalam perigi plak kat rumah atuk Fly....huish...malam tue makan ikan keli bakar...meleleh air liur wa cakap lu...and once again let the picture tells the stories...


Cubaan Fly mengoreng sardin menggunakan unggun api berakhir dengan kegagalan


Cherap dan Kimie tengah bz menyiang ikan sambil diperhatikan Kong


Kong tengah cuba menyauk ikan dalam perigi


Seekor ikan keli dan seorang si bodo


Aku cuba menyauk ikan tapi hanya sampah sarap jer yang dapat...hampeh!

Esoknya kteorang bergerak menghala ke Pulau Pinang tapi sebab xde apa benda yang menarik...so aku malas la nak cite...hahaha...(boleh plak cmtu...pemalas btul la aku nie...). Tentu anda semua tertanya-tanya mengapa tajuk post aku ialah 'Last Vacation'? Untuk pengetahuan anda, sem nie adalah sem terakhir aku bersama mangkuk-mangkuk hayun nie...pasni kteorang dah habis degree...huhuhu...sedih atau gembira?...setiap pertemuan pasti ada perpisahan...adios!


Anda sedang duduk di kerusi saya!

Share


Gambar sekadar hiasan...kalo xlawa sori la ek...hehehe

Pernah x korang pegi pawagam ker, naik bas ker, apa-apa jer la...pastukan...seat yang diperuntukkan untuk korang tue berpenghuni...i mean ada orang tgh duduk...pernah x?

Haihs~ tensen btul aku...dah banyak kali benda nie berlaku kat aku...

Yang terbaru,masih segar dari ladang (terpengaruh dengan Nabil Raja Lawak), berlaku kat aku mse nak blik Perlis...cuti raya cina...

Begini kisahnya...

Aku & Eddie naik bas mse balik Perlis (malas bawak keta...minyak murah sangat).Pastu kan,lpas letak beg kat bahagian bawah bas tue...kteorang pun naik la.Kteorang cri seat kteorang bernombor 30 & 31.Dari satu seat ke satu seat kteorang kira dan akhirnya sampai kat tmpt duduk kteorang.

Aik! skali ada orang tgh duduk kat seat kteorang...Hmm...

Dengan ala-ala Spark nya (cite Rempit) , aku pun cakap la kat mamat (mamat A) tue "Bro,nie tempat kteorang"...

Mamat A tue dengan muka toyanya duduk jer macam xreti nak cakap...(mse nie level geram aku di tahap 3...maksimum 5).

Aku cakap skali lagi..."Tengok tiket Bro"...Aku pun ambk tiket dye...tulis kat situ no.28...aku pun tercarik-carik la seat no. 28 (mana la tahu dye nie buta huruf ker...atau buta terus)...

Aku pun jumpa la seat dye tapi kat seat dye ada sorang lagi mamat tengah duduk (mamat B) ...aku pun tengok plak mamat B tue punya tiket (dah macam konduktor bas aku nie...)...tiket mamat B tue pun tulis no.28 gak.

Aku pun cakap la balik kat mamat A yang duduk seat aku tadi "Bro, tempat duduk lu kat situ...lu pegi setel la dgn mamat tue"...Tapi...

Dye buat bodo lagi........Argh! Geramnya aku...(mse nie level geram aku dah capai tahap 4).

Menambahkan geram aku,minah yang duduk sebelah dye tue boleh plak cakap cmni..."Ala,pegi la duduk memana"

No way! Mana boleh! Ingat Israel ker sesenang jer nak rampas seat aku...

Aku dengan nada geramnya..."Ah! leceh btul la cmni...".Pastu aku trus pegi kat konduktor bas tue...aku tunjuk tiket aku...pastu rupanya mamat B yang tgh duduk kat seat no. 28 tue salah naik bas...bas dye bas tambahan.

Mamat A yang duduk tempat aku tue cepat-cepat bangun...(takut kne tumbuk la tue...).

Moral daripada cite nie yer adik-adik...jangan takut untuk pertahankan hak anda sebagai pengguna...Renung-renungkan...Selamat beramal~

  © Blogger template 'A Click Apart' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP